Keby ho zvolili, čo by urobil nový prezident USA?
25 | 05 | 2023 I Milan Laca

Trumpov hlavný konkurent povedal, čo by urobil s vojnou na Ukrajine ako prezident Spojených štátov.

Guvernér Floridy Ron Desantis, ktorého považujú za hlavného republikánskeho konkurenta exprezidenta Donalda Trumpa v amerických voľbách sa vyjadril, že ak vyhrá, nechcel by, aby sa americké jednotky zapájali do rusko-ukrajinskej vojny. 

Bude kandidovať

Desantis to povedal v prvom rozhovore pre Fox News po tom, čo ohlásil svoju kandidatúru vo  voľbách, píše "European Truth"   Odpovedal na otázky, týkajúce sa jeho krokov v súvislosti s rusko-ukrajinskou vojnou. Začal kritikou súčasného stavu americkej armády. Povedal, že armáda sa „spolitizovala“, „hovorí o gender ideológii“ a „globálnom otepľovaní“. "Musíme priviesť našu armádu späť, aby sa zamerala na povinnosti, základné hodnoty a hlavnú misiu," povedal DeSantis.

ZÁPADU SA NEDARÍ! Európa chce Latinskú Ameriku obrátiť proti Putinovi
VEĽA ŠŤASTIA, odkazuje globálny Juh. V boji za srdcia a mysle proti Rusku sa Európa zameriava na nový cieľ. Latinská Amerika však nepočúva. Diplomatické snahy o získanie podpory pre Ukrajinu boli doteraz väčšinou odmietnuté, informuje... Čítať ďalej
24 | 05 | 2023 | Diana Zaťková

Čo s vojnou?

V druhej časti odpovede povedal, že by rád videl „urovnanie“ vojny na Ukrajine. Zároveň zdôraznil, že americká armáda by nemala byť zapojená do vojny. "Rád by som videl urovnanie tejto vojny. Nerád by som videl širšiu vojnu. Myslím si, že je absolútne neznáme, ako bude vyzerať v januári 2025." Nechcel by som však vidieť Spojené štáty s ich jednotkami zapletené do vojny v Rusku alebo na Ukrajine,“ povedal guvernér Floridy.

Kandidáti

Desantis pred rozhovorom predložil Federálnej volebnej komisii USA dokumenty o svojej účasti v prezidentských voľbách v roku 2024. Okrem Trumpa a Desantisa svoju účasť v prezidentských nomináciách oficiálne oznámila aj  bývalá guvernérka Južnej Karolíny a americká veľvyslankyňa pri OSN Niki Haleyová, podnikateľ a konzervatívny politický aktivista Vivek Ramaswemy, senátor za Južnú Karolínu Tim Scott, bývalý guvernér Arkansasu Asa Hutchinson a rozhlasový moderátor Larry Elder.

Ukrajina bude s nami v únii!
Scholz povedal, že Ukrajina vstúpi do EÚ po skončení vojny. Nemecký kancelár Olaf Scholz povedal, že Ukrajina po skončení vojny vstúpi do Európskej únie ako riadny člen. Píše o tom Bild. Skvelá nádej „Trpká kapitola v dejinách nášho kontinentu... Čítať ďalej
23 | 05 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik