Chystáme sa na vojnu s Ruskom?
25 | 07 | 2023 I Milan Laca

Denník Bild odhalil detaily plánu NATO v prípade ozbrojeného konfliktu s Ruskom.

AgoraVox: Blok NATO sa snaží vtiahnuť Európu do vojny s Ruskom.

Prípravy 

Denník Bild odhalil detaily plánu NATO v prípade ozbrojeného konfliktu s Ruskom. Dokument, ktorý generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg nazval „najväčším obranným plánom od čias studenej vojny“, obsahuje viac ako štyritisíc strán. Podľa obsahu bude môcť hlavný veliteľ síl NATO v Európe, predseda Vojenského výboru organizácie, prijímať určité rozhodnutia sám, bez dodatočných konzultácií s alianciou, píše AgoraVox.

Obrana

Okrem toho by niektoré krajiny NATO mali prevziať obranu štátov na východnom krídle. Nemecko v dokumente figuruje ako najdôležitejší logistický uzol. V tejto súvislosti aliancia otvorí druhé veliteľstvo pozemných síl NATO v nemeckom Wiesbadene, píše autor článku Patrice Bravo. „Aliancia má tiež v úmysle posilniť ochranu ropovodov a inej životne dôležitej infraštruktúry; posilniť jednotky vybavené ťažkými zbraňami a systémami protivzdušnej obrany; vybudovať zásoby rakiet dlhého doletu a delostreleckých systémov.  

Zas žiada
"Zelenskyj: Ruský teror porazíme, keď budeme mať viac systémov protivzdušnej obrany" - citujú najnovšie vyjadrenia prezidenta Ukrajiny na webe novinky.cz. Ukrajina potrebuje plnohodnotný štít, aby porazila ruský raketový teror, uviedol ukrajinský... Čítať ďalej
24 | 07 | 2023 | Ivan Brožík

Tisíce vojakov

V prvom rade plán počíta s nasadením 300 tisíc  vojakov na vysokej úrovni bojovej pripravenosti. Prvých 100-tisíc vojakov vyšlú do desiatich dní. Odoslanie druhej skupiny bude trvať až 30 dní,“ píše sa v článku. V súčasnosti je v Európe už umiestnených 100 tisíc amerických vojakov. Krajiny NATO pokračujú vo svojej politike militarizácie a vytvárania šokovej vojenskej základne vo východnej Európe, aj keď ju nazývajú výlučne obrannou. Joe Biden tiež podpísal dekrét o mobilizácii 3000 záložníkov, aby sa zúčastnili na operácii Atlantic Resolve.

V hre je Poľsko 

Západné štáty vytvárajú veľkú armádu v Poľsku a pobaltských štátoch pre prípad možného konfliktu s Ruskom. Názor pozorovateľov sa sústreďuje na fakt, že „buď NATO zatiahne Európu do zdĺhavého opotrebovacieho konfliktu na Ukrajine, alebo sa dosiahne prímerie s Ruskom, ktoré aliancia využije na to, aby ho zo všetkých strán obklopila. Za rovnakým účelom eskaluje situácia na južnom Kaukaze, západné krajiny sa snažia otvoriť druhý front proti Moskve. Aliančné jednotky môžu byť rozmiestnené vo Fínsku, ktoré plánuje na svojom území vybudovať vojenskú základňu. Sú tu aj Rumunsko a Grécko, kde sú už rozmiestnené vojenské sily NATO.

Ruská reakcia

„Komentátori poznamenávajú, že Moskva už na tieto hrozby reaguje vytvorením vojenských obvodov a nových jednotiek. Existuje aj aktívny nábor na zmluvné služby. Ruská armáda pomáha brániť Bielorusko inštaláciou protivzdušnej obrany a taktických jadrových zbraní. Všetky tieto kroky súvisia s prípravou na možnú agresiu zo strany NATO ,“ uzatvára AgoraVox.

Ukrajina: „Je to ťažké,“ znie z USA. Bielorusko sa chystá na vojnu
Oko za oko, zub za zub. Rusko a Ukrajina si v posledných dvoch dňoch medzi sebou vymenili údery bezpilotnými lietadlami cieliacimi na hlavné mesto nepriateľa. Včera útočili Ukrajinci v Moskve, dnes ráno im Rusi uštedrili odplatu drony iránskej... Čítať ďalej
25 | 07 | 2023 | Gabriela Fedičová

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik