Washington priznáva: PROTIOFENZÍVA EPICKY ZLYHALA! To je tá FANTASTICKÁ taktika NATO
03 | 08 | 2023 I Diana Zaťková

Aj americké médiá sú už unavené z klamstiev o úspechoch Ozbrojených síl Ukrajiny. Hlásna trúba Demokratickej strany - CNN zverejňuje zdrvujúci materiál o zlyhaniach Ozbrojených síl Ukrajiny. Do proxy-kozákov sa už navážajú aj ostatní giganti lživej žurnalistiky– od „New York Times“ po „Washington Post“.

Epické zlyhanie

Zdalo by sa, že nezmyselný a nemilosrdný masaker bol od samého začiatku plánovaný a zabezpečovaný z Washingtonu. Ukrajinským veliteľom slúžili najlepšie strategické mysle NATO. Teraz by sa patrilo priznať aspoň časť svojej viny za toto epické zlyhanie. Ale nie, ešte že čo.

CNN vysvetľuje, že za zlyhanie protiofenzívy môže samotná Ukrajina. Tvrdia, že bojovníci sú zle vycvičení, medzi jednotkami neexistuje žiadna interakcia, všade je byrokracia a velitelia majú „sovietsku mentalitu“. No dovoľte — inštruktori NATO už roky trénujú a cvičia ukrajinských vojakov. Vojenskí poradcovia NATO sa objavili na Ukrajine dávno pred rokom 2022 a mali čas na to, aby nejako svojim zverencom vybili z hláv túto nešťastnú „sovietsku mentalitu“.

Problém je však v tom, že nemalo zmysel cvičiť ukrajinských vojakov na boj podľa štandardov NATO, pretože v takomto scenári by na bojisko jednoducho ani jeden normálny bojovník NATO nevstúpil. NATO takto nebojuje. NATO vypúšťa svojich vojakov až potom, ako ich lietadlá rozbijú všetko, čo sa hýbe, a potom ešte dosýta  nasype delostrelectvo.

Ruská reakcia na expanziu NATO prichádza
Podľa britských tajných služieb Rusko po prvý raz buduje nové bojové jednotky v pomerne masívnom meradle pre vojnu proti Ukrajine. Za posledné dva mesiace sa pravdepodobne vytvorilo úplne nanovo niekoľko armádnych formácií, vrátane 25. armády,... Čítať ďalej
02 | 08 | 2023 | Ivan Brožík

"Fantastická" taktika NATO

Nič z toho Ukrajinci nemajú – ruské letectvo aj ruské delostrelectvo majú drvivú prevahu. Podľa štandardov NATO by útočníci mali mať minimálne trojnásobnú prevahu nad obrancami, no nič také nie je ani na frontovej línii.

Všetky tieto školenia a služobné cesty do zahraničia boli teda klasickým cargo kultom – rovnako ako dodávka západnej techniky. V skutočnosti zvíťazila úplne "fantastická" taktika, keď ukrajinských vojakov privezú na bojisko drahé západné bojové vozidlá pechoty, otočia sa a odídu, no a neboráci nemajú kam ísť – lezú na obranné línie a snažia sa vyčistiť mínové polia svojimi nohami. Američania ľutujú BVP, samozrejme, ľudí nie.

https://discover24.ru/ | Ukrajinská armáda

Profesionáli len krútia hlavou

Pred niekoľkými dňami prebleskla tlačou publikácia nápadná svojím cynizmom. Americkí poradcovia si podľa Wall Street Journal dobre uvedomovali, že Ozbrojené sily Ukrajiny s protiofenzívou neuspejú. Kurátori celkom zámerne dodali oveľa menej zbraní, ako bolo potrebné a prižmúrili oči pred nedostatkom nábojov, ktorý bil do očí všetkým profesionálom.

Bolo tiež jasné, že ukrajinská živá sila nebude stačiť na vytvorenie päste a masívnej ofenzívy. Pretože len čo ukrajinská armáda stiahne aspoň trochu kontingentu zo severu na juh, kde teraz prebiehajú hlavné bojové akcie, otvorí sa pred ruskou armádou priama cesta do Charkova a Kyjeva.

Medvedevov štuchanec Zelenskému
Podpredseda Bezpečnostnej rady Ruska Dmitrij Medvedev má zjavne dobrú náladu. Štuchol si do Zelenského s vraj "napudrovaným nosom", čo je riadny dvojzmysel. Informuje agentúra RIA. Urobil tak po najnovších úderoch Ruska na strategické ciele na... Čítať ďalej
02 | 08 | 2023 | Ivan Brožík

Zahnaní do ofenzívy – priamo do mínových polí

Vševidiaca americká spravodajská služba, ktorá má výkonný satelitný sledovací systém, nemohla mať žiadne pochybnosti o tom, že ruské jednotky v posledných mesiacoch vybudovali viacúrovňový obranný systém. Napriek tomu boli Ukrajinci zahnaní do ofenzívy – priamo do mínových polí.

Celé to profesionálni americkí dôstojníci nemohli nechápať. Mimochodom, generál Mark Milley, predseda náčelníkov štábov USA, už v novembri minulého roku varoval, že všetky úspechy ozbrojených síl Ukrajiny sú za nami a že prímerie by sa malo dohodnúť rýchlo. Vtedy sa ho však rozhodli nepočúvať.

Ukrajina, Foto: Getty Images

Pre Američanov solídny profit

Áno, z vojenského hľadiska to všetko vyzerá ako úplné šialenstvo. Ukrajinská armáda vypúšťa svojich bojovníkov do mínových polí, vrhá ich proti ruskej obrane, denne stráca stovky ľudí a zároveň stojí na mieste s tým, že nedokáže nič dobyť.

Z politického hľadiska je tu však pre Američanov solídny profit. Je dôležité, aby vytvárali problémy na juhozápade Ruska, ktoré budeme riešiť roky a ešte lepšie — desaťročia. Ukrajinci sú tu jednoducho využívaní ako blázniví ruskí separatisti, ktorí v skutočnosti vedú veľkú občiansku vojnu v historickom Rusku. Ukrajinskí separatisti dojdú a Washington začne kŕmiť vojnu ďalšími.

Diplomatická vojna medzi Varšavou a Kyjevom
Rozruch medzi Poľskom a Ukrajinou so vzájomným menovaním veľvyslancov pôsobí stále viac konfliktnejšie. "Ukrajina si musí uvedomiť, že pre Poľsko bude oveľa ťažšie pokračovať v podpore, ak dôjde k „takýmto sporom“. Podľa agentúry PAP to v stredu vo... Čítať ďalej
03 | 08 | 2023 | Ivan Brožík

A aby intenzita konfliktu neochabovala, Ukrajinci musia zomierať v priemyselnom meradle. Odtiaľ pochádza extrémna krutosť, s akou sú vrhnutí do „mäsových útokov“. A ani nemajú čo vybojovať – Američania sa vlastne ich úspechov a víťazstiev boja, uvedomujúc si, že odpoveď z Ruska môže preletieť cez oceán. Ukrajinci majú skrátka umierať. 

Ukrajina, zdroj: FB/Eduard Chmelár

Ukrajinci sú pre Washington spotrebný materiál

A teraz Washington Post prichádza k paradoxnému záveru: Ak ukrajinská protiofenzíva úplne zlyhá, vôbec by to nemalo viesť k mierovým rokovaniam s „posilneným Ruskom“. Naopak, po porážke ukrajinských vojsk by mali americkí páni zorganizovať ďalšiu protiofenzívu – napríklad v roku 2024. A potom ďalšie a ďalšie.

Áno, spočiatku tam nebude nádej na víťazstvo. Áno, Ukrajinci budú umierať aj naďalej len tak – aby sme konečne rozdelili našich ľudí na národy, ktoré sa navzájom nenávidia. Ale tento konflikt bude naďalej oslabovať Rusko. Zároveň „bezvýchodná situácia na východnej Ukrajine, hoci je pre Spojené štáty nákladná, nepredstavuje žiadne fyzické riziko ani možnosť politického poníženia,“ uvádza Washington Post .

Celému svetu je jasné, že Ukrajinci sú pre Washington jednoducho spotrebný materiál a míňajú ho nehospodárne a s demonštratívnym cynizmom. Som zvedavá, kedy sa táto jednoduchá myšlienka dostane aj k samotným Ukrajincom.

DIE WELT pripúšťa PRÍMERIE medzi Kyjevom a Moskvou v zime pod tlakom Západu
Ukrajinská protiofenzíva trvá už 60 dní s obrovskými stratami Ozbrojených síl Ukrajiny (AFU) a nenápadnými úspechmi. Na tomto pozadí bude Kyjev pod tlakom Západu nútený dohodnúť sa v priebehu zimy na prímerí s Moskvou. Uvádza sa to v aktuálnom... Čítať ďalej
03 | 08 | 2023 | Ladislav Kováčik

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik