Čaputovej Ódor: Chystá mu niekto politickú kariéru?
20 | 05 | 2023 I Eka Balašková

Nový premiér Ľudovít Ódor sa ešte nestihol ani poriadne rozhliadnúť vo funkcii, už urobil chybu, ktorá bola na sklonku funkčného obdobia vyčítaná jeho predchodcovi – prezentoval sa na akademickej pôde.

Vo štvrtok (18.5.) Ódor na akademickej pôde Univerzity Komenského odpovedal aj na politické otázky Zuzany Kovačič Hanzelovej. Pod hlavičkou SME – súkromného média, ktoré si robilo reklamu a cez dotazník sa dostalo k údajom, ktoré uviedli zúčastnení študenti. Otázka, nakoľko a či vôbec majú mimovládne organizácie pôsobiť na vzdelávacích inštitúciách, je stále nástojčivejšia.

Kritizovaný predchodca

Po vystúpení Eduarda Hegera na Prešovskej univerzite sa zvlášť v radoch opozične naladených politológov a pedagógov zdvihla vlna kritiky, ktorej motívom bolo, že „akademická pôda má byť apolitická“. Eduard Chmelár dokonca hovoril o tom, že Hegerov krok bol ďalším ohrozením právneho štátu na Slovensku.

Odborníci sa zhodujú: Politka na akademickej pôde nemá miesto!
Prvý májový pracovný deň sa premiér Eduard Heger v snahe osloviť prvovoličov, vybral do Prešova na tamojšiu univerzitu. Škola jeho návštevu prezentovala, ako prednášku študentom a tiež malo ísť o stretnutie s vedením univerzity a diskusiu o... Čítať ďalej
04 | 05 | 2023 | Eka Balašková

Všeobecná diskusia

Ódor na akademickej pôde hovoril okrem iného aj o tom, či ho platí George Šoroš.

„Nie pán Šoroš platí mne, ale ja platím pánovi Šorošovi, pretože tam učím zadarmo,“zavtipkoval Ódor na túto tému a s moderátorkou ďalej rozvíjali to, aká je slovenská spoločnosť podľa nich prerastená dezinformáciami.

Z toho vidno, že diskusia bola nastavená skôr politicky, ako na obohatenie znalostí vysokoškolákov. Napriek tomu, že malo ísť o diskusiu na témy, ako zamedziť odchádzaniu študentov do zahraničia. Patrí medzi takéto aj téma odvolania riaditeľa SIS, interrupcie, či zmeny v Trestnom zákone?

Mikrofón v ruke

Problémom môže byť aj fakt, že na akademickej pôde si robí reklamu súkromná spoločnosť – SME zastrešovalo diskusiu nie len mediálne, ale študent, ktorý sa zúčastnil diskusie, vyplnil formulár, z ktorého informácie boli poskytnuté denníku SME.

Screenshot z videa / Rozhovory so ZKH | Rozhovory so ZKH sa odohrávali na akademickej pôde Univerzity Komenského

Mimovládne organizácie v školstve

V súvislosti zásahov do vzdelávacieho systému sa hovorí skôr o základných, či stredných školách, kde sa na úkor štandardného vzdelávania chodia prezentovať rôzne ideológie. Faktom je, že mimovládky sa „realizujú“ aj na akademickej pôde vysokých škôl, o čom nedávno hovorila aj odvolaná rektorka Akadémie policajného zboru Lucia Kurilovská.

Hlas ľudu: Nazvať Čaputovú americkou agentkou, nech nás pánbožko chráni! Ale Fico môže byť Putinov agent
Byť prezidentkou je fajn. Je fajn mať tím ľudí, ktorí obletujú kráľovnú z paláca. Úradníci a poradcovia, čestná stráž, dvorný krajčír, módny návrhár, vizážista, fotograf, kráľovský kuchár, záhradník, včelár. A poďme ešte ďalej. Ochutnávač jedál a... Čítať ďalej
19 | 05 | 2023 | Mária Škultétyová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik