VERNOSŤ A TUNEL VIŠŇOVÉ
16/12/2021 I Ľubomír LOŠÁK

       Ak je partner /rka/ tomu druhému neverný /rná/, spravidla to vedia všetci, len ten nie, koho sa to bytostne dotýka.

Keď sa to nakoniec dozvie, tak tomu aj tak neuverí a povie: „Potrebujem dôkaz!“

       No a tak mu zavoláte a privediete ho do jeho vlastného bytu, kde leží jeho partnerka so susedom v posteli. Tá je však pripravená na všetko a povie: „Prečo ma miláčik vyrušuješ? Veď je som len chcela ukázať, tuto Ferkovi, ako v posteli vyzerá to krásne erotické prádlo, čo si mi kúpil.“

       Keďže ste ich pristihli v momente, keď súlož ešte nezačala, platí zásada – SKUTOK SA NESTAL!

       Takže partnerský vzťah môže plnohodnotne pokračovať a vlastne bol len upevnený vzájomnou dôverou.

Presne na tomto princípe je založený, už tridsať rokov, aj náš celospoločenský život. Akurát bola k nemu pridaná ašte osvedčená dvojzásada:

1. Keď klamať – tak všade, stále a bez hanby a do konca.

2. Keď kradnúť – tak poriadne a vždy zo zásady tam, kde sú veľké peniaze.

 

Však to v podstate ani nie je nič nového. Už dlhé roky sa svet riadi pravidlom:

- Zabiješ jedného, dvoch, troch – si vrah a mazaj do basy!

- Vyvoláš vojnu a zabiješ jeden, dva, tri milióny – si vodca, štátnik, mysliteľ s víziou a mazaj na čestné miesto do učebníc dejepisu.

 

Mne by to aj bolo jedno – len kedy už konečne dostavajú tunel Višňové?

 

       Veď práve hlásili v rádiu, že NEDOSTAVAJÚ. Teda, nemôžu povedať, kedy to vlastne bude.

       No a tak budú, každý druhý deň, stáť pod Strečnom tisícky áut a v desaťkilometrových kolónach rozmýšľať o progrese „Budovania našej demokracie.“

Aj tak nič nevymyslia!

       Nevedia totiž to, čo ja. Viem, že to si len život pripravuje pre našich vnukov námet k tvorbe 100-dielnej telenovely. Veď čím iným už prenikneme do svetovej kultúry? Čo si budú púšťať teenageri v Latinskej Amerike a puberťáčky v Ázii, alebo v Číne?

       No len tú našu umeleckú prezentáciu nekonečnej tuposti, sprostoty, zlodejiny, korupcie a úbohosti tých, čo u nás vládnu – teda naprieč celým „Politickým spektrom.“

Veru,

len ten scenár bude musieť napísať veľký fabulátor, aby dokázal zrozumiteľne postihnúť celú epochu. Lebo popravde, obyčajnej pravde sa najťažšie uverí.

       Aby sa budúci autor aspoň trochu zorientoval v tej pitoresknosti tisícov postáv a postavičiek, ktoré zákonite musia v telenovele vystupovať, tak dám dva príklady.

       Aspoň päť dielov musí byť o najväčšom odborníkovi na stavanie ciest a tunelov, pánovi ministrovi dopravy Jánovi Figeľovi. Teda nositeľovi titulov - PhD. Dr.h.c. mult.

       Ako predseda všetkých našich kresťanov a člen Medzinárodného výboru na podporu demokracie na Kube sa rozhodol, že vo funkcii ministra dopravy ukáže všetkým, ako sa stavajú tunely za päť korún. Veď on má na to najvyššiu kvalifikáciu!

       No neukázal – len výstavba štyri roky stála. Nenašlo sa totiž dosť apoštolov a „Dobrých veriacich“, ktorí by lámali skalu za peniaze, ktoré im nestačia ani na vodu s chlebom.

Len tí vodiči stále stáli pod Strečnom v kolónach.

       Jankovi bola za odmenu udelená našimi a Európskymi paplášmi funkcia „Osobitného vyslanca pre podporu slobody náboženstva, alebo viery mimo EÚ.“

       Tam si tri roky, za viac ako desaťtisíc euro na mesiac, liečil svoje urazené ego. Keď si ho vyliečil, tak sa rozhodol, že bude v roku 2019 opäť kandidovať do Europarlamentu. Myslel si, že tí vodiči – všetko voliči, už zabudli – NO NEZABUDLI. Ostrúhal mrkvu.

       Ďalších aspoň desať dielov musí byť o talianskej partii SALINI IMPREGILO a slovenskej grupe DÚHA, a.s., ktorí začali stavať po Figeľovi.

      To bola partička podvodníkov! Nielenže nesplnili to, čo „Vyhrali“ v tendri ale aj to, čo postavili je celkom v duchu stavieb talianskej mafie. Teda – málo betónu, všade slabý cement, nikde nič v norme nedodržané. Ale vyúčtovali si svoje. Euríčka sú doma a všetko v pohode.

Len tí vodiči stáli ďalšie štyri roky pod Strečnom v kolónach.

       Už by bolo načase, keby niekto pozrel aj na tú zlodejinu v našej Dialničnej spoločnosti. To je aspoň na ďalších dvadsať dielov monumentálneho diela.

No a ja tu stojím v kolóne už dobrú hodinu, som ešte len pod Dubnou Skalou a ide ma šľak trafiť.

                                                                                                                          A ešte ma ani do tej telenovely nedajú!