HLAS varoval banky
02 | 08 | 2023 I Ivan Brožík

HLAS dnes vyzval slovenské banky, aby do volieb samy predložili návrhy na uľahčenie splácania úverov pre ľudí. 

„Ak neprídete s dobrým a dostatočným riešením, po voľbách vás bude čakať tvrdé opatrenie zo strany štátu. My v HLASe sme na takéto opatrenie pripravení. Lebo len silný štát sa dokáže postarať o svojich občanov,“ odkázal líder HLASu Peter Pellegrini riaditeľom slovenských bánk.

Nie že mali by, musia prísť s riešením

HLAS pripomína, že podľa posledných štatistík si banky pripisujú rekordné zisky, zatiaľ čo ľudia stále chudobnejú. „Slovenskí občania živoria, mnohí z nich si nemôžu dovoliť pravidelné výživné jedlo a zdražovanie na Slovensku je najvyššie zo všetkých krajín eurozóny. Banky preto musia v rámci spoločenskej zodpovednosti prísť samy s riešením, ako ľuďom uľahčiť splácanie vyšších úrokov na úveroch, ktoré ľuďom porozdávali,“ dodal Peter Pellegrini.

Trestuhodné vládne mrhanie časom
V súčasnosti je veľmi dôležitá téma, ako budú vyzerať ceny energií od Nového roku – ak si vláda nenájde čas na riešenie tohto problému, pre mnohé domácnosti budú ceny doslova likvidačné. Úrad pre reguláciu sieťových odvetví (ÚRSO) odhaduje až... Čítať ďalej
02 | 08 | 2023 | Eka Balašková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik