Pavel začal prezidentovanie POKUTOU!
18 | 03 | 2023 I Diana Zaťková

V prezidentskom kresle je Petr Pavel iba týždeň a už má na krku pokutu! A to najvyššiu, aká kedy bola. Pavel totiž chyboval vo svojej kampani, za čo musel zaplatiť pokutu Úradu pre dohľad nad hospodárením politických strán. Informáciu o 60-tisícovej sume je možné vyčítať z transparentného účtu Petra Pavla, informujú Parlamentní Listy.

Pokutu prezidentovi Petrovi Pavlovi udelil Úrad pre dohľad nad hospodárením politických strán a politických hnutí. Dôvodom boli netransparentné údaje o darčekoch v prezidentskej kampani. Podľa webu úradu ide o doteraz najvyššiu sankciu, akú kedy úrad udelil fyzickej osobe. 

Potvrdil to aj člen vedenia úradu Jan Outlý. Ten oznámil, že prehľad sponzorov, ktorý kandidát Petr Pavel zverejnil pred voľbami, neobsahoval povinné informácie.

Podľa Outlého sa tak stalo vo väčšine prípadov. „Teda u fyzických osôb dátum narodenia a obec pobytu, u právnických osôb názov, IČO a sídlo,“ povedal Outlý webu magazínu Reportér.

Prezidentovi bola uložená pokuta ešte pred tým, než sa ujal úradu, preto sa tu neuplatnila priestupková imunita.

Pokutu Pavel zaplatil v pondelok 13. marca. Doterajšia najvyššia sankcia udelená dohľadovým úradom fyzickej osobe predstavovala 40 tisíc korún. Musel ju zaplatiť expremiér Jiří Paroubek, rovnako za nezverejnenie údajov o darčekoch.

Pavel vyhral prezidentské voľby so ziskom 58,32 %, za ním ostal Andrej Babiš (41,67 %). Vo funkcii Pavel vystriedal Miloša Zemana.

Rusko VARUJE: Bratislava bude plne zodpovedná za svoje rozhodnutia!
Rusko reaguje na rozhodnutie Slovenska dodať na Ukrajinu stíhačky MiG-29. Prevoz vojenskej techniky sovietskej/ruskej výroby Kyjevu je nezákonný aj z právneho hľadiska, rusko-slovenské dohody jednoznačne vylučujú presun zbraní a vojenskej techniky... Čítať ďalej
18 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik