Irán vyceril raketové zuby!
26 | 05 | 2023 I Milan Laca

Irán označil prezentáciu „Chajbaru“ za symbol obrannej sily krajiny.

Ministerstvo zahraničia: Prezentácia rakety Chajbar je ďalším symbolom obrannej sily krajiny.

Iránska sila 
Prezentácia balistickej rakety štvrtej generácie Chorramšahr, nazývanej Chajbar, spolu s iránskou zahraničnou politikou je ďalším symbolom obrannej sily krajiny, vyhlásil na svojej stránke na Twitteri hovorca iránskeho ministerstva zahraničných vecí Násir Kanaani. Minister obrany Mohammad Reza Aštiani zdôraznil, že Irán sa snaží vybaviť svoje ozbrojené sily rôznymi raketami, dronmi a systémami protivzdušnej obrany. Poznamenal, že Chorramšahr-4 bola vyvyvinutá pomocou stealth technológií a je schopná prekonať nepriateľskú protiraketovú obranu.  
Je takmer isté, že Amerika zbankrotuje, píše Index
Americká ministerka financií Janet Yellenová zopakovala stredajšie varovanie, že ak zákonodarcovia čoskoro nezvýšia dlhový strop, USA nebudú mať dostatok peňazí a 1. júna budú mať problémy. Medzitým medzinárodná ratingová agentúra Fitch zvýšila... Čítať ďalej
25 | 05 | 2023 | Gabriela Fedičová
O rakete

Je to modernizácia predchádzajúcich modelov rakiet. Podľa brigádneho generála Mohammada Rezu Aštianiho, je táto raketa imúnna voči elektronickým útokom a nepriateľským systémom pprotivzdušnej obrany. Môže používať rôzne typy hlavíc, je mobilná  a môže byť pripravená na  odpálenie za krátky čas. Dolet rakety je dvetisíc kilometrov. Môže niesť bojovú hlavicu s hmotnosťou až 1,5 tony, ktorá má veľkú výbušnú silu.

Prečo ju nemožno rušiť

Pri vstupe rakety do atmosféry je systém navádzania vypnutý. V dôsledku toho sa stáva imúnnou voči systémom elektronického boja.

Európsky "Mierový fond" na zbrane!
Väčšina v EÚ podporuje zvýšenie fondu, z ktorého pomáhajú Ukrajine zbraňami – Borrell. "Drvivá väčšina" členských krajín Európskej únie podporuje návrh na zvýšenie Európskeho mierového fondu, ktorý sa využíva najmä na vojenskú pomoc Ukrajine. Po... Čítať ďalej
24 | 05 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme