Jaroslav Naď v Smere? Ako politik je Naď v podstate nepoužiteľný
27 | 03 | 2023 I Eka Balaskova

Jaroslav Naď spoločne s povereným premiérom Eduardom Hegerom nedávno prešiel do strany Demokrati. Nebol to však jeho prvý prestup v rámci slovenského straníckeho spektra. Jeho minulosť v Smere mu nedávno dosť nepríjemne pripomenuli aj dvaja z bývalých premiérov.

Málokto vie, že Jaroslav Naď bol ako študent členom Smeru a ani sám sa tým netají. Jeho členstvo v Smere mu však jeho politickí protivníci zvlášť pred voľbami podľa politológa určite pripomenú. Ten si tiež myslí, že politika nie je pre Naďa vhodný priestor na realizáciu. Vďaka Naďovým aktivitám v prospech NATO je známa skôr jeho armádna kariéra v medzinárodných štruktúrach.

Volebná dvojka

Na kandidátke OĽaNO šiel Jaroslav Naď na pozícii číslo dva ako populárny politik – dostal cez 101-tisíc hlasov voličov. Tento rok sa však s vedením OĽaNO „rozkmotril“ a prestúpil s Hegerom a ďalšími do nového projektu Demokrati.

"Naď s Hegerom a Čaputovou by kúpili aj americkú ponorku"
"Ak by im Američania povedali, že ju potrebujeme, tak by ju hádam aj kúpili" - píše Robert Fico na sociálnej sieti po nedeľnej relácii Na telo v Tv Markíza. "Odmietame obchodovanie s porušovaním Ústavy SR, pretože dolár nesmie byť nikdy viac, ako... Čítať ďalej
26 | 03 | 2023 | Ivan Brožík

Na prelome storočí

Aj Mikuláš Dzurinda, aj Robert Fico však Naďovi pripomenuli, že svoju politickú kariéru začínal v strane, pre ktorú nevie nájsť pekné slovo. Dzurinda poznamenal, že keď on bojoval s Mečiarom, Naď bol členom Smeru a Robert Fico niekoľkokrát utrúsil, že Naď zo Smeru odišiel, „lebo nedostal žiadnu funkciu“, prípadne „nedostal, čo chcel“.

Mikuláš Dzurinda / SITA | V čase, keď Dzurinda bojoval s Mečiarom Naď pôsobil v Smere. A Dzurinda mu to rád pripomenie

Nepopiera

„Bolo to pred vyše dvadsiatimi rokmi, asi v priebehu roku 2000, keď som sa ako študent stal radovým členom strany Smer, a to bez akejkoľvek hlbšej agendy či spolupráce,“ povedal pre plusku samotný Naď, ktorý sa asi rok zúčastňoval na rôznych straníckych podujatiach. 

„Pochopil som však, že hodnotovo sme úplne niekde inde. Už vtedy nebola strana tým, čím sa navonok prezentovala,“ vysvetlil s tým, že nakoniec ho vyhodili.  

 „Pre neplatenie členského poplatku a pre žiadnu moju aktivitu v prospech strany Smer prišlo rozhodnutie o ukončení členstva. Odvtedy som so stranou nijako nespolupracoval,“ hovorí minister o svojej „kariére“ v Smere.

Politológ: Naď nerobí charitu, ale ZBROJÁRSKE KŠEFTY!
"Minister klamal nielen v tom, že za darované stíhačky dostaneme 900 miliónov, ale aj v tom, že za ponúkané bojové vrtuľníky doplatíme „len“ 300 miliónov, pretože do tejto sumy neboli zarátané clá a dane, čiže celkom určite zaplatíme viac ako... Čítať ďalej
25 | 03 | 2023 | Gabriela Fedičová

Nepoužiteľný politik

Politológ Jozef Lenč hovorí, že smerácka epizóda bude niečo, k čomu sa budú Naďovi kritici veľmi radi vracať. „Ako politik je Naď v podstate nepoužiteľný. Nemá empatiu k pocitom a potrebám voličov. Nie je uspôsobený na robenie kompromisov,“ dodáva politológ.

Vojenský jastrab

Mnohí Naďovi protivníci mu vyčítajú, že až hystericky ženie Slovensko do vojny proti Rusku. Miroslav Heredoš nedávno veľmi presne zhrnul Naďovu minulosť v bruselských štruktúrach Severoatlantickej aliancie a Globsecu.

V Berlíne absolvoval Programu pokročilých bezpečnostných štúdií v Európskom centre pre bezpečnostné štúdie Georgea C. Marshalla a podľa Heredoša už počas štúdia na vysokej škole  pôsobil v rôznych mimovládnych organizáciách.

„V rokoch 2012 až 2013 pôsobil ako diplomat – vedúci sekcie obrany na Stálej delegácii Slovenska pri NATO a na Stálom zastúpení Slovenska pri Európskej únii. V rokoch 2014 – 2015 pracoval ako zástupca riaditeľa mimovládnej organizácie Globsec a expert tejto organizácie na obranu a medzinárodnú bezpečnosť v rámci Globsec Policy Institute. V rokoch 2016 – 2018 pracoval ako riaditeľ v mimovládnej organizácii Slovenský inštitút pre bezpečnostnú politiku,“ oboznamuje nás Heredoš s Naďovou kariérou, ktorá tu rozhodne nekončí.

Heredoš: Dole masku, pán (odvolaný) minister!
Nezávislý poslanec NR SR Miroslav Heredoš si tentokrát vzal „na mušku“ odvolaného ministra obrany Jaroslava Naďa (OĽaNO). Tvrdí, že na Ministerstve obrany (MO) SR pôsobia „charakterové nuly a poskokovia NATO a Bruselu“. Heredoš vysvetľuje, prečo... Čítať ďalej
13 | 02 | 2023 | Eka Balaskova

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme!