Miro Heredoš: Prezidentku usvedčuje jej vlastná minulosť
11 | 05 | 2023 I Eka Balašková

Aby sme pochopili postreh Miroslava Heredoša, musíme sa vrátiť o 7 rokov dozadu. Zuzana Čaputová vtedy získala „ekologickú nobelovku“ – Goldmanovu environmentálnu cenu.

Čaputová bola jednou zo šiestich ocenených z celého sveta, ktorí si v USA prebrali okrem ocenenia aj cca 155 eur. Čaputová je na svoj úspešný boj proti skládke patrične hrdá a postavila na ňom aj svoju prezidentskú kampaň. Miroslav Heredoš upozorňuje na jej „mimovládkarske“ pozadie. Za toto však Čaputová podľa svojho statusu mieni vyvodiť právne kroky voči Robertovi Ficovi. Aj na to Heredoš reagoval.

Len šesť ľudí

V apríli 2016 bola Zuzana Čaputová jednou zo šiestich ocenených, ktorí si prevzali Goldmanovu environmentálnu cenu. Ďalšími boli napríklad Leng Ouch z Kambodže, ktorý s nasadením vlastného života dokumentoval nelegálnu ťažbu dreva vo svojej krajine; či Tanzánčan Edward Loure, ktorý sa zasadzoval o právo na pôdu nie len pre jednotlivcov, ale celé domorodé komunity.

Čaputová ju získala ako vedúca osobnosť iniciatívy Skládka nepatrí do mesta. Za svoju štrnásť rokov trvajúcu snahu okrem ocenenia Čaputová získala aj (v prepočte) 155 tisíc eur.

Heredoš: Mám toho už PLNÉ ZUBY! Pravda o ovplyvňovaní verejnej mienky (VIDEO)
Miroslav Heredoš, ktorého si pamätáme počas covidu-19 ako aktivistu a iniciátora Voľnej zóny rozbehol „pátranie“ po pozadí agentúry Focus. S jej prieskumami preferencií politických strán sa stretávame vo vysielaní televízií či na stránkach novín... Čítať ďalej
06 | 05 | 2023 | Eka Balaskova

Je na to patrične hrdá

„Skládka je zatvorená, bez odpadu a jej povolenie je zrušené. Navyše tento príbeh z malého mesta na Slovensku mal napokon aj veľký medzinárodný presah. Na tejto kauze boli Súdnym dvorom EÚ stanovené pravidlá, ktoré sú teraz záväzné pre celú EÚ,“povedala Zuzana Čaputová o spore, o ktorom Súdny dvor EÚ rozhodol v roku 2013.

Silný príbeh

Na „svojom silnom príbehu“ Zuzana Čaputová postavila aj prezidentskú kampaň, kedy sa z relatívne neznámej právničky v organizácii Via Iuris behom pár týždňov stala prezidentka republiky.

„Zvedavý“ Heredoš

„Kto Vám vybavil v USA takúto cenu a ohodnotenie? Nebol to pán Soros, ktorý grantmi a darmi štedro podporoval nadáciu VIA IURIS?,“ pýta sa Miroslav Heredoš, ktorý pripomína práve Goldmanovu cenu pre Čaputovú

„A potom Vás zrejme pozvali do "divadelného predstavenia" a všetko zaplatili až do 6/2019. Skutočne, nikto sme prepojeniam so Sorosom nevenovali pozornosť, pretože Vás v roku 2016 nikto nepoznal a netušil, že budete prezidentkou,“uzatvára Heredoš. Ten sa vo svojom občianskom združení venuje „rozkrývaniu pozadia“ politicky aktívnych mimovládnych organizácií z verejne dohľadateľných zdrojov.

SNS nezaháľa a naďalej prekvapuje
Slovenská národná strana rozhodne nezaháľa. V utorok (9. 5.) podpísala memorandum o spolupráci s Jednotou dôchodcov Slovenska (JDS) a v stredu (10. 5.) Andrej Danko oznámil, že pozvanie na národniarsku kandidátsku listinu pre predčasné parlamentné... Čítať ďalej
10 | 05 | 2023 | Eka Balaskova

NIE JE americká agentka

„Robert Fico opäť šíril klamstvá o americkej agentke, Sorošovej vláde, konzultáciách s americkou ambasádou. Zhruba v tom istom čase som mala ďalšie dva výsluchy ako poškodená pre nové vyhrážky zabitím voči mne a mojim blízkym. Dôvody vyhrážok ako vždy rovnaké - americká agentka, Soroš, americká ambasáda,“vymedzuje sa voči predsedovi Smeru na sociálnej sieti prezidentka, ktorej sa nechce zdĺhavo vysvetľovať že niekoľko súdov sa o týchto obvineniach vyjadrilo, ako o nepodložených.  

Bude sa brániť

„Poslanec Fico to vie. A vie aj to, že robiť z niekoho terč svojimi nenávistnými klamstvami už na Slovensku zabíjalo. Neklesnem na jeho úroveň, a nebudem mu venovať žiadne prívlastky. Idem ale využiť všetky právne prostriedky. Ako matka na ochranu svojich detí. Ako občianka na ochranu inštitúcie, ktorú dočasne zastupujem,“avizovala prezidentka v statuse na Facebooku.

Reagoval aj Heredoš

Facebook Zuzana Čaputová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik