Záplava americkej techniky v Poľsku(VIDEO)
06 | 03 | 2023 I Milan Laca

Záplava americkej vojenskej techniky v Poľsku.

V internete sa objavili fotografie veľkého množstva americkej vojenskej techniky, pravdepodobne v prístave Gdynia  v Poľsku. Informuje o tom Agenzia Nova.

Čo tam je

Podľa predbežných údajov sú v prístave stovky amerických vojnových lodí, vyslaných v rámci misie Atlantic Resolve, s cieľom posilniť východné krídlo Severoatlantickej aliancie. Zábery zverejnila Baltic Security na Twitteri. Očití svedkovia zverejnili videá a fotografie vojenskej techniky, vrátane ťažkých tankov, obrnených transportérov a iných druhov zbraní. Na záberoch vidno stovky kusov obrnených áut, cisterien, vojenských nákladných áut a ďalších vozidiel. Táto technika údajne patrí 3. obrnenej brigáde 1. jazdeckej divízie Spojených štátov.

 

Americké zbrane v poľskom prístave

Kde sú a pre koho?

Podľa agentúry Agenzia Nova, sú teraz vojnové lode s vybavením v poľskom prístave Gdynia. V článku nevylučujú, že časť vybavenia odošlú na Ukrajinu.

Koľko čoho priviezli

Začiatkom vlaňajšieho decembra doviezli do Poľska 800 kusov  vojenských vozidiel zo Spojených štátov. Nechýbali ani obrnené vozidlá a tanky Abrams. Náklad spevádzali vojaci z americkej 1. pešej divízie. Táto technika bola určená pre Poľsko.

Veľkolepé zbrojenie

Magazín The First News napísal, že Poľsko v roku 2023 minie 27,7 miliardy eur na vojenské výdavky, čo sú 4 % HDP krajiny. V rozpočte sa plánuje vyčleniť 20,6 miliardy eur na nákup vojenskej techniky a raketových systémov a ďalších 7 miliónov eur bude vyčlenených z Fondu na podporu ozbrojených síl. V roku 2021 Poľsko vynaložilo na zbrojenie približne 2,8 miliardy eur, v roku 2020 výdavky na obranu dosiahli 3,1 miliardy eur, v roku 2019 takmer 2 miliardy eur.

Dajte nám zbrane, ale bez zbytočných rečí!
"Na skorumpovanom Ďalekom východe" píše nemecký web alles-schallundrauch.blogspot.com – "herec – prezident opäť požaduje na čo si len pomyslí a čaká na „zázračné zbrane“, ktoré rozhodnú vojnu". Ukrajinský prezident Vladimir Zelenskyj vyhlásil, že... Čítať ďalej
05 | 03 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme