Para podal trestné oznámenie na prokurátora Harkabusa
14 | 02 | 2024 I Ivan Mihale

Okrem Petra Mikuláša bolo podané trestné oznámenie aj na ďalšieho prokurátora. Advokát Marek Para podal trestné oznámenie na prokurátora Úradu špeciálnej prokuratúry Matúša Harkabusa. Trestné oznámenie sa má týkať rozdelenia závažného trestného činu na dva prečiny.

Dvojica prokurátorov tento postup uplatnila pri kajúcnikovi Bernardovi Slobodníkovi

Dvojica prokurátorov mala pri Bernardovi Slobodníkovi podľa advokáta Mareka Paru rozdeliť obvinenie zo závažného trestného činu na dva prečiny. Vďaka tomu mohol kajúcnik dostať v dohode o vine a treste podmienku.  Prípad rieši Okresná prokuratúra Pezinok.

Stanovisko krajskej prokuratúry Bratislava

TV Joj požiadala o stanovisko krajskú prokuratúru Bratislava: “Predmetné trestné oznámenie podal Mgr. Marek Para. Dozorujúcou prokurátorkou bolo odstúpené na ďalšie konanie vyšetrovateľovi odboru kriminálnej polície Okresného riaditeľstva policajného zboru v Pezinku. Tresnho oznámenie bolo podané pre podozrenie zo spáchania trestného činu zneužívania právomoci verejného činiteľa podľa §326 Trestného zákona.”

Ako dodala hovorkyňa bratislavskej prokuratúry Gabriela Kováčová, bližšie informácie nie je možné vzhľadom na prebiehajúce konanie poskytnúť.

Slovenskí exportéri kritizujú prezidentku Zuzanu Čaputovú
Len pred týždňom jeden z koaličných subjektov, Slovenská národná strana žiadala prezidentku Zuzanu Čaputovú, aby zverejnila mená ľudí, ktorí ju sprevádzali na pracovnej ceste za Atlantik. Dnes jej v súvislosti s rovnakou cestou slovenskí exportéri... Čítať ďalej
13 | 02 | 2024 | Eka Balaskova

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik