Ruská reakcia na expanziu NATO prichádza
02 | 08 | 2023 I Ivan Brožík

Podľa britských tajných služieb Rusko po prvý raz buduje nové bojové jednotky v pomerne masívnom meradle pre vojnu proti Ukrajine. Za posledné dva mesiace sa pravdepodobne vytvorilo úplne nanovo niekoľko armádnych formácií, vrátane 25. armády, uviedlo dnes ministerstvo obrany Spojeného kráľovstva. Informnuje rakúsky web orf.at.

Od začiatku vojny vo februári 2022 Rusko zaplnilo existujúce jednotky najmä mobilizovanými záložníkmi a nezriaďovalo úplne nové jednotky vojsk. "Výnimkou bol 3. armádny zbor vytvorený v lete 2022, ktorý vo všeobecnosti fungoval zle," uviedli v Londýne.

Rusko zbrojí proti NATO

Rusko pravdepodobne použije akúkoľvek novú formáciu ako záložné sily na Ukrajine, uviedlo britské ministerstvo. „Z dlhodobejšieho hľadiska však Rusko smeruje k výraznému posilneniu svojich ozbrojených síl v porovnaní s NATO.“ Bez veľkej novej vlny povinnej mobilizácie však Moskva zrejme nenájde dostatok nových vojakov na budovanie novej armády.

Britské ministerstvo obrany denne uverejňuje informácie o priebehu vojny od začiatku ruskej útočnej vojny na Ukrajine vo februári 2022. Moskva obvinila Londýn z dezinformácií.

NATO už dododáva Ukrajine muníciu priamo z výrobných pásov
Zásoby došli, "ofenzíva" stojí. A tak sa na Západe vyskladňuje pre Kyjev ešte "teplá" munícia rovno z výrobných pásov. Krajiny NATO začali Ukrajine dodávať muníciu , ktorá ani neprešla skladmi. Informuje eadaily.com. Vojaci ukrajinskej armády... Čítať ďalej
02 | 08 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik