V sobotu poslanci pracovať odmietli
22 | 07 | 2023 I Eka Balašková

Dnes (v sobotu, 22. 7.) mali v priestoroch Zimnej jazdiarne Bratislavského hradu pokračovať dve odložené mimoriadne schôdze Národnej rady SR. Keďže Národná rada SR v piatok nebola uznášania schopná, predseda Boris Kollár ju preložil na sobotu.

Dva pokusy

Ešte v piatok (21. júla) sa pri prvom pokuse otvoriť dve mimoriadne schôdze prezentovalo  päťdesiatšesť zo sedemdesiatšesť potrebných, na druhý pokus sa zaprezentovalo 60 členov zákonodarného zboru, predseda obe schôdze preto preložil na sobotný termín.

Chcete zrušiť parlament? Nechajte ho rokovať v sobotu!
Mimoriadnu schôdzu k návrhu skupiny 30 poslancov na prijatie uznesenia Národnej rady SR o kompenzačných opatreniach súvisiacich s rastom cien energií sa nepodarilo otvoriť. Po viacerých pokusoch na otvorenie schôdze neprišiel do rokovacej sály... Čítať ďalej
21 | 07 | 2023 | Ivan Brožík/TA SR

Nezaujímavé samosprávy

Rokovať sa malo v rámci mimioriadnej schôdze Smeru a niekoľkých nezaradených poslancov, ktorí chceli návrhom uznesenia prezidentkinu vládu požiadať o okamžité kompenzácie vysokých cien energií pre samosprávy. 108 miliónov eur by mala vláda vyšleniť z rezervy štátneho rozpočtu, ktoré obciam, mestám a samosprávnym krajom prisľúbila ešte vláda Eduarda Hegera.

Zablokovaná

Nedostatočné poslanecké plénum zablokovalo aj ďalšiu mimoriadnu schôdzu. Jej predmetom bolo odvolanie policajného prezidenta Štefana Hamrana a šéfa Inšpekcie PZ Petra Juhásza, ktorí podľa opozície na Slovensku zavádzajú policajný štát.

Ostentatívne napľuvali samosprávam a občanom do očí
"VŠETKY POLITICKÉ STRANY DEKLAROVALI POMOC SAMOSPRÁVAM S ENERGIAMI A PRI HLASOVANI SKUTEK UTEK" Podviedli vás - bez hanby a kúska cti. Dáva verzálkami najavo autor statusu Ladislav Kamenický. "Pomoc samosprávam vo výške 108 mil. eur na kompenzáciu... Čítať ďalej
21 | 07 | 2023 | Ivan Brožík

Nechcú strácať čas

Boris Kollár sa krátko po deviatej pokúsil otvoriť 97. a 98. schôdzu NR SR. Prezentovalo sa však iba 46 poslancov. Opakovaný pokus o otvorenie mimoriadnych schôdzí dopadol rovnako.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik