Zmena počasia na Slovensku. Pozrite si, aký bude koniec zimy
19 | 02 | 2024 I Ivan Mihale

Zima sa nezadržateľne blíži ku svojmu koncu a počasie už teraz nie je rozhodne zimné. Po slnečných dňoch sa musíme pripraviť na upršaný týždeň. Čo nás čaká nadchádzajúce dni?

Meteorologická zima oficiálne končí na konci februára. Zime tak do svojho konca zostáva už iba niekoľko dní, no už v týchto chvíľach je na našom území počasie, ktoré pripomína skôr jar ako zimu. Posledná výraznejšia vlna sneženia prišla pred zhruba mesiacom a odvtedy nás zasiahla vlna výdatných dažďov a oteplenia.

Menej slnka, viac dažďa

"Nadchádzajúce dni bude naše územie vystavené vlhšiemu západnému prúdeniu, ktoré bude do našej oblasti prinášať jednotlivé vlny zrážok, no keďže budeme aj naďalej vystavení teplému prúdeniu, tak zrážky budú prevažne vo forme dažďa," informuje portál imeteo.sk s tým, že  k výraznejšiemu zhoršovaniu počasia v našej oblasti dôjde s blížiacim sa víkendom. Od piatka, pravdepodobne až do nasledujúceho pondelka, nás čaká mimoriadne upršané počasie, ktoré na naše územie prinesie desiatky milimetrov zrážok. Portál dodáva, že snežiť bude výlučne na hrebeňoch Tatier.

Nadchádzajúci zimný týždeň veľa slnečných lúčov neprinesie a bude sa niesť v sychravom a upršanom počasí. Teploty však budú stále veľmi vysoké. Denné maximá sa budú pohybovať od +5 až do +13 °C. Mrznúť by nemalo ani v nočných hodinách.

Aký bude záver zimy?

Prekvapenie by malo prísť záverom zimy, kedy vyhliadka počasia avizuje, že sa charakter počasia výraznejšie nezmení, ba priam naopak. "Najnovšie to vyzerá, že sa ešte výraznejšie oteplí, pričom pôvodne sa očakávalo, naopak, ochladenie. To by však nateraz malo doraziť len do západnej Európy a naša oblasť by mala byť pod vplyvom brázdy nižšieho tlaku vzduchu, ktorá na naše územie bude aj naďalej prinášať sychravé a teplé počasie. Vyhliadka počasia avizuje, že nič zásadné nás nadchádzajúce dni nečaká," doplnil záverom portál imeteo.sk.

Nechcete plyn? Nevadí!
Putin povedal, že Rusko sa zaobíde bez európskych krajín, ktoré odmietli jeho plyn. Rusko sa zaobíde bez toho, aby európske krajiny kupovali ruský plyn, vyhlásil prezident Vladimir Putin. Nech robia, čo chcú Európske krajiny sa, podľa neho,... Čítať ďalej
19 | 02 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik