Má v tom už Hlas jasno? PS áno, či nie? (VIDEO)
06 | 08 | 2023 I Eka Balašková

Téma, či sa Hlas pridá do koalície k strane, z ktorej vzišiel, alebo k Progresívnemu Slovensku, médiá zamestnáva už odkedy bolo jasné, že budú predčasné voľby. Zdá sa, že minimálne nezaradený poslanec Erik Tomáš (Hlas-SD) má jasno v tom, že s PS do povolebnej koalície nie.

Stranícki lídri Hlasu sú v tejto veci veľmi opatrní, svedčí o tom aj sľub Petra Pellegriniho z marca. Dlho bol Hlas relatívne nevyhranený, s blížiacim sa termínom volieb však Erik Tomáš jasne hovorí o dôvodoch, prečo Hlas s PS nie. Jedným z nich je aj nedávne vyhlásenie experta PS na bezpečnosť. K Tomášovmu názoru sa pridáva aj jeho ďalší kolega, ktorý svoj názor na PS prezentoval na Facebooku.

Nebavilo ho to už na jar

„Pomaly každý deň, na každej jednej tlačovej konferencii, a skoro v každej televíznej politickej diskusii počúvam, že Hlas chce údajne vytvoriť povolebnú koalíciu so stranami SaS a PS. Poviem to naozaj raz a navždy. Ak niekto nájde v histórii výrok, v ktorom ja, alebo Hlas tvrdí, že sa chystá vytvoriť povolebnú koalíciu so stranami SaS a PS, tak dostane výhru, v ktorej sa ja zaväzujem prísť mu pokosiť mojou vyžínačkou záhradu bez ohľadu na to, aká je veľká,“ sľúbil ešte v marci rázne Pellegrini.

Peter Pellegrini NA ROVINU o povolebnej spolupráci
Peter Pellegrini (Hlas-SD) už má dosť rečí o tom, že sa jeho strana po voľbách mieni spojiť so stranami Sloboda a Solidarita a Progresívne Slovensko. Na sociálnej sieti preto vyslovil záväzok voči tomu, kto ho z výroku takomto možnom spojení... Čítať ďalej
27 | 03 | 2023 | Eka Balašková

Tomášove dôvody

„Jasnejšie som to už povedať nemohol,“ presviedča Erik Tomáš na sociálnej sieti a v debate na spravodajskej TV ta3.

„Sociálny expert povedal, že sú dôchodky nadštandardné na Slovensku, povedal. Podľa mňa nie sú. Bezpečnostný expert povedal, že treba legalizovať všetky drogy, povedal,“ menuje Tomáš dôvody, pre ktoré sa PS samo vylučuje zo spolupráce s Hlasom. Tiež mu prekáža, že PS chcú zaviesť, aby sa v pasoch neuvádzalo, či držiteľom dokladu je muž, alebo žena.

To však nie je všetko

„Otec Michala Šimečku povedal o voličoch opozície, že sú to vraj svine v ľudských bytostiach, prosím vás, voči tomuto sa musím ohradiť,“uzatvára Erik Tomáš.

Keď už je ten liberál...

Policajti s tým síce problém mať môžu, ale on za legalizáciu marihuany za určitých podmienok bude hlasovať.

„Ja chcem vyriešiť problém. Čiže drogovú kriminalitu. A tá spočíva práve v tom, že je to nelegálne. Úplne nelegálne a niektorí ľudia to chcú riešiť. Tak som zvažoval aj takú možnosť, že čo keby že zlegalizujeme všetky drogy. Aj takým debatám som bol prístupný,“hovorí Spišiak, aj keď pripúšťa, že drogy škodia.

„Ale keď som raz liberál a ty si myslíš, že ti to neškodí, že ti to robí dobre, tak ... viete, každý sa má rozhodovať sám. Na toto sú dlhšie úvahy, k tomu sa tu nedopracujeme, ale ja som otvorený akýmkoľvek riešeniam, ktoré pomôžu spoločnosti a hlavne pomôžu jedincovi. Lebo ten je najdôležitejší, nie masa,“ zdôrazňuje Spišiak.

Za TOTO policajti Spišiaka NEPOCHVÁLIA! (VIDEO)
Podľa predsedu Smeru s ním do Progresívneho Slovenska prichádza Oszkár Világi. Jaroslavovi Spišiakovi, pretože o ňom je reč, tu bola v minulosti vybudovaná povesť akéhosi „slovenského Cattaniho“. Že chce ako progresívec zahlasovať za registrované... Čítať ďalej
01 | 04 | 2023 | Eka Balašková

V Hlase to nie je jediný hlas

Ku kolegovi Tomášovi sa jasne pridal aj Matúš Šutaj Eštok, ktorý sa na svojom Facebooku voči PS vyhranil rovnako jednoznačne.

„Progresívne Slovensko je extrémistickou stranou liberálnej bratislavskej kaviarne,“ prezentoval svoj názor Šutaj Eštok.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik