Fico sníma klobúk pre Dráčik-om a, hovorí o nadutej prezidentke a dáva aj frajera na záver
23 | 07 | 2023 I Eka Balaškvoá

Na glosy Roberta Fica „Čo sa nezmestilo na tlačovky“ sme si už zvykli. Mnohí sa domnievali, že cez leto s týmito videami na čas prestane – predsa len, politické dianie v lete je utlmené príjemnejšími aktivitami. Robert Fico však v najnovšom videu tvrdí, že sa toho ako v zákulisí, tak pred kamerami deje viac, než dosť na to, aby ani on sám nevedel, čím začať.

V úvode Fico „vystrúhal poklonu“ šéfovi Dráčika, ktorý vyšiel víťazne z bojkotu jeho predajní za nepohodlné názory. Hoci sme si v uplynulých dňoch pripomenuli až tri významné sviatky, vedenie Slovenska ich doslova okázalo odignorovalo. Neodignoroval ich však predseda opozičného hnutia, ktorý si pár dní po oslavách organizovaných Smerom, práve na Smer útočil. Rovnako, ako mnohí politici „vychovaní“ Smerom. Fico naopak chváli latinskoamerických lídrov, no nepáči sa mu neotvorenie schôdzí, ktoré by zbavili funkcií pár ľudí, ktorí si uzurpovali moc v štáte. Ponúka aj ... tentokrát zombíkov na záver.

Frajer na úvod

Podľa Fica je ním majiteľ slovenskej siete hračkárstiev Dráčik.

Hračkárstvo Dráčik, zdroj foto: FB/Artur Bekmatov

„Majiteľ Dráčika má iný pohľad na vojnu na Ukrajine, na mnohé iné svetové a vnútropolitické udalosti, ako by si mainstreamové médiá želali,“hovorí Robert Fico a pripomenul aj bojkot jeho hračkárstiev, ktorý mal Viglaského naučiť, čo má a nemá písať. Lenže Slovač si urobila po svojom a Dráčik dosahuje rekordné tržby. A tu Fico „zakričal“ jedno heslo, ktoré bolo „in“ za minulého režimu: „Povaľači z kaviarní, do polí a tovární.“

Z Nových Zámkov zaznel tvrdý Ficov odkaz duchovným bezdomovcom (VIDEO)
Najväčšia opozičná strana Smer-SSD za účasti predsedu SNS, svojich kandidátov do blížiacich sa parlamentných volieb a množstva ľudí v novozámockom amfiteátri oslávila 1160-te výročie príchodu vierozvestcov sv. Cyrila a Metoda na Slovensko. Predseda... Čítať ďalej
05 | 07 | 2023 | Eka Balašková

Bolo čo oslavovať

Fico nemohol obísť ani masovú účasť na oslavách míľnikov slovenskej histórie, či už Cyrilometodské stretnutie v Nových Zámkoch, tradičná Vatra zvrchovanosti v Starej Bystrici a na Šumiaci, alebo pripomenutie si výročia kodifikácie spisovného jazyka Slovákov.

„Musím však s ľútosťou skonštatovať, že tieto udalosti sa stretli s absolútnym nezáujmom najvyšších predstaviteľov Slovenskej republiky. Odutá pani prezidentka si len odsedela omšu v Nitre a to bolo asi tak všetko,“ poznamenáva Fico s tým, že od ľudí nemôžeme očakávať úctu k historickým udalostiam, keď ju nemajú ani predstavitelia štátu. Posledné tri roky by sme podľa neho mali vnímať ako memento toho, čo sa z krajiny stane, keď ju vezmú do rúk „nekultúrni barbari a amatéri“.

Traja velikáni

Fico nám núka predstavu, že tak, ako pred rokmi, sa na fare v Hlbokom stretli traja velikáni a bez internetu a všetkých vymoženosti dokázali kodifikovať spisovný jazyk, by sa na tej fare stretli Boris Kollár, Igor Matovič a Zuzana Čaputová.

O útokoch v rámci opozície

Robert Fico celkom chápe, že proti Smeru idú strany bývalej koalície. Zarazilo ho však, že hoci Milan Uhrík dostal priestor na veľkých oslavách v Starej Bystrici, kde sa mohol prihovoriť tisícom ľudí, o pár dní obvinil Smer z toho, že ich poslanci v Bruseli aj napriek prosbám Slovenskej pôdohospodárskej a potravinárskej komory podporili niektoré nariadenia. Fico pritom prináša dôkaz o postoji SPPK k europoslancom Smeru.

Screenshot z videa R. Fica | Vyjadrenie SPPK k postojom europoslancov

V tejto súvislosti pripomenul aj slová Borisa Zalu, ktoré mali len jednu úlohu – ešte oddialiť strany Hlas a Smer. Takéto vyjadrenia destabilizujú možnú budúcu spoluprácu. Aj keď je každému jasné, že Hlas má bližšie k PS, no nálepkovanie Smeru za extrém, je podľa Fica cesta do pekla. Fico preto odkázal opozičným kolegom, že si nemajú Smer mýliť s fackovacím panákom.

Budeme vďaka slovenským europoslancom pestovať burinu? (VIDEO)
Europoslanec Milan Uhrík (hnutie Republika) vyčíta svojim kolegom v Európskom parlamente zo Slovenska, že namiesto pšenice budeme pestovať burinu - teda bodliaky. Tí aj napriek apelu Slovenskej poľnohospodárskej a potravinárskej komory () hlasovali... Čítať ďalej
22 | 07 | 2023 | Eka Balašková

Aspoň niekto tu má rozum

Fico hovorí o spoločnom samite krajín EÚ a Latinskej Ameriky. EÚ ponúkla, ako jeho výstup, memorandum plné podpory Ukrajine, čo krajiny Latinskej Ameriky odmietli aj so žiadosťou, že do tohto konfliktu nemienia byť zatiahnuté, pretože je to lokálny spor, ktorý sa týka dvoch krajín v rámci Európy.

„Sláva veľkým mužom, aspoň niekto tu má rozum,“hovorí Fico, ktorý si váži postoj lídrov krajín, za to, že sa takto postavili k problému Ukrajinského konfliktu.

Slovenská téma č. 1

Robert Fico nemohol obísť ani totálne ovládnutie domácej politickej scény policajným prezidentom Štefanom Hamranom, kvôli ktorému si OĽaNO presadilo zmenu zákona, v rámci ktorej na post policajného prezidenta nie je nutné výberové konanie, ale si ho vyberá minister. Pre Lipšica, ale aj prezidentku je podľa Fica Hamran zárukou, že NAKA bude dôsledne, až do 30. septembra pokračovať v zneužívaní trestného práva na likvidáciu politicky nepohodlných ľudí. Fico nechápe, prečo bolo nutné opäť obviniť poslanca Borguľu, zbaviť sa ministra Šimka.

„Lebo videli a rozprávali o špinavostiach NAKA a Lipšica. Lebo Ivan Šimko otvorene kritizoval šialený nápad menovať obvineného vyšetrovateľa Ďurku za vysoko postaveného funkcionára na Úrade inšpekčnej služby, ktorý vyšetruje a stíha aj jeho samotného,“odpovedá si vzápätí Fico, podľa ktorého tam bude Ďurka akurát zametať stopy.

Vrtuľníky, či občan?

Fico je tiež presvedčený, že ak by včera bola NR SR odvolala Hamrana a Juhásza, má problém aj prezidentka a premiér, o Danielovi Lipšicovi nehovoriac. Za ďaleko závažnejšie však podporuje, že sa nekonala ani schôdza na podporu samospráv.

Fico prezidentke a jej premiérovi vyčíta, že máme 350 miliónov na americké vrtuľníky, ktoré vôbec nepotrebujeme, ale keď treba pomôcť sto miliónmi občanom v mestách a obciach, tak ich to nezaujíma.

V sobotu poslanci pracovať odmietli
Dnes (v sobotu, 22. 7.) mali v priestoroch Zimnej jazdiarne Bratislavského hradu pokračovať dve odložené mimoriadne schôdze Národnej rady SR. Keďže Národná rada SR v piatok nebola uznášania schopná, predseda Boris Kollár ju preložil na sobotu. Dva... Čítať ďalej
22 | 07 | 2023 | Eka Balašková

Dvaja frajeri na záver

Robert Fico hovorí hneď o dvoch frajeroch, podľa jeho slov zombíkoch na záver. Mikuláš Dzurinda a Ivan Mikloš v narastajúcej chudobe navrhujú tzv. reverznú hypotéku.

 

Zdroj: YouTube screenshot | Mikuláš Dzurinda
„Nepoznám perverznejší antisociálny plán,“hovorí Fico a vysvetľuje, že po 30-tich rokoch, čo svoj byt reálne získate do vlastníctva ho máte predať banke, ktorá vás buď vyplatí jednorazovo, alebo v mesačnej rente a vy jej budete platiť nájomné. Tu Fico pripomína Miklošove legendárne lyžovačky, kedy ho v Kanade vrtuľník vyviezol na vrchol kopca, ktorý si pokojne zlyžoval.

Fico zase raz pozýva k voľbám. Aby sme mali z politikov pocit, ako zo skúsených a zodpovedných.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydenni