Heredošova "Kvapka pravdy": tentokrát o "prestížnej" Novinárskej cene
23 | 05 | 2023 I Eka Balašková

Zachytili ste projekt Novinárska cena? Ten oceňuje investigatívnych alebo inak spoločensky "prínosných" novinárov. Miroslav Heredoš vysvetľuje, ako to v pozadí takýchto „sorosovských projektov“ funguje.

Prostredníctvom medializácii takéhoto ocenenia sa podľa Heredoša vytvára akýsi dojem spoločnosti uvedomelých novinárov, ktorí sa nespreneverujú svojmu poslaniu a konajú vo verejnom záujme. Ak by bol niekto na pochybách, Heredoš menuje ako podporovateľov Novinárskej ceny, tak aj jej laureátov, o ktorých pravdovravnosti a nezištnosti nemá nikto právo pochybovať. Odkiaľ teda fúka vietor už vieme. Čo s tým však môžeme urobiť? To, čo robí okrem Heredoša ďalších pár politikov – hovoriť o pozadí.

Nadácia otvorenej spoločnosti – organizátor

„Ako Nadácia otvorenej spoločnosti (OSF – Open society foundation) sama hovorí, táto cena "predstavuje už 19 rokov fórum kvalitnej žurnalistiky otvorené pre novinárov, zástupcov médií, ale i širšiu odbornú a laickú verejnosť". Pobavilo ma to, pretože nič nie je ďalej pravde, ako toto konštatovanie,“ píše Heredoš a púšťa sa do vysvetlenia, čo s tým má OSF.

Čaputovej Ódor: Chystá mu niekto politickú kariéru?
Nový premiér Ľudovít Ódor sa ešte nestihol ani poriadne rozhliadnúť vo funkcii, už urobil chybu, ktorá bola na sklonku funkčného obdobia vyčítaná jeho predchodcovi – prezentoval sa na akademickej pôde. Vo štvrtok (18.5.) Ódor na akademickej pôde... Čítať ďalej
20 | 05 | 2023 | Eka Balašková

Zase trošku pravdy

Projekt NOVINÁRSKA CENA organizuje a zastrešuje už 19 rokov Sorosova Nadácia otvorenej spoločnosti. Heredoš menuje aj hlavných partnerov tejto ceny:

  1. Nadácia Zastavme korupciu (založil ju Trnka z ESETu)
  2. MEMO98 (financovaná aj z grantov OSF či americkej USAID)
  3. Nadácia ESET
  4. Asociácia tlačených a digitálnych médii
  5. Nadace Open Society Fund (Praha)
  6. Iniciatíva Svet medzi riadkami
  7. Newton Media

„Za podporu môžu poďakovať ocenení novinári taktiež Veľvyslanectvu USA v Bratislave a Veľvyslanectvu Holandského kráľovstva na Slovensku,“dodáva Heredoš.

Biela vrana | Biela vrana Monika Tódová mlčí, aj keď sa pred jej očami kriví právny štát. Novinárska cena jej zjavne lichotí

Fenomenálne mená

Ocenení a sami sebou označovaní za verejne prospešných sú novinári, ako Zuzana Kovačič Hanzelová (SME); Michal Kovačič (NA TELO); Peter Hanák (Aktuality); Martin Šipoš (TIS); Monika Tódova (Denník N); Vladimír Šnídl (Denník N); Soňa Gyarfášova (FOCUS, IVO); Michal Havran (RTVS); Marek Mach (Mladí proti fašizmu); Adam Valček (SME, Trend); Jakub Filo (šéfredaktor Denník N); Investigatívne centrum Jána Kuciaka a mnoho ďalších.

Pochybnosti nie sú povolené

„Nikto samozrejme nepochybuje, že spomínaní novinári vo svojej tvorbe tvrdo a nekompromisne kritizovali Sorosa, presadzovanie zahraničnopolitických záujmov USA tu na Slovensku a liberálnych oligarchov. Nikto nepochybuje, že nepodporovali liberálne politické strany, aktivity LGBTI lobby a akúkoľvek protištátnu propagandu, ktorá prišla zo západu, EU alebo USA,“upozorňuje Heredoš.

„Nie, neboli to oni, ktorí tu bezhlavo podporovali falošné naratívy okolo smrti Kuciaka, podporovali protesty Za Slušné Slovensko, nástup novej Matovičovej vlády a rozdelenie spoločnosti prostredníctvom hystérie okolo "chrípky" roku 2020-2022,“ pokračuje aktivista.

Miro Heredoš: Prezidentku usvedčuje jej vlastná minulosť
Aby sme pochopili postreh Miroslava Heredoša, musíme sa vrátiť o 7 rokov dozadu. Zuzana Čaputová vtedy získala „ekologickú nobelovku“ – Goldmanovu environmentálnu cenu. Čaputová bola jednou zo šiestich ocenených z celého sveta, ktorí si v USA... Čítať ďalej
11 | 05 | 2023 | Eka Balašková

Upratujú verejný názor

„Je evidentné priatelia, že zahraničné mimovládky, naše nadácie a tiež liberálni pracháči (aj z ESETu) sú jednou "klikou" ktorá je prepojená s liberálnymi novinármi za asistencie americkej ambasády - a toto je "klika" ktorá drzo upratuje, ovplyvňuje a manipuluje verejný názor. Osobné domnienky podsúva za fakty a stiera bezprecedentne rozdiel medzi skutočnou novinárčinou a propagandou, ideologicky bojuje proti slobode a faktom pod rúškom hľadania pravdy,“pripomína Heredoš.

Heredošovo hrozivé uvedomenie

„Áno, vietor dokázateľne fúka odtiaľto a fúka tak, že novinári idú (až na pár výnimiek) v jednom propagandistickom šíku, pretože tento šík im zabezpečí pomyselnú popularitu a prácu z ktorej ich nevyhodia. Pre mňa osobne je uvedomenie si toho, ako sme ako občania denne a dlhé roky manipulovaní, je hrozivé,“myslí si Miroslav Heredoš.

Screenshot z videa / Rozhovory so ZKH | Ľudovít Ódor učí na univerzite, ktorú zriadil George Soroš

Dobre, ale čo s tým?

„Je najvyšší čas začať verejne ukazovať na to, aký "systém" alebo vyššie spomenutá "klika" sa tu za dekády rokov vytvorila a ako silne je schopná občiansku spoločnosť a názory ľudí (aj mladých) usmerňovať. V každej jednej veci, oblasti, probléme. Je to "klika" ktorá si doposiaľ žila viac menej pod rúškom tmy - a to sa musí proste zmeniť! Stačilo,“ uzatvára Heredoš.

Ako malé decko! Prezidentkine zvláštne praktiky
Zdá sa, že prezidentka Zuzana Čaputová za svoju nečinnosť pri Vlčanovej kauze či menovaní úradníckej vlády, žne kritiku z každej strany. Jej reakcia je jasná – s kritikmi rokovať nemieni, na rokovanie o úradníckej vláde totiž pozvaní... Čítať ďalej
11 | 05 | 2023 | Eka Balaskova

Soroš na najvyšších miestach

O tom, že „chápadlá vplyvu“ finančníka Georgea Soroša siahajú na najvyššie poschodia slovenskej politiky hovorí otvorene aj Robert Fico. Jeho vyjadrenia o tom, že prezidentka, aj jej premiér úradníckej vlády Ľudovít Ódor sú Sorošovi ľudia dokonca vyvolali spor medzi prezidentkou a stranou Smer-SSD. Ten vyústil do faktu, že Robert Fico, ako najsilnejší opozičný líder, nebol pozvaný na rokovanie o novej vláde.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik