Čarodejnice a šašovia si obuli lyže a zakončili lyžiarsku sezónu v Čičmanoch (GALÉRIA)
18 | 03 | 2023 I Diana Zaťková/TASR

Rodinka úžasných, "depešáci", šašovia i čarodejnice si v sobotu poslednýkrát v aktuálnej zimnej sezóne prišli zalyžovať do lyžiarskeho strediska Javorinka v Čičmanoch. Zorganizovali tam každoročnú rozlúčku so snehom a karneval na lyžiach.

"Je to skôr o zábave ako o lyžovačke, slniečko svieti, pre deti sú pripravené animácie aj rôzne tance pri bufete, varíme guláš. Je to akcia pre všetkých tých, ktorí si k nám vždy nájdu cestu," povedala pre TASR Dominika Tordová z lyžiarskeho strediska v Čičmanoch. Karnevalu sa zúčastnilo viac ako 50 masiek.

Tordová hovorí, že napriek počiatočnej nepriazni počasia v úvode sezóny sa im napokon podarilo zasnežiť všetky zjazdovky v stredisku. Ceny sa podľa jej slov snažili prispôsobiť najmä rodinám. "Myslím, že sa to odrazilo na návštevnosti, takže sme spokojní," zhodnotila.

Na jarnú lyžovačku v sobotu pozývalo okolo 60 zimných areálov, mnohé posledný víkend v tejto sezóne. So sezónou sa lúčili karnevalovou lyžovačkou v Čičmanoch, v Selciach – Čachove, v Lopušnej doline, v Kokave-línii. V pondelok zatvárajú Vernár-Studničky, Vyšná Boca, Oravská Lesná, Jahodná a ďalšie areály. Podklad je v predpoludňajších hodinách premrznutý a pevný, vďaka nízkym nočným teplotám, cez deň povoľuje. Snehová vrstva dosahuje 20 až 50 centimetrov, vo vysokých polohách aj viac. Tu je predpoklad ešte aj veľkonočnej lyžovačky.

Karneval na lyžiach v lyžiarskom stredisku Javorinka v Čičmanoch, TASR
Karneval na lyžiach v lyžiarskom stredisku Javorinka v Čičmanoch, TASR
Karneval na lyžiach v lyžiarskom stredisku Javorinka v Čičmanoch, TASR
Karneval na lyžiach v lyžiarskom stredisku Javorinka v Čičmanoch, TASR

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik