Heredoš: Dole masku, pán (odvolaný) minister!
13 | 02 | 2023 I Eka Balaskova

Nezávislý poslanec NR SR Miroslav Heredoš si tentokrát vzal „na mušku“ odvolaného ministra obrany Jaroslava Naďa (OĽaNO). Tvrdí, že na Ministerstve obrany (MO) SR pôsobia „charakterové nuly a poskokovia NATO a Bruselu“. Heredoš vysvetľuje, prečo hlavný predstaviteľ tohto ministerstva Jaroslav Naď "až hystericky vedie Slovensko do vojny proti Rusku".

Na svedomí to má Naďova kariéra v inštitúciách, ovplyvňujúcich vojenskú politiku. Pôsobil na viacerých pozíciách v štruktúrach NATO, odkiaľ sa dostal do organizácie Globsec. V kariérnom postupe súčasného odvolaného ministra obrany zohráva dôležitú úlohu jeho brat. Zatiaľ posledným dôkazom Heredošovho tvrdenia, že Naď nebráni záujmy Slovenskej republiky, je odovzdanie stíhačiek MIG 29 Ukrajine, ktorá ich údajne vie využiť lepšie, ako my.

Marshallovo centrum

Ministerstvá obrany USA a Nemecka vytvorili spoločný projekt, ktorého súčasťou je Programu pokročilých bezpečnostných štúdií v Európskom centre pre bezpečnostné štúdie Georgea C. Marshalla, sídliaci v Nemecku. Jeho absolventmi sú exminister zahraničia Lajčák, ale aj súčasný minister obrany v demisii Jaroslav Naď. Ten navyše absolvoval kurz pre vysokých úradníkov NATO.

„Ešte počas vysokoškolského štúdia pôsobil v mimovládnych organizáciách Euroatlantické centrum a Slovenská spoločnosť pre zahraničnú politiku,“ píše Heredoš a menuje bohatú Naďovu prípravu na kariéru, ktorú na MO SR začal v roku 2013 na rôznych pozíciách.

Naďov "malý problémik" – 120 miliónov
Nie, nevytiahli to ani dezoláti, ani opice, ani konšpirátori, ani hoaxeri. KDH sa pýta ministra obrany Naďa na 120 miliónov eur, ktoré sa „kdesi akosi tento oné“ pri nákupe obrnených vozidiel. „KDH vyzýva ministra obrany Jaroslava Naďa, aby... Čítať ďalej
12 | 02 | 2023 | Ivan Brožík

Závratná kariéra

„V rokoch 2012 až 2013 pôsobil ako diplomat – vedúci sekcie obrany na Stálej delegácii Slovenska pri NATO a na Stálom zastúpení Slovenska pri Európskej únii. V rokoch 2014 – 2015 pracoval ako zástupca riaditeľa mimovládnej organizácie Globsec a expert tejto organizácie na obranu a medzinárodnú bezpečnosť v rámci Globsec Policy Institute. V rokoch 2016 – 2018 pracoval ako riaditeľ v mimovládnej organizácii Slovenský inštitút pre bezpečnostnú politiku,“ oboznamuje nás Heredoš s Naďovou kariérou.

Starostlivý brat

V roku 2009 sa na pozíciu do stáleho zastúpenia SR pri NATO, dostal kapitán René Naď – brat Jaroslava Naďa.

„Do dnešných dní je ťažké zistiť, čo bolo presne náplňou jeho práce, avšak jeho meno sa našlo opakovane pod tlačovými správami informujúcimi o aktivitách misie. Kapitán René Naď si na svojej pozícii mesačne prišiel na takmer šesťtisíc eur,“  píše Heredoš a pripomína, že v tom čase bol Reného brat Jaroslav riaditeľom kancelárie vtedajšieho štátneho tajomníka Daniela Duchoňa.

Kariérny skok

Po výmene ministra sa Jaroslav Naď prihlásil do výberového konania na pozíciu vedúceho sekcie obrany Stálej delegácie SR pri NATO. Tá má v Severoatlantickej rade, Vojenskom výbore ale aj cez celé spektrum ďalších činností NATO zastávať záujmy Slovenska. Jaroslav Naď ako jediný uchádzač konkurz vyhral.

Jaroslav Naď mal rozhovor s ministrom obrany Ukrajiny: Veci majú byť dotiahnuté do konca
Nová pomoc pre Ukrajinu nebola témou stredajšieho rokovania vlády. V dohľadnej dobe by sa však ďalší balík pomoci pre Ukrajinu mohol schváliť. Po stredajšom rokovaní vlády to uviedol dočasne poverený minister obrany SR Jaroslav Naď (OĽANO). Podľa... Čítať ďalej
08 | 02 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Globsec

„Vďaka tomuto kariérnemu postupu sa v rokoch 2014 – 2015 mohol stať Jaroslav Naď zástupcom riaditeľa mimovládnej organizácie Globsec a expert tejto organizácie na obranu a medzinárodnú bezpečnosť v rámci Globsec Policy Institute. A v rokoch 2016 – 2018 pracovať ako riaditeľ v nezávislej mimovládnej organizácii Slovenský inštitút pre bezpečnostnú politiku, ktorá spája údajných expertov na otázky bezpečnostnej a obrannej politiky z vládnych, mimovládnych, súkromných a akademických inštitúcií s cieľom zamerať sa na výskum a analýzu aktuálnych bezpečnostných výziev s ambíciou zvyšovať o nich celkové povedomie verejnosti,“ upozorňuje Heredoš, podľa ktorého je len pochopiteľné, že niekto, kto bol roky školený a platený štruktúrami NATO a EÚ, nebude brániť záujmy slovenských občanov.

„Takýto človek bude iba hystericky štvať proti Putinovi a svoj národ do zástupnej vojny proti Rusku,“ uzatvára Heredoš.

Migy na Ukrajinu

O tom, že Slovensko plánuje poslať svoje uzemnené stíhačky Mig 29 na Ukrajinu, písal ukrajinský denník Pravda už v decembri. V tomto duchu sa vtedy vyjadril minister zahraničia Káčer.

„Lietadlá sú teraz na jednej zo základní na Slovensku a teraz sme pripravení diskutovať o presune týchto lietadiel na Ukrajinu. Čakáme na rozhodnutie slovenskej vlády," povedal minister obrany Slovenskej republiky koncom januára a prísľub Eduarda Hegera prezidentovi Ukrajiny na minulotýždňovom samite v Bruseli rozprúdil spoločenskú diskusiu o tom, že Slovensko sa pomaly, ale isto zbavuje svojej vojenskej techniky, čo v konečnom dôsledku bude znamenať mizivú obranyschopnosť SR.

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Minister obrany Jaroslav Naď: Slovensko je pripravené diskutovať o presune svojich stíhačiek MiG-29 na Ukrajinu
Slovensko je pripravené diskutovať o presune svojich stíhačiek MiG-29 na Ukrajinu. Informáciu zverejnil denník Ukrajinská Pravda. Oznámiť to mal dočasne poverený minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO), počas online brífingu v odesko-ukrajinskom... Čítať ďalej
25 | 01 | 2023 | Gabriela Fedičová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme!