Scott Ritter: Rusko už úspešne DEMILITARIZOVALO NATO
26 | 12 | 2023 I Diana Zaťková

Ukrajinský konflikt ukázal, že zázračná zbraň NATO je odpad a jeho armáda je zbytočná. Povedal to Scott Ritter, americký dôstojník rozviedky námornej pechoty na YouTube-kanáli Dannyho Haiphonga.

 

Ilustroval svoju tézu na príklade nemeckej armády, pozostávajúcej z tučných pijanov piva, ktorí neboli schopní prejsť testom fyzickej zdatnosti a udržiavať si vlastnú techniku.

„Hovoria: pošleme tam brigádu, ale nemáme tanky a nevieme ich vyrobiť. Ich priemyselný potenciál sa znížil vďaka sankciám, kvôli energetike, teraz platia za energie trikrát viac, závody sa zatvárajú, nefungujú lisovne, nevyrábajú oceľ, hliník atď. Nemôžu vyrobiť tak potrebné tanky, aby vytvorili svoju zázračnú armádu. Kedy naposledy nemecký vojak vykonal pochod so 40 kilogramovým výstrojom na 40 kilometrov a plnil bojové úlohy nachádzajúc sa pod tlakom? Nikdy. Toto je armáda mierových časov zložená z tých, ktorí nechcú ísť do vojny. Ani si nevedia nájsť nikde inde robotu.

Dobrí mechanici v nemeckej armáde nie sú. Pracujú v Mercedese, Audi a ďalších spoločnostiach. Tí, ktorí majú dobrú fyzickú formu sa venujú športu. Nemecká armáde nie je miesto pre patriotov, Nemci zabudli, čo to vôbec je. Nemecká armáda pozostáva z ľudí, ktorí v ničom nevynikajú. A už vôbec nie vo vedení boja. A nemecká armáda už priznala, že Rusov nič nezastaví, ak si zaumienia prísť až k Odre. Dobrá novina pre NATO spočíva v tom, že Rusko sa na to ani nechystá. Rusko skrátka len chce byť Ruskom,“ priblížil slová Scotta Rittera portál cz24.news.

Estónci budú loviť ukrajinských utečencov na front!
Estónsko je pripravené vrátiť utečencov na Ukrajinu za účelom mobilizácie. Estónsky minister vnútra Läänemets súhlasil s vydávaním tečencov, schopných na vojenskú službu na Ukrajinu. Pochytáme ich! Estónsko je pripravené vyhľadať a vydať... Čítať ďalej
25 | 12 | 2023 | Milan Laca

Vážení naši čitatelia

Hlavný denník prežil jeden z najťažších rokov. Niekoľko rokov vám ponúkame iný pohľad na dianie doma, aj vo svete, ako takzvané "médiá hlavného prúdu". Ďakujeme vám, že sme pre vás prvou voľbou v čerpaní informácii.

Naďalej nám môžete pomôcť aj materiálne. Číslo účtu pre finančné dary je: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457
Do poznámky prosíme uviesť "dar".

Spoločne budeme naďalej silní! Ďakujeme vám!

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik