Miluje ma aj po rokoch? Podľa čoho to spoľahlivo spoznáte
13 | 01 | 2021 I Timotej Dudka

Pochybnosti o tom, či nás partner miluje, môžu vo vzťahu prísť nielen na jeho začiatku, keď jeden druhého ešte toľko nepoznáme, ale aj po mnohých rokoch, keď môže lásku naopak ohrozovať nuda či rutina, píše portál Novinky.cz. Ako aj po spoločne strávených rokoch zistiť, že je do vás partner stále zamilovaný?


O vzťah je potrebné sa neustále starať - či už ste spolu pár mesiacov, alebo už niekoľko rokov. Kto to vie, nezaspáva na vavrínoch a nespolieha na to, že má svoju drahú polovičku "istú" do konca svojich dní.

Aj tak ale niekedy prídu pochybnosti, či nás partner naozaj ešte miluje a sme dôležitou súčasťou jeho života. Ako to zistiť? Vzťahoví odborníci zo svojich dlhoročných skúseností prinášajú niektoré tipy, podľa ktorých spoznáte, že láska z jeho strany rozhodne ešte "nevychladla".

Díva sa vám do očí 

Keď spolu sedíte pri obede či večeri, nepozerá sa neprítomne do mobilu či tabletu, ale vám priamo do očí. Navyše rád počúva, čo mu hovoríte. Podľa zistení psychológov udržujú zamilované páry pri konverzácii očný kontakt až 75 percent času, zatiaľ čo ostatné iba 30-60 percent.

Odlišný postoj k financiám môže mať na vzťah rovnaké dôsledky ako nevera
Peniaze síce nie sú všetko, ale v dlhodobom vzťahu hrajú dôležitú úlohu. Bohužiaľ, niektorí partneri v tejto téme nedokážu nájsť spoločnú reč, čo následne vedie k sporom aj hádkam, píše portál Novinky.cz. Ako spoznať, že so svojím partnerom nie ste... Čítať ďalej
12 | 01 | 2021 | Timotej Dudka

Ako chceš


Keď vám muž povie "ako chceš", môže to pôsobiť ako nezáujem z jeho strany. Podľa psychológa Paula Colemana to ale môže značiť aj to, že je do vás stále zamilovaný a rád urobí to, čo chcete vy.

"Zamilované ženy majú v tele vyššie množstvo serotonínu, ktoré ich robia šťastné, a teda aj prejavujú svoje nadšenie viac. Mužské hladiny ale nebývajú tak vysoké, preto aj ich prejavy nadšenia bývajú nižšie. Sú jednoducho spokojní s tým, čo chcete vy."

Súčasťou bežného slovníka partnerov a milencov bývajú mnohé prezývky alebo intímne oslovenie ako "zlatíčko, láska, chrobáčik" a ďalšie. Pokiaľ pri milovaní ale partner namiesto toho vyslovuje vaše meno, je to známkou toho, že sa plne sústredí práve na vás, uvádza server Woman's Day.

Ako rozpoznať ženu manipulátorku
Láska dokáže s našim telom neuveriteľné veci. Okrem iného otupiť zmysly, zamotať hlavu a zatemniť zrak. Aj preto sa niektorí muži stanú nevedomky obeťami žien manipulátoriek, píše portál Novinky.cz. Ako rozpoznať, že ide aj o váš... Čítať ďalej
11 | 01 | 2021 | Timotej Dudka

Ide s vami aj tam, kam sa mu veľmi nechce




Každý niekedy túžil alebo musel ísť na nejakú akciu, kam sa však partnerovi veľmi nechcelo. Pokiaľ to o partnerovi viete, a napriek tomu s vami nakoniec ide, je to známka, že vás má naozaj rád.





"Jednoducho odloží bokom svoje vlastné preferencie a vkus, aby vám urobil radosť," približuje Sophia Demblingová, autorka kníh o vzťahoch.




Rýchlo ukončí hádku




Ďalším znakom, že vás má partner stále veľmi rád, je aj prístup k vzájomným šarvátkam.





"Pokiaľ to ide, necháva vás vyhrať, pretože vie, že akékoľvek predlžovanie súperenia či zranených pocitov môže viesť k dlhodobej frustrácii, čo neveští pre vzájomný vzťah nič dobré," tvrdí psychológ Stan Tatkin. Až sa zas nabudúce dostane do sporu, vyskúšajte na to myslieť aj vy a posúďte, či je naozaj potrebné sa hádať.


Osem spôsobov, ako predĺžiť sexuálnu výdrž
Sexuálny styk nemožno od prvej do poslednej minúty naplánovať, a tak sa občas stane, že skončí skôr, než vôbec pocítite svoje sexuálne vzrušenie. Aj keď partnerovi nemôžete krátku výdrž vyčítať, existuje niekoľko spôsobov, ako mu pomôcť oddialiť... Čítať ďalej
11 | 01 | 2021 | Timotej Dudka

Technológie nie sú prioritou




Moderné technológie sú všadeprítomné, mnohí z nás sú k svojmu telefónu doslova "prilepení" od rána do večera. Ak partner na čas odloží svoj telefón či tablet a chce tráviť čas len s vami, je to známka toho, že chce stále utužovať vzájomné puto, tvrdí vzťahová blogerka Fawn Weaverová.




Robí za vás to, čo nemáte rada




Po spoločne strávených rokoch iste viete, čo váš partner má a nemá rád. Rovnako tak on určite už zistil, čo naopak vy nerada vykonávate. A keď navyše nájde spôsob, ako vás toho ušetriť, alebo vám pri tom pomôcť, je to jasný znak toho, že vás má rád a chce vám neľahké úlohy uľahčiť, ako to len ide.




Nestraší rozvodom 




Pri hádke je každý človek schopný povedať aj to, čo v skutočnosti nechcel, a to len preto, aby svoju polovičku naštval. V manželstve podobným "strašiakom" býva rozvod. Ak vás ale aspoň trochu miluje, toto slovo nikdy nespomenie. Rovnako tak vy by ste sa nemali týmto slovom oháňať, dokáže totiž veľmi ublížiť.


https://www.hlavnydennik.sk/2021/01/09/ako-nedostatok-sexu-ohrozuje-zdravie-zien/


Rád vás prekvapuje




Vaša každodenná rutina môže byť po rokoch diametrálne odlišná od doby, kedy ste spolu chodili. Pokiaľ ale aj tak váš partner či manžel stále rád robí niečo, čím vám dokáže rozjasniť deň, je to znakom silného putá.




"Nie je to o drahých darčekoch. Veľakrát je to skôr o tom, že prinesie domov váš obľúbený dezert, kúpi lístky na film, ktorý ste pred nedávnom zmienila, že chcete vidieť atď.," vysvetľuje Weaverová.





To isté platí aj o nosení kvetov mimo významné dni, ako je napríklad sviatok, narodeniny, výročia atď.


Čo robiť, keď vo vašom vzťahu vládne nuda
Ak máte pocit, že so svojím partnerom zažívate nudné dni, týždne či dokonca mesiace, neprepadajte panike. Našťastie existuje niekoľko spôsobov, ako s nudou zatočiť a vzťahu dodať potrebnú šťavu, píše portál Novinky.cz. Čítať ďalej
08 | 01 | 2021 | Timotej Dudka



Ochraňuje vás 




Ak vás manžel aj po rokoch spoločného spolužitia ochraňuje, dáva pozor na to, aby sa vám nič nestalo, potom si buďte istá, že to je znak hlbokej náklonnosti. Nemusí to byť ale len to. Podľa vzťahovej terapeutky Jamie Bronsteinovej môže ísť aj o to, že vám muž pomáha automaticky s nosením ťažkých vecí, alebo vás vždy žiada, aby ste mu zavolala, až dorazíte tam, kam práve mierite.




Podporuje vaše sny




Rovnako ako sa vyvíja a mení vzťah, menia a vyvíjajú sa aj ľudia v ňom. Ak uvažujete o zmene zamestnania, prípadne ste si našla nového koníčka, a partner vás v tom podporuje, je to známka lásky a oddanosti.





"Správny partner je po vašom boku pri akomkoľvek novom kroku, ktorý sa rozhodnete urobiť. Čo by malo byť vzájomné," hovorí klinická psychologička Morgan Andersonová.


Ako na spokojný vzťah? Pestujte si s partnerom emočnú intimitu
Zdravý vzťah je založený na vyrovnanom pomere medzi emočnou a fyzickou intimitou. Občas sa ale stane, že emočná intimita začne slabnúť, a následne majú partneri pocit, že sa citovo vzďaľujú. Ak nechcete dopustiť, aby podobný scenár zamával aj s... Čítať ďalej
05 | 01 | 2021 | Timotej Dudka