Rusko obvinilo Slovensko!
24 | 03 | 2023 I Milan Laca

Moskva obvinila Slovensko z porušenia pravidiel reexportu, kvôli presunu stíhačiek MiG-29 na Ukrajinu.

Tlačová služba Federálnej služby pre vojensko-technickú spoluprácu informovala, že vyhlásenie slovenských orgánov o presune stíhačiek MiG-29 na Ukrajinu je nepriateľským aktom voči Rusku. 

Porušená zmluva

Ako hovorí Moskva,  v súlade s dohodou, bez písomného súhlasu druhej strany, nie je možné predať alebo previesť do tretích krajín zbrane a vojenskú techniku, ​​získanú ako výsledok vojensko-technickej spolupráce medzi Ruskom a Slovenskom.Čin Bratislavy označili  za "deštrukciu bilaterálnych vzťahov", informuje RIA Novosti.

EÚ - ako dobre využiť mierový fond - kúpime náboje pre Kyjev
Summit EÚ prisľúbil Ukrajine 1 milión nábojov a rakiet zem-zem. Lídri EÚ vyhlásili, že budú naďalej poskytovať Kyjevu všetky druhy pomoci. Dáme radi Summit EÚ potvrdil prísľub poskytnúť Ukrajine 1 milión nábojov, ako aj rakety zem-zem, ak o to... Čítať ďalej
24 | 03 | 2023 | Milan Laca

Čo je v zmluve 

Tlačová služba poznamenala, že v dohode medzi vládami Ruska a Slovenska o vojensko-technickej spolupráci z 29. apríla 1997 sa uvádza, že „žiadna zo zmluvných strán nebude bez písomného súhlasu druhej zmluvnej strany predávať ani prenášať do tretích krajín zbrane a vojenskú techniku, technickú dokumentáciu o ich výrobe, informácie a materiály získané ako výsledok dvojstrannej vojensko-technickej spolupráce“.

Obvinenie

"Hovoríme teda o ďalšom hrubom porušení medzinárodných záväzkov slovenskej strany reexportovať zbrane a vojenské vybavenie ruskej výroby," zdôraznilo FSMTC. Dodali, že tieto akcie považujú za "nepriateľský čin proti Ruskej federácii, ktorého cieľom je zničenie bilaterálnych vzťahov".

Dali sme zatiaľ štyri

Slovenské ministerstvo obrany informovalo 23. marca o vyslaní štyroch stíhačiek MiG-29 na Ukrajinu. Dodávka ďalších deviatich stíhačiek sa očakáva v najbližších týždňoch.

Nadpolovičná väčšina Čechov považuje provládnu propagandu za nebezpečnú
Poslaním českej Spoločnosti na obranu slobody prejavu je podpora slobody slova ako základná podmienka pluralitnej demokracie a obrana proti novým formám cenzúry na digitálnych platformách, ktoré sa stávajú hlavnými verejnými fórami občianskej... Čítať ďalej
24 | 03 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik