Pán minister odzadu
31/12/2021 I Mária Škultétyová

Neviem, prečo sa na istom nemenovanom portáli musím na pána ministra pozerať zozadu. Naozaj neviem. A tak len premýšľam a hľadám odpoveď. Napadá mi niekoľko možností:

1.

Možno si pani redaktorka myslí, že pán minister je na fotke spredu. Asi ju okuliare na zátylku hlavy pomýlili. Myslela si, že pán minister pozerá dopredu. Ale čoby, on kuká dozadu, pani redaktorka, hľadá inšpiráciu.

2.

A možno je to celkom inak. Pani redaktorka nechce päťkrát opakovať ten istý obrázok, aby sme sa nenudili. Preto to strieda: dva razy zozadu, trikrát spredu. Ale musím povedať, že nevydalo. Lebo čoho je moc, toho je furt moc.

3.

Je tu aj možnosť, že pani redaktorke sa minister páči viac odzadu ako spredu. Ja by som povedala, že pre mňa je to kyjom lebo palicou. Teda, čo sa páčenia týka.

4.

Tiež si myslím, že pán minister sa za to, čo napáchal, bojí pozrieť učiteľom a žiakom do očí. Ak má čo len trošku chochmesu.

5.

Napokon je tu ešte jedna možnosť. Celkom pravdepodobná. Možno sa pán minister hanbí, že je plagiátor. No fuj! Bodaj by sa nehanbil, plagiátor jeden! Pekný príklad pre študentov, vám poviem! A, navyše, obracať sa chrbtom k národu je aj nepekné a drzé, veru tak, pán minister!

 

A nieže ma tu niekto bude obviňovať z konšpirácie! To ja len tak silvestrovsky uvažujem.