V politike sa nedá byť aj pannou, aj pomilovanou
06 | 08 | 2023 I Eka Balašková

Podpredseda Hlasu Erik Tomáš v diskusii na ta3 vysvetlil, prečo nie je možná povolebná spolupráca medzi stranami PS a Hlas-SD. Tomáš v televíznej diskusii tiež skonštatoval, že Hlasu nepomáhajú špekulácie o jeho spolupráci s PS. Na jeho slová zareagoval aj predseda strany Smer-SSD, z ktorej sa v roku 2020 odštiepil práve Hlas a Tomáš bol dlhoročným hovorcom Smeru.

Tomáš v televízii jasne vysvetlil, prečo nehrozí spolupráca Hlasu s PS. Robert Fico však pripomenul niekoľko opačných náznakov rôznych členov Hlasu, pričom Boris Zala vyhlásil, že PS je prirodzeným partnerom Hlasu. Fico v Hlase vidí prirodzene najbližšieho partnera pre volebnú spoluprácu už aj kvôli členstvu v rovnakej medzinárodnej organizácii, do ktorej Hlas prijali na príhovor Smeru. Lenže aby tá spolupráca fungovala, musel by sa k nej hlásiť aj samotný Hlas, ktorý zatiaľ vo svojich názoroch nie je vôbec otvorený a teda ani čitateľný.

Neprijateľní

Pre Hlas sú podľa Tomáša Progresívci neprijateľní kvôli ich postoju k dôchodkom, legalizácii drog a niektorým názorom, v ktorých sú hodnotovo inde.

„Otec Michala Šimečku povedal o voličoch opozície, že sú to vraj svine v ľudských bytostiach, prosím vás, voči tomuto sa musím ohradiť,“ nepáči sa Erikovi Tomášovi.

Má v tom už Hlas jasno? PS áno, či nie? (VIDEO)
Téma, či sa Hlas pridá do koalície k strane, z ktorej vzišiel, alebo k Progresívnemu Slovensku, médiá zamestnáva už odkedy bolo jasné, že budú predčasné voľby. Zdá sa, že minimálne nezaradený poslanec Erik Tomáš (Hlas-SD) má jasno v tom, že s PS do... Čítať ďalej
06 | 08 | 2023 | Eka Balašková

Nepomáha im predseda

„Ten niekto je ale predovšetkým samotný predseda Hlasu P. Pellegrini, ktorý v rozhovore pre denník Nový Čas vyhlásil, že SMER-SSD je stranou minulosti, že si so mnou nevie predstaviť spoluprácu a že vládu by najradšej zložil s niekým z rozpadnutej vládnej koalície a s nejakým politickým novotvarom,“ pripomína Robert Fico na sociálnej sieti s tým, že on tam okrem PS iný subjekt nevidí. Nezabudol ani na diskusiu v Trnave, v rámci ktorej sa „blysol“ aj dnes už bývalý líder Hlasu pre zahraničnú politiku, Kmec, ktorý „ladil“ s PS a SaS.

A do tretice...

„Bol to politický poradca P. Pellegriniho B. Zala, ktorý vyhlásil verejne, že Hlas urobí všetko, aby nemusel ísť do koalície so Smerom a sú to komentátori z viacerých médií, ktorí o povolebnej spolupráci Hlasu a PS hovoria ako o hotovej veci,“ rekapituluje Fico jasné náznaky.

Zala to povedal jasne

„Ale toto dokáže len vo vláde s Progresívnym Slovenskom a SaS, pretože SMER - SSD bude dôsledne brániť ústavnú definíciu manželstva ako jedinečného zväzku muža a ženy," povedal nedávno Boris Zala na margo strany Smer, ktorú vníma, ako extrémnu aj kvôli neprijímaniu LGBT agendy.

O jedno tajomstvo do volieb menej
"Osobný poradca Petra Pellegriniho Boris Zala povedal nahlas to, čo Peter Pellegrini zatajuje pred voličmi" - tak sa začína status na profile strany SMER - SSD. "SMER - SSD berie na vedomie, že HLAS - SD chce po voľbách právne zakotviť... Čítať ďalej
22 | 07 | 2023 | Ivan Brožík

Prieskumy nekomentuje

Robert Fico poznamenáva, že keďže prieskumy preferencií sú zmanipulované, Smer ich nekomentuje. A tiež nemá veľké vyhlásenia o povolebnej spolupráci, no logika je podľa neho jasná.

„Buď bude základom novej vlády po voľbách spolupráca SMERU – SSD a Hlasu, čo by bolo prirodzené. Veď to bol predseda Hlasu P. Pellegrini, kto ma priateľským listom požiadal o podporu pridruženého členstva Hlasu v Strane európskych socialistov, s čím sme s radosťou súhlasili a dnes sú SMER – SSD a Hlas sesterské strany,“pripomína Robert Fico s tým, že Smer sa k tejto spolupráci hlási, pretože je zárukou stabilnej vlády so silným sociálnym programom.

Tomáš sa nemá čo čudovať

Ako druhú možnosť Fico vidí len spoluprácu Hlasu a Progresívcov. Pritom podľa Fica na to, aby Hlas všetci „nelepili“ k PS, by úplne stačilo, keby bol Hlas otvorený. Bez podmienok by mal vyhlásiť, že základom novej vlády bude spolupráca „sestier“ Hlasu a Smeru. To však podľa neho Hlas nikdy neurobí.

Prečo sú ticho?

„Ešte závažnejšie je tvrdenie podpredsedu Hlasu Erika Tomáša, že Hlas sa úmyselne nevyjadruje k hodnotovým otázkam. Šak to! A potom je prekvapený, že sú v jednom vreci s PS,“poznamenáva Fico s tým, že Smer sa jasne vyhraňuje voči podpore LGBT agende, legalizácii drog, vojenskej podpore  Ukrajine, či kvótam na migrantov.

„Hlas je ale ticho, lebo si to nechce pokaziť ani na jednu ani na druhú stranu. V politike nemôžete byť súčasne pannou aj pomilovanou,“ uzatvára Robert Fico.

Slovensko potrebuje nemocnice a nie nakupovať zbrane pre Zelenského
"Zdravotníctvo musí slúžiť ľuďom, nie finančným žralokom! Rušenie nemocníc musíme zastaviť" Píše rozhorčene na sociálnej sieti Milan Uhrík. Slovensko potrebuje nemocnice, a nie nakupovať zbrane pre Zelenského! Lekári a sestry odchádzajú,... Čítať ďalej
06 | 08 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik