Rusko VARUJE: Bratislava bude plne zodpovedná za svoje rozhodnutia!
18 | 03 | 2023 I Diana Zaťková

Rusko reaguje na rozhodnutie Slovenska dodať na Ukrajinu stíhačky MiG-29. Prevoz vojenskej techniky sovietskej/ruskej výroby Kyjevu je nezákonný aj z právneho hľadiska, rusko-slovenské dohody jednoznačne vylučujú presun zbraní a vojenskej techniky do tretích štátov, oznámilo v piatok ruské veľvyslanectvo v Bratislave.

„V súvislosti s rozhodnutím vlády SR o presune stíhačiek MiG-29 a protilietadlových raketových systémov „Kub“ na Ukrajinu by sme chceli ešte raz zdôrazniť pozíciu Ruska, ktorá spočíva v tom, že dodávky zbraní a armádneho vybavenia kyjevskému režimu, vrátane letectva, len naťahuje vojenské akcie, znásobuje počet obetí, a to aj medzi civilným obyvateľstvom, a vôbec neprispieva k riešeniu krízy na Ukrajine, ako sa hovorí v Bratislave,“ píše sa v správe.

Zdôrazňuje sa, že „prevoz vojenskej techniky sovietskej/ruskej výroby Kyjevu je nezákonný aj z právneho hľadiska, keďže príslušné rusko-slovenské dohody jednoznačne vylučujú presun zbraní a vojenskej techniky do tretích štátov bez povolenia krajiny-výrobcu“.

V Bratislave by si mali byť jasne vedomí toho, že stále aktívnejšia účasť na vojenskej podpore kyjevského režimu je spojená s nepredvídateľnou a nebezpečnou eskaláciou konfliktu, za ktorý budú plne zodpovedať iniciátori rozhodnutí,“ uviedla ruská diplomatická misia.

Pripomeňme, že Slovensko schválilo presun stíhačiek MiG-29 na Ukrajinu. Zároveň je v medzinárodnej praxi vývozu zbraní akceptované, že akékoľvek vojenské vybavenie dodávané na vývoz musí mať „certifikát konečného užívateľa“, ktorý zaručuje, že kupujúci zostane jediným, kto ho bude používať.

Zdroj: cz24.news

Stíhačky poletia na Ukrajinu! Povalená vláda VEDOME PORUŠILA ÚSTAVU, reaguje Blaha
MiGy predsa len poletia na Ukrajinu! Heger s Naďom práve zatiahli Slovensko do vojny a tvária sa, že to nie je zásadná otázka - TOTO JE NA BASU! Takto reagoval na rozhodnutie dočasne poverenej vlády ohľadne slovenských stíhačiek podpredseda... Čítať ďalej
17 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik