Ukrajina dostala "INTELIGENTNÉ" BOMBY (VIDEO)
07 | 03 | 2023 I Milan Laca

Warzone: Ukrajinská armáda už používa americké navádzané bomby JDAM.

Generál amerického letectva James Hecker povedal, že armáda už na Ukrajine rozmiestňuje okrídlené „ inteligentné bomby “ JDAM .
Stačia na to, aby zasadili pár rán,“ zdôraznil generál, ktorého cituje Warzone. Podľa Heckera je celkový počet JDAM-ER v súčasnosti na Ukrajine obmedzený, stačí na vykonanie niekoľkých úderov.

Verejnosť v USA tlačí na Pentagon, aby mu Kyjev za zbrane platil
Niektorí republikáni a demokrati v USA sa čoraz intenzívnejšie pýtajú vojenských predstaviteľov na peniaze, ktoré boli doteraz poslané do Kyjeva, a na to, čo ešte len do Kyjeva bude dodané, pričom pohrozili spoločným postupom v neprospech pomoci.... Čítať ďalej
05 | 03 | 2023 | Ivan Brožík

Dali im...

"Nedávno sme poslali presne navádzanú muníciu, ktorá má rozšírený dosah a funguje o niečo ďalej ako gravitačná bomba a má je navádzaná GPS," povedal generál. Dodávka sa podľa neho uskutočnila pred tromi týždňami.

Bomba JDAM-ER

Čo je to

Štandardné súpravy bômb JDAM sú navrhnuté tak, aby sa spojili s rôznymi typmi neriadených bômb a inej munície podobného tvaru a zmenili ich na presné zbrane. Bomba JDAM, v závislosti od výšky, z ktorej je vypustená, môže zasiahnuť ciele vo vzdialenosti až 24 kilometrov a JDAM-ER so sadou krídel zvyšuje dosah na približne 72,4 kilometrov, píšu noviny. JDAM je súbor zariadení, založených na technológii GPS, ktoré premieňajú bomby s voľným pádom na riadenú "inteligentnú" muníciu za každého počasia.

Záplava americkej techniky v Poľsku(VIDEO)
Záplava americkej vojenskej techniky v Poľsku. V internete sa objavili fotografie veľkého množstva americkej vojenskej techniky, pravdepodobne v prístave Gdynia v Poľsku. Informuje o tom Agenzia Nova. Čo tam je Podľa predbežných údajov sú v... Čítať ďalej
06 | 03 | 2023 | Milan Laca

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme