Hokejisti neprekvapili. Za USA dnes po väčšine hrali študenti vysokých škôl
16/02/2022 I Oliver Kavický

Samozrejme je to úspech, že slovenskí reprezentanti postúpili do semifinále. Ale nie je to žiadna senzácia (ako sa snažia vsugerovať média), že porazili toto americké mužstvo.

Dnes sa v tom zápase stretli dve vyrovnané mužstvá a toto americké mužstvo nebolo žiadnym favoritom.

Veď buďme normálni a nerobme tu senzáciu z toho, že slovenskí hokejisti porazili americký tím zložený zo študentov vysokých škôl doplnených o pár priemerných starších hráčov z europskych líg.

Tí americkí vysokoškoláci majú určite talent a hrali aj dnes dobre,  ale hrajú len amatérsku vysokoškolskú súťaž, kde odohrajú 20-30 amatérskych zápasov ročne.

Sú to talentovaní chlapci, aké je nezmyslom tvrdiť, že je senzáciou,  že prehrali zo slovenským výberom zloženým zo solídnych hráčov profesionálne živiacich sa hokejom.

 

Veď tí americkí študenti ani nie sú v tej vysokoškolskej súťaži platení a zatiaľ ani nepôsobili v profesionálnom hokeji. Sú to talentovaní chlapci, ale ešte sa ani nevie koľkí z nich a ako sa presadia v profesionálnom hokeji.

 

Určite nebolo senzáciou, že slovenskí hokejisti dnes porazili tento americký výber. 

 

Čo sa týka semifinále s Fínmi. Tak to už bude "iná káva". Fíni majú silní mužstvo zložené zo špičkových hokejistov dlhodobo profesionálne na vysokej úrovni špičkovo hrajúcich v najlepších európskych ligách.

Fíni budú favoritmi proti slovenským hokejistom. 

 

Ale tento americkí tím, ktorý dnes prehral so slovenskými hokejistami, nebol v žiadnom prípade favoritom.