Fico ide po bankách. Podľa neho majú zisky ako obchodníci s drogami
05 | 11 | 2019 I Gabriel Matta

Predseda strany SMER-SD Robert Fico zvolal tlačovú besedu s témou Vyšší odvod pre banky.






Fico vyhlásil, že banky majú až númerne vysoké zisky, ktoré ale získavajú na úkor zvyšovania poplatkov a nie kvalitnými službami pôžičiek a úverov. Fico uvádza, že slovenské banky majú v porovnaní s ostatnými krajinami EÚ nadpriemernú ziskovosť, až 11%. Fica prirovnal dosahovanie takýchto vysokých ziskov bánk k výnosom z obchodu s drogami alebo s bielym mäsom.

Treba hovoriť o zvýšení osobitného odvodu pre banky,“ vyhlásil Fico s tým, že strana SMER-SD navrhne od 1. 1. 2020 zvýšenie osobitného odvodu bánk zo súčasných 0,2 % na O,4 %.

Švecová tvrdí, že Urbancová marí viaceré doterajšie výsledky práce Najvyššieho súdu
Predsedníčka senátu Najvyššieho súdu (NS) SR Daniela Švecová tvrdí, že jeho súčasná podpredsedníčka Jarmila Urbancová marí viaceré doterajšie výsledky práce NS SR a škodí kontinuite jeho vedenia. Zároveň ju naďalej vyzýva, aby sa vzdala svojej... Čítať ďalej
05 | 11 | 2019 | TASR


Slovenské banky pritom neustále a dlhodobo zvyšujú sadzby a poplatky za svoje služby. Slováci s niekoľkými účtami v rôznych bankách tento rok už zažili zdražovanie. Ďalšie zvyšovanie poplatkov teraz banky pripravujú v reakcii na oznámenie vlády, že bankový odvod sa predĺži. Osobitný bankový odvod sa zaviedol v roku 2012 a mal byť iba dočasným opatrením. Štát tak získal od bánk desiatky miliónov eur na rôzne sociálne opatrenia.

Za prvých šesť mesiacov tohto roku zisky domácich finančných domov stúpli o 2,2 percenta a dosiahli 345,6 milióna eur. Tatra banka najnovšie oznámila, že od 31. decembra znižuje úroky na sporiacich účtoch na rovnú nulu, z predošlých 0,01 percenta. Ľudia tak nezískajú pri sporení absolútne žiadne úročenie a navyše zaplatia ešte zvýšený poplatok za vedenie účtu.

Komediant Harabin: Sudca Najvyššieho súdu si "kopol" do Danka!
Snáď najznámejší slovenský sudca a "víťaz" prezidentských volieb si najnovšie zobral za cieľ Andreja Danka. Líder strany Vlasť si robí verejne posmešky z predsedu parlamentu, pričom mu pripisuje na vrub najnovší prešľap jeho strany. Dôvodom je, že... Čítať ďalej
04 | 11 | 2019 | René Skalný