Tvrdá kritika Fica na prvé rokovanie a kontroly na hraniciach
17 | 05 | 2023 I Ivan Mihale

Predseda opozičného Smeru-SD Robert Fico kritizoval program prvého rokovania vlády odborníkov. Kabinetu vyčíta, že napríklad miesto riešenia cien potravín robil čistky medzi veľvyslancami a posielal vojakov na hranice pre konferenciu mimovládnej organizácie.

"Na rokovaní vlády sa preukázal rukopis prezidentky. Nerokovali o ničom inom, len o výmene štátnych tajomníkov, a urobili niekoľko zmien medzi veľvyslancami," skonštatoval Fico. Tvrdí, že prezidentka Zuzana Čaputová takto "zabetónovala" vo funkciách veľvyslancov svojich ľudí.

Kritizuje tiež, že vláda riešila konferenciu Globsec. Pýta sa, prečo by mal kabinet na prvom zasadnutí rozhodovať o vyčlenení vojakov na pomoc polícii pri kontrolách na hraniciach v tejto súvislosti. Dodal, že pre konferenciu mimovládnej organizácie sa budú niekoľko dní tvoriť rady na hraničných priechodoch.

O zavedení kontrol na hraniciach od 24. mája do 8. júna rozhodla ešte dočasne poverená vláda Eduarda Hegera koncom apríla. Kontroly sa obnovia na hraniciach s Rakúskom, Maďarskom, Poľskom a Českom a na medzinárodných letiskách. Dôvodom je zaistenie bezpečnosti počas konania konferencie Globsec 2023 Bratislava Forum.

Nedávne vyhlásenie

S ČAPUTOVEJ PREMIÉROM BUDEME VÝHRADNE RIEŠIŤ LEN POTREBY SLOVÁKOV A SLOVENSKA

"Slogany Progresívneho Slovenska z úst novej prezidentskej vlády na nás neplatia. Potrebujeme, aby nová vláda začala okamžite doručovať pomoc pri zdražovaní, ktorú sme s potravinármi predrokovali za okrúhlym stolom a rozbehli v parlamente.

V boji so zdražovaním sme z opozície nahradili vládu a pripravili zákony, ktoré ľuďom dokážu reálne pomôcť. Teraz musia priložiť ruku k dielu aj prezidentkini poverenci, ak tu nemajú byť len na okrasu. Treba robiť každý boží deň, lebo chaosu sme tu mali až-až!" Napísal Robert Fico na sociálnej sieti.

Ódor začína úradovať! Jeho prvé kroky- vojaci na hraniciach
Policajtom by malo počas dočasného zavedenia kontrol na vnútorných hraniciach SR pomáhať denne do 150 profesionálnych vojakov Ozbrojených síl (OS) SR. Ich vyčlenenie pre kontroly, ktoré na obdobie od 24. mája do 8. júna zaviedli v súvislosti s... Čítať ďalej
17 | 05 | 2023 | Ivan Mihale

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik