Výborný hokej. Hokejisti vzorne reprezentantovali Slovenskú republiku
19/02/2022 I Oliver Kavický

Dnes to bol ešte lepší hokej ako včera. Aj Švédi dnes hrali dobre, ale slovenskí hokejisti dnes podali taký excelentný výkon, že Švédi dnes na nich nestačili.

Už zábery pred začiatkom zápasu sa mi pozdávali. Slovenskí hokejisti nemali zvesené hlavy, kvôli prehre v semifinále, neboli oplašení z dôležitosti zápasu.

Práve naopak, bolo tam vidieť ich odhodlané namotivované tváre. Bolo vidieť, že idú nebojácne na ľad a odovzdať všetko čo je v nich za Slovenskú reprezentáciu.

Dôležité bolo, že po druhej tretine za vedenia 2:0 sa nestiahli úplne dozadu a oplašene tam nečakali na útoky súpera, čo sa v minulosti veľakrát slovenským hokejistom stávalo a potom stratili sľubné vedenie a veľa takýchto dobre rozohratých zápasov potom prehrali.

Slovenskí hokejisti sa dnes neoplašili, nezľakli sa šance a hrali aj v tretej tretine svoju útočnú celoplošnú hru založenú na rýchlom korčulovaní a rýchlom prechode do útoku, ktorú im vštepil PÁNTRÉNER Ramsay v ostatných piatich rokoch, čo je trénerom Slovenskej reprezentácie.

Bronzová medaila je veľký športový úspech. Ale je to šport. Netreba to zase preceňovať. Je dobré sa z toho jeden-dva dni potešiť, ale stále ide o šport, tak to zase netreba preceňovať.

Tento úspech treba použiť napríklad aj na propagáciu športu medzi deťmi a mládežou. A nie len toho profesionálneho športu, ale aj športu ako koníčka, treba deťom a mládeži vštepovať lásku k pohybu a športu, aj keď napríklad si len tak pôjdu zabehať do prírody alebo sa previesť na bycikli. Treba detí a mládeż viesť k pohybovým, športovým aktivitám.