Šojgu sľubuje tvrdú odpoveď na útoky na Rusko
25 | 05 | 2023 I Milan Laca

Šojgu prisľúbil rýchlu a tvrdú reakciu na prielomy ukrajinských sabotérov.

Ruský minister obrany Sergej Šojgu prisľúbil rýchlu a mimoriadne tvrdú reakciu na pokusy ukrajinských síl preniknúť do Ruska. Minister tvrdí, že bolo zabitých viac ako 70 sabotérov, ktorí 22. mája napadli región Belgorod.

Nasadili veľké sily

Počas prejavu na kolégiu ministerstva Šojgu povedal, že pri protiteroristickej operácii použili v regióne letectvo a delostrelectvo. V dôsledku toho boli, podľa neho, „zablokované a porazené nacionalistické formácie“. Ich zvyšky  vyhnali na územie Ukrajiny.

Európsky "Mierový fond" na zbrane!
Väčšina v EÚ podporuje zvýšenie fondu, z ktorého pomáhajú Ukrajine zbraňami – Borrell. "Drvivá väčšina" členských krajín Európskej únie podporuje návrh na zvýšenie Európskeho mierového fondu, ktorý sa využíva najmä na vojenskú pomoc Ukrajine. Po... Čítať ďalej
24 | 05 | 2023 | Milan Laca

Následky 

V dôsledku útoku sabotérov na okres Grajvoron v regióne Belgorod bolo zranených 12 ľudí. V nemocniciach je deväť osôb. Zomreli dvaja ľudia. K zodpovednosti za útok sa prihlásili príslušníci légie „Sloboda Ruska“ a „Ruský dobrovoľnícky zbor“, ktorí sa zúčastňujú na bojoch na strane Ukrajiny. Guvernér Belgorodu Vjačeslav Gladkov v odpovedi na otázku miestneho obyvateľa „o deravých hraniciach“ regiónu povedal, že má na ministerstvo obrany veľa otázok.  

Otázky

Zatiaľ čo Rusko oznámilo, že diverzantov zahnalo späť za hranice, ruskí dobrovoľníci na sociálnych sieťach uvádzali, že v Belgorodskej oblasti ďalej bojujú. V noci na stredu čelila oblasť početným útokom bezpilotných lietadiel, uviedol  gubernátor Vjačeslav Gladkov. Kremeľ vyhlásil, že proukrajinskí bojovníci, ktorí prenikli do Belgorodskej oblasti, použili vojenskú techniku ​​západnej výroby. Hovorí v tejto súvislosti o rastúcom zapojení Západu do konfliktu na Ukrajine. „Nie je pre nás žiadnym tajomstvom, že ukrajinské ozbrojené sily dostávajú ďalšiu a ďalšiu techniku. Nie je žiadnym tajomstvom, že ju používajú proti našej armáde. A nie je tajomstvom, že priame aj nepriame zapojenie západných krajín do tohto konfliktu rastie každým dňom,“ vyhlásil hovorca Kremľa Dmitrij Peskov. Pentagon oznámil, že pravosť záberov, zachytávajúcich americkú techniku ​​na ruskom území, preveruje.

Viktor Orbán: Ukrajina nemôže vyhrať vojnu
Politické vzťahy medzi Maďarskom a Švédskom sa ešte musia zlepšiť, kým maďarský parlament schváli žiadosť severského štátu o členstvo v NATO, povedal maďarský premiér Viktor Orbán v utorok na Katarskom ekonomickom fóre. "Politické vzťahy medzi... Čítať ďalej
23 | 05 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik