Za prisťahovalectvom sú aj medzinárodné záujmy mafie (Loretta Tóth)
05 | 11 | 2019 I redakcia

Brutálne metódy priniesli napríklad do Talianska nigérijské gangy, ktorá spolu s "domácou" mafiou najviac profitujú z pašovania nelegálnych prisťahovalcov do Európy. Africké zločinecké organizácie vytvorili celý systém zastrašovania a vykorisťovania migrantov v južnej časti kontinentu. Vo Švédsku sa tiež rozšírili siete  pašovania ľudí, obchodovania s drogami a prostitúcie ovplyvňujúce doslova milióny ľudí. Píše Loretta Tóth pre MTI.


Nigérijská mafia pôsobiaca v Taliansku je ako chobotnica s tisíckami chápadiel, ktoré zohrávajú kľúčovú úlohu pri zvyšovaní prílevu migrantov do južnej Európy. Medzinárodná sieť na distribúciu drog talianskej mafie organizuje pašovanie Afričanov do Európy - napísali toto leto The Wahington Post o zločineckých sieťach v Taliansku - situácia sa však od zverejnenia správy v amerických novín ešte zhoršila.

Salvini von, migranti dnu
03 | 10 | 2019 | Imrich Kovačič


Talianska ministerka vnútra Luciana Lamorgeseová pred výborom proti mafii v parlamente uznala, že hoci organizácie mafií prešli rozsiahlymi zmenami, stali sa sofistikovanejšími. Hoci minister Giuseppe Conte zodpovedný za migráciu, neriešil symbiózu talianskych a nigerijských sietí, politici už dlho poznajú spoluprácu medzi organizáciami.

Taliansky portál Vox News na konci týždňa napísal, že nigérijská vláda pred rokmi varovala, že miestne zločinecké gangy „prepravujú svoje jednotky do Európy“, ale Demokratická strana (PD), ktorá prišla k moci v roku 2013, to veľmi neriešila.

Podľa portálu bolo odvtedy do Talianska prijatých takmer stotisíc ľudí. Zločinecké organizácie majú tiež záujem na eskalovaní utečeneckej krízy, pričom prisťahovalcov na ostrove Lampedusa využívajú ako kuriérov na prehltnutie sáčkov s kokaínom a ich doručenie. Informoval o tom príslušný portál.

Tento proces je založený na zosúladení talianskej a nigerijskej mafie. Z nich sú najznámejšími gangami Eiye a Maphite, ktorých úlohou je prepašovať prisťahovalcov do krajiny.

Orbánova vláda vyhlásila, že bude podporovať vojnu, ak to zabráni návalu utečencov do Európy!
Maďarská vláda vyhlásila, bude podporovať vojnu, ak by mala zabrániť návalu utečencov do Európy. V Európskom parlamente vládnuca strana hlasovala za odsúdenie Turecka, ale oficiálny postoj Maďarskej vlády je taký, že Turci musia byť podporovaní,... Čítať ďalej
30 | 10 | 2019 | redakcia


V registračných centrách preberajú riadenie Taliani, takže obe siete môžu mať obrovské zisky. Britské noviny The Guardian zverejnili, že Nigérijčania vybudovali celý aparát na zastrašovanie a kontrolu nelegálnych prisťahovalcov, pričom ich nútia slúžiť obchodníkom s drogami, ako otrokov alebo prostitútky.

Mimochodom, v severnej Európe tiež rozkvitá prísna hierarchická organizácia. V posledných dňoch niekoľko švédskych novín informovalo o policajných varovaniach, že nigérijská organizácia známa ako „čierna sekera“ pre okultné rituály a mučenie začína vládnuť v mnohých mestách, predovšetkým v Malmö, Štokholme a Göteborgu.

Koncom týždňa dostala nemecká civilná loď Alan Kurdi s 88 prisťahovalcami na palube povolenie na kotvenie v južnom Taliansku, v Tarante. Miestna pravicová organizácia Liga protestovala proti migrantom priamo v prístave.

Judith Bergman: Švédsko je v "migračnej vojne" o ktorej sa nehovorí
06 | 09 | 2019 | Judith Bergman


Je potrebná jednotná akcia

„Lídri obchodovania s ľuďmi vždy nájdu skorumpovaných úradníkov, takže migráciu možno zastaviť iba zjednotenou európskou činnosťou,“ uviedol György Nógrádi v sobotu na spravodajskom kanáli M1. Podľa odborníka na bezpečnostnú politiku nie je možné úplne overiť totožnosť osôb prichádzajúcich z krajín, ktoré boli zničené vojnou, a nie je v záujme vydávajúcich krajín, aby readmitovali žiadateľov o azyl vylúčených z Európy. Zdôraznil, že talianska vláda nechce uznať význam migrácie z politických dôvodov, ale voliči tiež vedia, že rímsky kabinet nemá budúcnosť.