Nechcete plyn? Nevadí!
19 | 02 | 2024 I Milan Laca

Putin povedal, že Rusko sa zaobíde bez európskych krajín, ktoré odmietli jeho plyn.  

Rusko sa zaobíde bez toho, aby európske krajiny kupovali ruský plyn, vyhlásil prezident Vladimir Putin.

Nech robia, čo chcú

Európske krajiny sa, podľa neho, musia samy rozhodnúť, či budú kupovať ruský plyn alebo nie. "Ak to potrebujú, nech si to vezmú, ak nie, vystačíme si", dodal. "Stále hovorili: Rusko nedáva, Rusko obmedzuje. Nič neobmedzujeme! Dávame všetko, prosím. Turci sa ukázali ako najspoľahlivejší partner. Prichádza cez Turecký prúd", povedal Putin.

Scholz odstavil Ursulu
Scholz nedovolil, aby bola von der Leyenová nominovaná na post generálneho tajomníka NATO. Nemecký kancelár Olaf Scholz nedovolil nominovať šéfku Európskej komisie Ursulu von der Leyenovú za kandidátku na post generálneho tajomníka NATO. Je... Čítať ďalej
18 | 02 | 2024 | Milan Laca

Únii to nevyšlo

"Európske krajiny dúfali, že ak nebudú nakupovať ruský plyn, Rusko skolabuje. Ale v európskom hospodárstve sa už začali nezvratné procesy". Súčasná politika nemecej vlády tak, podľa jeho názoru, spôsobuje obrovské škody pre budúcnosť nemeckého hospodárstva. Pri diskusii o možnosti dodávok ruského plynu do Nemecka vo svetle problémov s tranzitom prezident pripomenul, že jedna linka vedie cez Ukrajinu, aj keď kyjevská vláda uzavrela druhú, existuje aj trasa cez Poľsko a bolo by možné začať dodávky cez zachovanú vetvu Nord Stream-2. V druhom prípade, všetko závisí len od nemeckej vlády. Nemcom stačí odskrutkovať ventil", vyhlásil Putin.

EÚ plyn nepotrebuje

Komisárka Európskej komisie pre energetiku Kadri Simsonová nedávno vyhlásila, že EÚ nemá záujem predĺžiť dohodu o tranzite ruského plynu cez Ukrajinu do Európy po jej uplynutí v roku 2024. Podľa jej názoru, sa Európa naučila „žiť bez ruského plynu“.

Budeme mať problém?

Médiá, s odvolaním sa na zdroje z ukrajinskej vlády informovali, že Ukrajina neplánuje po roku 2024 predĺžiť dohodu o tranzite ruského plynu cez svoje územie do Európy. Tranzit bude možný len vtedy, ak sa po uplynutí zmluvy prenajme kapacita ukrajinského prepravného systému plynu.

Viktor bácsi zase vyrýva: SILOU NA NICH!
Orbán hovoril o potrebe zmeny v Európskej únii. Maďarský premiér hovorí o potrebe zmien v Európskej únii. Pre koho ste tu? Politika vedenia EÚ je extrémne vzdialená záujmom bežných Európanov, v Bruseli sú potrebné zmeny, povedal premiér Viktor... Čítať ďalej
17 | 02 | 2024 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik