Maďarsko nakúpi vakcíny z Číny - verejné obstarávanie v EÚ je pomalé, tvrdí minister
14 | 01 | 2021 I Marek Molnár

Verejné obstarávanie v EÚ bolo príliš pomalé a tak sa Maďarsko dohodlo so spoločnosťou Sinopharm o dodaní čínskej vakcíny proti Covid-19, uviedol vedúci kancelárie predsedu vlády Orbána, informuje portál RT.


Gergely Gulyás novinárom oznámil, že do Maďarska by mohla čoskoro doraziť čínska vakcína Sinopharm. „Existuje veľká šanca, že môžeme dostať vakcínu z Číny. Je účinná, pričom ňou už bolo zaočkovaných 20 miliónov ľudí. So spoločnosťou Sinopharm už bola dosiahnutá dohoda, Maďarská agentúra pre lieky musí ešte povoliť použitie vakcíny v Maďarsku,“ uviedol vedúci kancelárie predsedu vlády.

Gulyás dodal, že Maďarsko v súčasnosti dostáva prostredníctvom očkovacieho programu EÚ menej ako 100 tisíc vakcín týždenne a dodal, že zaočkovať tých, ktorých vírus najviac ohrozuje, bude súčasným tempom trvať 30 týždňov.

Pandémia sa skončí do leta, ale Covid-19 tu zostane ako sezónny vírus, tvrdí ruský expert
Pandémia Covid-19 by v Rusku mohla zmiznúť do leta, uviedol jeden z najlepších vedcov v krajine. Dodal, že infekcie a úmrtia majú ustupovať, pretože čoraz viac ľudí si vytvára protilátky, informuje portál RT. Čítať ďalej
14 | 01 | 2021 | Marek Molnár


„Krajina je pripravená na to, že ak bude k dispozícii dostatok vakcín, môžeme zaočkovať pol milióna ľudí denne. To znamená, že táto práca by mohla byť hotová za dva týždne,“ prehlásil Gulyás a dodal, že krajina rokuje aj s Ruskom o obstarávaní ďalších vakcín.

Minulý týždeň predsedníčka Európskej komisie Ursula von der Leyenová varovala členské štáty pred uzatváraním dohôd s výrobcami vakcín a dodala, že EÚ obstarala dostatok pre všetkých európskych občanov.

V decembri orgány Spojených arabských emirátov, ktoré už vakcínu schválili, uviedli, že vakcína Sinopharm preukázala, že je proti vírusu účinná na 86 percent. Vakcína bol schválená aj v Číne, Bahrajne a Egypte.

Sex podľa zverokruhu: Barani to majú radi drsnejšie, blíženci majú radi rýchlovky. A vy?
Podľa horoskopu môžete zistiť, akú máte povahu, s kým si budete viac rozumieť alebo aká farba sa k vám najviac hodí. Avšak dátum narodenia hrá významnú úlohu aj v tom, akí ste v sexe a akej polohe dávate prednosť, informuje portál... Čítať ďalej
14 | 01 | 2021 | Marek Molnár