Andrej Danko: Vojaci a polícia na hraniciach? Nešikanujte Slovákov kvôli GLOBSECu!
20 | 05 | 2023 I Eka Balaskova

Vojaci a polícia na hraniciach! Dôvod? Mimovládka! Medzinárodná konferencia GLOBSEC v Bratislave sa blíži. Počas jej trvania budú ľuďom, prechádzajúcim hranice so Slovenskou republikou, komplikovať život hraničné kontroly. Rozhodla o tom ešte vláda pod vedením Eduarda Hegera. Spokojná s týmto rozhodnutím nie je ani Slovenská národná strana.

Na hraniciach Slovenska s takmer všetkými susednými štátmi budú počas trvania konferencie GLOBSEC v Bratislave prebiehať kontroly, čo schválila ešte predchádzajúca vláda. Za tento krok podrobil vtedajšieho ministra vnútra kritike aj líder ĽSNS Marián Kotleba, ktorý upozornil na fakt, že počas jesennej migračnej vlny ten istý minister hraničné kontroly zaviesť odmietol.

SNS vyzýva vládu Ľudovíta Ódora, aby toto rozhodnutie prehodnotila, pretože nie je dôvod na to, aby boli občania takto šikanovaní kvôli súkromnému podujatiu. Nehovoriac o tom, že nelegálna migrácia cez Slovensko stále trvá.

Bezpečné fórum

O zavedení kontrol na hraniciach od 24. mája do 8. júna rozhodla ešte dočasne poverená vláda Eduarda Hegera koncom apríla. Kontroly sa obnovia na hraniciach s Rakúskom, Maďarskom, Poľskom a Českom a na medzinárodných letiskách. Dôvodom je zaistenie bezpečnosti počas konania konferencie Globsec 2023 Bratislava Forum.

Počas dočasných kontrol môže Policajný zbor denne posilniť do 150 vojakov Ozbrojených síl (OS) SR. Vyčlenenie vojakov v stredu schválila vláda. Ako zdôvodnil predkladateľ, sily a prostriedky polície na zabezpečenie kontrol nepostačujú.

Tvrdá kritika Fica na prvé rokovanie a kontroly na hraniciach
Predseda opozičného Smeru-SD Robert Fico kritizoval program prvého rokovania vlády odborníkov. Kabinetu vyčíta, že napríklad miesto riešenia cien potravín robil čistky medzi veľvyslancami a posielal vojakov na hranice pre konferenciu mimovládnej... Čítať ďalej
17 | 05 | 2023 | Ivan Mihale

Vojaci a polícia na hraniciach

„Na základe požiadavky Policajného zboru a aktuálnych personálnych a materiálno technických možností Ozbrojených síl SR budú vyčlenení profesionálni vojaci určovaní do spoločných hliadok s príslušníkmi Policajného zboru na bývalých hraničných priechodoch na vnútorných hraniciach SR s Rakúskou republikou, Maďarskom, Českou republikou, Poľskou republikou,“ priblížili predkladatelia.

Kritizoval aj Kotleba

Minulú jeseň sa na Slovensko valili davy migrantov minister vnútra Roman Mikulec (OĽaNO) hranice nezavrel. Odôvodňoval to ľudskými právami, slobodou pohybu osôb a podobnými argumentami.

„Teraz, kvôli stretnutiu vojnových štváčov, keď sa bojí antiglobalistov, vie nariadiť ochranu štátnych hraníc. Takto to vyzerá, keď je ministrom vnútra agent vojenskej tajnej služby,“ myslí si Marián Kotleba.

Mikulec kvôli Globsecu zavedie kontroly na hraniciach, kvôli migrantom to neurobil!
Na Slovensku bude prebiehať konferencia Globsec 2023 Bratislava Forum a kvôli tomu minister vnútra Roman Mikulec nariadil od 24. mája do 8. júna kontroly na hraničných priechodoch na Slovensku, čo značne skomplikuje život ľuďom, ktorí ich... Čítať ďalej
28 | 04 | 2023 | Ivan Mihale

SNS vyzýva Čaputovej premiéra

„Vláda Eduarda Hegera bezprecedentne rozhodla o zvýšených kontrolách na hraniciach Slovenskej republiky v súvislosti s konaním súkromnej bezpečnostnej akcie. GLOBSEC sa má konať od 29. mája do 31. mája, no kontroly sa majú vykonávať už od 24. mája až do 8. júna. Konanie Eduarda Hegera bolo výsostne zištné a zasahuje do základných ľudských práv a slobôd občanov Slovenskej republiky,“upozorňuje na sociálnej sieti Andrej Danko, podľa ktorého na takéto „šikanovanie“ v súvislosti s konaním akejkoľvek akcie nie je dôvod.

„Je nepredstaviteľné, aby kvôli súkromnej konferencii alebo akémukoľvek podujatiu na území Slovenskej republiky, ktoré majú privátny charakter, boli zavádzané takéto bezpečnostné opatrenia. Slovenská národná strana verí, že vláda Ľudovíta Ódora tieto opatrenia zruší tak, aby toto rozhodnutie nestrpčovalo život slovenským občanom,“uzatvára Danko.

A migranti stále korzujú

Sociálnymi sieťami koluje nepreberné množstvo záberov od obyčajných občanov. Tí sú (hlavne pozdĺž hraníc s Maďarskom) denne svedkami toho, ako policajti zadržia autá s nelegálnymi migrantami.  

Analytik VARUJE: Neverte vládnej propagande! ÓDOROVA VLÁDA JE VOJNOVÝM KABINETOM
Asi nik nečakal, že Slovensko pod vedením Ľudovíta Ódora „naberie kurz“ do mierových politických vôd. Nečakal to zrejme ani politický analytik Eduard Chmelár, ktorý si vzal pod drobnohľad výdavky nového vládneho kabinetu na zbrojenie. Premiér... Čítať ďalej
20 | 05 | 2023 | Eka Balaskova

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik