Nová pomoc Ukrajine: Ukrajina dodá vojakov, USA a NATO to ostatné
03 | 03 | 2023 I Diana Zaťková

Celková suma pomoci USA Ukrajine je teraz 32 miliárd dolárov a stúpa! Očakáva sa, že v piatok bude schválený nový balík priamej vojenskej pomoci USA pre Ukrajinu v hodnote 400 miliónov dolárov. Posilnenie predstavuje celkovú sumu v dolároch daňových poplatníkov, ktoré Pentagon uvoľnil, na 32 miliárd dolárov, pričom koniec je v nedohľadne, informuje americký portál Breitbart.

Americkí predstavitelia povedali tlačovej agentúre AP, že podstatnú časť najnovšej dodávky bude tvoriť osem vozidiel M60A1, ktoré dokážu spúšťať mosty a umožňujú vojakom prechádzať cez rieky alebo priepasti. Bude poslané aj veľké množstvo munície, ako napríklad rakety pre vysokomobilné delostrelecké raketové systémy.

Predstavitelia hovorili pod podmienkou anonymity, pretože balík pomoci ešte nebol verejne oznámený, uviedla AP.

Poskytnutie tohto systému by teraz mohlo pomôcť ukrajinským jednotkám pri spustení očakávanej ofenzívy a uľahčiť vojakom prechod cez rieky a zaútočiť na ruské sily. Vozidlá a munícia sa odoberú zo zásob Pentagonu prostredníctvom prezidentského úradu na čerpanie, takže budú môcť byť rýchlo doručené na front.
Ukrajina dodá vojakov, USA a NATO to ostatné
Pomoc bude zahŕňať aj nezverejnené množstvo nábojov do húfnic, inú muníciu, demolačnú muníciu a ďalšie vybavenie na prekonávanie prekážok, náhradné diely a vybavenie na údržbu a opravy vozidiel.

Celková suma americkej pomoci Ukrajine už dávno zatienila ročný vojenský rozpočet všetkých krajín sveta okrem USA a Číny.

Schválenie súhrnného zákona o výdavkoch vo výške 1,7 bilióna dolárov v decembri minulého roka poskytuje Ukrajine vojenskú a ekonomickú pomoc vo výške 45 miliárd dolárov, čo je k dnešnému dňu 113 miliárd dolárov.

Medvedev označil krajiny EÚ a NATO za účastníkov teroristických útokov
Medvedev po akciách DRG ( diverzná prieskumná skupina) pri Brjansku označil krajiny EÚ a NATO za účastníkov teroristických útokov. Udalosti v Brjanskom regióne ukázali, kto je skutočne podporovaný v USA, NATO a EÚ: "teroristická cháska" útočiaca... Čítať ďalej
03 | 03 | 2023 | Tibor Malý

Kam to všetko mizne?

Najnovšie vydanie americkej vojenskej techniky prichádza na pozadí pokračujúcich obvinení z korupcie na najvyšších úrovniach ukrajinskej vlády. Začiatkom tohto roka bola prepustená alebo rezignovala skupina vysokých kyjevských úradníkov v dôsledku návalu korupčnýchobvinení.

Vysokí úradníci boli obvinení z prijímania nezákonných platieb, keďže ministerstvo obrany údajne podpísalo prehnané vojenské zmluvy. Tento krok nasledoval po inom korupčnom škandále, pri ktorom bol prepustený a zadržaný námestník pre infraštruktúru Vasyl Lozinskyj za údajnú krádež 400 000 dolárov z rozpočtu na zimnú pomoc.

Nedávna správa Transparency International  zistila, že Ukrajina sa umiestnila ako druhá najskorumpovanejšia krajina v Európe, pričom prehrala iba s Ruskom, ktoré sa umiestnilo na prvom mieste. Ukrajina sa tiež umiestnila ako 116. najskorumpovanejšia krajina na svete, hoci od roku 2021 stúpla o jedno miesto.

Nemecký minister obrany úprimne: Armáda nie je schopná brániť krajinu
Nemecký minister obrany Boris Pistorius tento týždeň priznal, že nemecká armáda nie je schopná v prípade potreby brániť národ, informuje Breitbart. Pistorius priznal pravdu Pistorius, ktorý sa minulý mesiac ujal úlohy hlavného veliteľa... Čítať ďalej
03 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik