Prieskumy a samé prieskumy... Dokedy z nás občanov budete robiť totálnych idiotov?
11 | 03 | 2023 I Diana Zaťková

Prieskumy, prieskumy... už začínate byť na srandu. Ešte stále šálite národ. Pýtam sa, dokedy si z nás občanov budete robiť totálnych idiotov. A dokedy si to ešte od vás necháme...? Nielen Karol Farkašovský (SNS) si všimol, že s prieskumami o volebných preferenciách sa u nás za posledný deň - dva akosi roztrhlo vrece. A s nielen takými obyčajnými prieskumami! Priam s vykúzlenými.

Farkašovský dáva hneď jeden čerstvý príklad. "Strana, ktorá vznikla doslova „včera večer“ s honosným názvom „Demokrati“ má dnes v prieskume takmer 5 percent. Stačilo jej jedno selfíčko a už údajne klope na dvere parlamentu," upozorňuje dlhoročný moderátor a politik.

"Akoby si nikto nestihol všimnúť, že ju tvoria odvolané, dočasné, dôvery zbavené politické kreatúry. Ešte stále sa zubami nechtami držiace v nejakom scvrknutom vládnom kabinete. Až 85 percent občanov Slovenska ich nechce, lebo im nedôveruje. Vážené agentúry, to si fakt myslíte, že všetci Slováci už seno dožrali a prešli na niečo európskejšie, modernejšie – chrumkajú napríklad cvrčky a červy?," pýta sa Farkašovský.

To koho chcete oblafnúť?

Farkašovský sa zamýšľa nad tým, komu tak preveľmi záleží, aby jeden skrachovaný Fénix vstal z popola. Fénix tvorený odvolanými "omylmi" v ministerských oblekoch, ktorí sa tu tri roky hašterili, predbiehali a ešte predbiehajú v neschopnosti riadiť štát. Navyše svojou vulgárnosťou a aroganciou si znepriatelili nielen východ ale celé Slovensko.

"Ministri, ktorí bez štipky sebareflexie išli ľudí presviedčať o svojich stupídnych mantrách. Ministri, ktorí sú diletanti ešte aj v komunikácii. Ministri, ktorí prirovnávajú občanov v publiku k stádu paviánov, nadávajú im a urážajú pamiatku ich otcov. Takéto politické „čudo“ má v najnovšom prieskume verejnej mienky 4,8 percenta?," kladie oprávnenú otázku národniar.

Šutaj Eštok: 10 otázok, ktoré novinári Hegerovi NEPOLOŽIA
Nezaradený poslanec Matúš Šutaj Eštok (Hlas-SD) slovenským novinárom vyčíta slabé otázky na ich obľúbencov. Tie ostré majú novinári podľa neho vyhradené pre tých, ktorých nemajú radi. Šutaj Eštok sa tentokrát postavil práve do pozície novinára, aby... Čítať ďalej
11 | 03 | 2023 | Eka Balaskova

A vyzýva Slovákov: "Ľudia, čas beží... Spamätajme sa. Sprostostí už máme na celé desaťročia viac ako dosť. Nie prieskumy, nie prázdne reči so sladkou „demokratickou“ šľahačkou, nie medové motúzy. Nie mastenie po bruchu. Nie nadnesené bublinové percentá majú rozhodovať vo voľbách. Triezve uvažovanie, kritické vyhodnocovanie faktov a súvislostí, schopnosť vytvoriť si vlastný názor, stáť si za ním a rozprávať sa o ňom – to je cesta vpred. Nie opätovné hazardovanie s dôverou, nie balamutenie percentami, ale náš - Zdravý Rozum - je jediný nástroj, ktorým dokážeme pohnúť Slovensko dopredu," uzavrel svoj status na sociálnej sieti Farkašovský.

Expresná manipulácia na objednávku

S názormi Karola Farkašovského súhlasí aj predseda hnutia Socialisti.sk. Artur Bekmatov. "O fakte, že do Hegerových "Demokratov" vkladá kaviareň i digitálna oligarchia veľkú nádej svedčí aj expresný manipulatívny prieskum. Tomuto straníckemu mutantovi, ktorý za mesiac zmenil 2x názov, 2x predsedu a 3x lídra, prisúdil prieskum 4,8%. Bez štruktúr, bez kampane, len s jedinou tlačovkou, ktorá dopadla viac než žalostne," uviedol Bekmatov na sociálnej sieti.

Čo je však podľa Bekmatova najzarážajúcejšie - v utorok na obed prebehla tlačovka a v piatok na obed je už zverejnený prieskum, v ktorom "Demokrati" atakujú parlament. "Je to až príliš priehľadné, priatelia. Tečie im do topánok, a preto sa tak ponáhľajú," myslí si socialista.

FB/Artur Bekmatov

 

Prieskum, ktorý by sa hodil: Otázka, na ktorú nikto z vlády nechcel poznať odpoveď

Jeden prieskum by bol však pre Slovensko, Slovákov aj slovenských politikov veľmi prospešný. Žiaľ, žiadna agentúra sa nemá k tomu, aby ho urobila. V susednom Česku, síce s problémami, ale tento odpor už prekonali.

Reprezentatívny februárový prieskum českej spoločnosti SANEP ukázal, že viac ako polovica Čechov sa bojí otvorene vyjadriť svoje názory a má pocit, že sa vracia cenzúra, píše sa v tlačovej správe Spoločnosti pre obranu slobody prejavu. Prieskum navyše nechcela realizovať takmer žiadna z veľkých renomovaných agentúr - vraj nemali čas. Jedna agentúra férovo priznala, že toto je pre nich príliš horúca téma, a tak bol veľký problém prieskum vôbec realizovať, píšu české Parlamentní Listy.

Podľa prieskumu sa viac ako polovica Čechov bojí otvorene vyjadriť svoje názory. Takmer 61 % opýtaných považuje v prípade šírenia nepravdivých informácií za najviac nebezpečnú provládnu propagandu bagatelizujúcu energetickú a ekonomickú krízu. 

Správa uvádza, že respondenti boli opýtaní aj na to, kto podľa ich názoru šíri nepravdivé informácie. V tomto ohľade si najhoršie viedli politici (67,7 %), nasledovaní verejnoprávnymi médiami (59,6 %) a mainstreamovými médiami (56,2 %).

Je znepokojujúce vidieť, že väčšina občanov sa bojí otvorene vyjadriť svoje názory. Sloboda prejavu je základnou podmienkou pre uchovanie demokracie a na jej obrane by sme mali mať záujem všetci, hoci nemusíme so všetkými prejavmi súhlasiť,“ uviedol spoluzakladateľ Spoločnosti pre obranu slobody prejavu Vlastimil Veselý.

Nuž, a my môžeme iba dodať, že na Slovensku sa na takýto prieskum ešte neodvážil nikto. Obávame sa, že výsledky by preukázali ešte väčšiu priepasť medzi názormi verejnosti a krokmi dočasne poverenej vlády. Zvýraznila by sa ešte viac štátna cenzúra a tí pri moci by zistili, že nielen Čech, ale aj Slovák sa už bojí otvoriť "hubu"!

PRIESKUM Česi si dávajú pozor na jazyk: VRACIA SA CENZÚRA!
Otázka, na ktorú nikto nechcel poznať odpoveď. Až teraz. Reprezentatívny februárový prieskum spoločnosti SANEP ukázal, že viac ako polovica Čechov sa bojí otvorene vyjadriť svoje názory a má pocit, že sa vracia cenzúra, píše sa v tlačovej správe... Čítať ďalej
10 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik