Fíni ukázali silu a vyhrali, aj keď Slováci hrali o čosi lepšie
18/02/2022 I Oliver Kavický

Práve som dopozeral semifinále OH v hokeji. Dobrý zápas. Z obidvoch strán. Slováci hrali prekvapujúco lepšie ako Fíni, ale Fíni ukázali hokejovú veľkosť a dokázali aj tento zápas vyhrať.

Fíni, keď videli, že Slováci hrali dnes veľmi dobre v ofenzíve, tak Fíni to rýchlo zhodnotili a múdro sa zamerali na bezchybnú defenzívu. Hokej je aj o taktike. A fínska dnešná defenzívna taktika bola bezchybná, nenechali sa ani raz vylúčiť, všetky puky vyrazené ich brankárom okamžite zachytávali a vytláčali zo svojej obrannej tretiny, nepustili Slovákov k dorážkam, ich brankár chytal excelentne, dali jeden gól v prvej tretine, druhý v poslednej minúte do prázdnej brány, vyhrali 2:0, budú hrať o zlato, patrí sa im zagratulovať. Je to šport.

 

Presne to je tá sila, ktorú Fíni dnes ukázali. Aj keď dnes nehrali lepšie, aj tak vyhrali. Taktiku prispôsobili vývoju zápasu a bezchybná excelentná defenzíva ich priviedla k víťazstvu 2:0. V tom bola tá sila Fínov, aj keď nehrali lepšie, aj tak dokázali nájsť cestu, ktorá ich doviedla k víťazstvu. 

 

Slováci hrali výborne, ale nedokázali prekonať bezchybnú fínsku defenzívu. Dnešným výkonom mali aj na víťazstvo, ale fínska bezchybná excelentná defenzíva bola dnes silnejšia a nič cez ňu do brány neprešlo.

 

Je to šport. Nie je dôvod k smútku. Ide o šport. Odovzdali dnes čo v nich bolo, čestne reprezentantovali. Je im treba poďakovať za vzornú reprezentantáciu.

 

Ešte ich čaká zápas o bronzové medaily. Bude to zaujímavé ešte. Pôjde zo športovej stránky ešte o veľa. Ak by sa im podarilo uspieť, tak bronzová medaila bude úspechom. 

 

Budem ten zápas o bronz sledovať a potom to nejak aj tu zhodnotím.

 

Pekný deň Vám prajem vážené spoluobčanky a spoluobčania. Nebuďte smutní kvôli dnešnej prehre v hokeji. Je to šport. Chlapci sa dnes snažili. Vzorne dnes reprezentantovali. Treba to oceniť, aj keď prehrali. Prehrali, ale zo cťou a po dobrom výkone, ktorým vzorne reprezentantovali Slovenskú republiku.