Pôjde minister zahraničia Rastislav Káčer DO BASY?
21 | 03 | 2023 I Tibor Malý

Všimnite si to ticho v médiách okolo zlodejiny, ktorú spáchala vláda. Poslali národný majetok (stíhačky a rakety) na Ukrajinu bez toho, že by na to mali právomoc. A médiá nič.

Poslanec a podpredseda Smeru-SSD Ľ. Blaha si len za včerajšok  pozrel 8 právnych analýz, ktoré jasne ukazujú, že došlo k porušeniu ústavy. Hovoria o tom významní ústavní právnici ako Doc. Ľalík, Doc. Domin, Doc. M. Káčer, Doc. Trellová, Doc. Procházka, Doc. Hodás či Dr. Bujňák. O tom však v liberálnych médiách nenájdete ani zmienku, lebo to isté, čo tvrdia, tvrdí aj Smer.

Otvorený podvod

“Právnici jasne hovoria, že ak odvolaná vláda tvrdí, že má právo prijať medzivládnu dohodu, potom bolo jej psou povinnosťou predložiť ju parlamentu. Takto isto to bolo s obrannou dohodou s USA – ani tú nemohla schváliť sama vláda, musela do toho zapojiť parlament, lebo tak káže ústava vo vzťahu k zmluvám vojenskej povahy. Vláda túto povinnosť obišla otvoreným podvodom. Nechala ministra zahraničia R. Káčera svojvoľne vyhlásiť, že darovanie stíhačiek a rakiet nemá vojenskú povahu.” Píše Blaha.

Veľmi vážny volebný sľub Roberta Fica
Aj tentokrát dáva redakcia HD hneď do perexu záverečnú vetu zo statusu Roberta Fica na sociálnej sieti: "Ak sa niekomu na západe zatemní mozog a rozhodne o poslaní vojakov NATO, vrátane slovenských, na Ukrajinu, aby bojovali proti Rusku, morálnou... Čítať ďalej
20 | 03 | 2023 | Ivan Brožík

Trestnoprávna terminológia tomu hovorí o krádeži

Ostrovtip si ako vždy neodpustí a "triafa klinec po hlavičke": “Stíhačky a rakety sú podľa Káčera zjavne ovocinárske produkty a Zelenskyj ich zhltne na raňajky ako banán… Žarty bokom, ide o jasný podvod. Ak Káčer vyšetrovateľom neukáže zmysluplnú právnu analýzu, ktorá dokazuje, že rakety nie sú zbrane a nemajú vojenskú povahu, pôjde do basy – inak to nejde. Bavíme sa totiž o majetku štátu v hodnote stoviek miliónov, ktorého sa odvolaná vláda zbavila obyčajným podvodom. V trestnoprávnej terminológii sa tomu hovorí krádež. Káčer, Naď, Heger aj Čaputová, ktorí sa na tejto monumentálnej krádeži podieľali, sú teda úplne oficiálne – zlodeji. Áno, zlodeji.”

Výzva pre Ukrajinu

Blaha dokonca vyzýva Ukrajinu: “Ak sú už u vás, okamžite vráťte ulúpené stíhačky, ak nechcete byť aj vy za zlodejov. V opačnom prípade vám Slováci už inak nepovedia. Pre nás je samozrejme kľúčové, aby nás odvolaná vláda bez akejkoľvek legitimity nezatiahla do vojny proti Rusku. Ale z pohľadu trestného práva ide o učebnicový podvod a krádež. A každý, kto na tom participoval, je zlodej, vrátane Zelenského. Ak odvolaná vláda okamžite nepredloží medzivládnu dohodu o stíhačkách do parlamentu, už sa nikdy nezbaví nálepky – zlodeji. Kriminálnici, banditi. Usvedčujú ich z toho argumenty právnikov z najvýznamnejších slovenských univerzít, ktorí – a to je irónia – zväčša vecne súhlasia s poslaním stíhačiek, len namietajú, že to vláda nemôže urobiť protiústavne.”

HANBA HANBÚCA, vraví Matovič. KÁČER ZRADIL PREMIÉRA!
Káčer zradil premiéra! Skonštatoval to na sociálnej sieti líder OĽaNO Igor Matovič. Reagoval tak na vyjadrenie povereného ministra zahraničia Rastislava Káčera. Ten zo spolupráce po predčasných voľbách nevylúčil Hlas, čo Heger už skôr kategoricky... Čítať ďalej
14 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik