Ukrajina bude s nami v únii!
23 | 05 | 2023 I Milan Laca

Scholz povedal, že Ukrajina vstúpi do EÚ po skončení vojny.

Nemecký kancelár Olaf Scholz povedal, že Ukrajina po skončení vojny  vstúpi do Európskej únie ako riadny člen. Píše o tom Bild.

Skvelá nádej

„Trpká kapitola v dejinách nášho kontinentu sa skončí vstupom slobodnej Ukrajiny do Európskej únie ako plnohodnotného člena,“ povedal Scholz. Predtým predstaviteľ EÚ pre zahraničné veci Josep Borrell povedal, že Ukrajina potrebuje urýchliť reformný proces a prejsť na európske štandardy, aby nepremeškala „jedinečnú šancu vstúpiť do Európskej únie“.

Zelenského plán by bol útokom podľa článku 5 na Maďarsko a NATO
Podľa experta na bezpečnostnú politiku Györgya Nógrádiho by plán vyhodiť do vzduchu ropovod Družba mohol slúžiť na zabránenie tomu, aby Maďarsko získalo viac ruskej ropy, čím by sa zlomil maďarský priemysel a oslabil Viktor Orbán. Podľa experta by... Čítať ďalej
21 | 05 | 2023 | Gabriela Fedičová

A čo NATO?

Predtým Scholz povedal, že Ukrajina sa "v dohľadnej budúcnosti" nestane členom NATO . " Podľa neho teraz ide len o podporu Ukrajiny a jej ochranu.

Ako Ukrajina smeruje k rokovaniam o členstve v EÚ

Ukrajinskí predstavitelia pravidelne informujú o pokroku ich krajiny pri implementácii siedmich odporúčaní Európskej komisie, ktoré Kyjev získal spolu so štatútom kandidatúry do Európskej únie. Kyjev navyše verí, že tieto podmienky budú tak či onak splnené do konca roka, čo znamená, že bude možné pristúpiť k rokovaniam o vstupe do bloku.

Zrýchlite!

„Ukrajina potrebuje urýchliť proces reforiem a prejsť na európske štandardy, aby nepremeškala jedinečnú šancu vstúpiť do Európskej únie,“ povedal predstaviteľ EÚ pre zahraničné veci Josep Borrell.

Dúfajú... 

Vedenie Ukrajiny naďalej prejavuje optimizmus, pokiaľ ide o európsku integráciu krajiny. Najvyšší predstavitelia pravidelne konštatujú, že Ukrajina úspešne napreduje v plnení kritérií Európskej únie. Kyjev dúfa, že koncom roka dostane od EÚ politické rozhodnutie o začatí prístupových rokovaní.  

Iskrenie Varšava - Kyjev. Volodymyr, ospravedlň sa!
Poliaci žiadajú ospravedlnenie. Poľské ministerstvo zahraničných vecí navrhlo ukrajinskému prezidentovi Volodymyrovi Zelenskému, aby sa ospravedlnil za masakru vo Volyni. Zodpovednosť Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj musí prevziať... Čítať ďalej
21 | 05 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme