Jožo Ráž o následkoch nehody a láske k Rusku (GALĚRIA)
04 | 03 | 2023 I Eka Balaskova

Mal štrnásť, keď založil Elán. Teraz má 68 a už zhruba 5 rokov žije životom bežného človeka. Je povestný svojou averziou voči modernej komunikačnej technike a v posledných rokoch sa u neho prejavujú následky ťažkej autonehody.

Jožo Ráž v júni 1999 nie vlastnou vinou takmer prišiel o život pri ťažkej nehode. Vtedy ušiel hrobárovi z lopaty a napriek tomu koncertoval ešte takmer 20 rokov. Elán však v roku 2018 ukončil svoju činnosť a Ráž sa stiahol do súkromia. Nepoužíva mobil a nekomunikuje s verejnosťou. Dovtedy bol známy svojimi nekompromisnými názormi a obdivom voči Rusku, za čo na neho mnohí pozerali „cez prsty“.

Poznávate v tomto vlasáčovi Joža?
Poznávate v tomto vlasáčovi Joža?
Facebook / Rádio Melody
V osemdesiatych rokov si s ním zaspievali aj Beáta Dubasová a Darinka Rolincová
V osemdesiatych rokov si s ním zaspievali aj Beáta Dubasová a Darinka Rolincová
Facebook / DR official
Takto Ráža poznáme z čias pred fatálnou nehodou
Takto Ráža poznáme z čias pred fatálnou nehodou
Facebook / Elán - oficiálne stránky
Jožo Ráž netají, že z Ruska strach nemá, zato z Ameriky Áno.
Jožo Ráž netají, že z Ruska strach nemá, zato z Ameriky Áno.
Zdroj: www.mediatech.sk
Jožo Ráž
Jožo Ráž
FB/Nádherné obrázky a citáty
Skupina Elán roky vypredávala veľké haly nie len v Česko-Slovensku
Skupina Elán roky vypredávala veľké haly nie len v Česko-Slovensku
Facebook / Elán oficiálne stránky
Poznávate v tomto vlasáčovi Joža?
V osemdesiatych rokov si s ním zaspievali aj Beáta Dubasová a Darinka Rolincová
Takto Ráža poznáme z čias pred fatálnou nehodou
Jožo Ráž netají, že z Ruska strach nemá, zato z Ameriky Áno.
Jožo Ráž
Skupina Elán roky vypredávala veľké haly nie len v Česko-Slovensku
Rodený Bratislavčan

Ráž prišiel na svet 24. októbra 1954 v Bratislave. Elán založil, keď mal 14 a spočiatku hrávali na školských besiedkach. Odtiaľ sa rokmi a cez rôzne zmeny zostavy kapely prepracovali až na špičku slovenského popu, kde sa usadili na niekoľko desaťročí.

Módny expert: Djokovič dal v Austrálii neprajníkom "po nose" (FOTO+VIDEO)
Rodák z Bratislavy Miroslav Šimonič sa vďaka tomu, že pracuje s hviezdami svetového modelingu, dostal do celého sveta. V dobe Covid-ovej sa nenechal zastrašiť. Zastupoval okrem iných aj Adrianu Sklenaříkovú a nebál sa hovoriť to, čo si myslí. V... Čítať ďalej
02 | 03 | 2023 | Eka Balašková

20. jún 1999

Autonehodu nezavinil on, no zranenia boli fatálne. Niekoľko zlomenín, ťažký úraz hlavy, ktorý si vyžiadal 9 hodín trvajúcu operáciu a z kómy sa prebral po dvoch mesiacoch. Chodiť sa učil ďalšie dva roky, no úplne v poriadku už nikdy nebol.

 „Mám zlú rovnováhu, zle vidím, a hoci sa usmievam, je to hrozne ťažké na pódiu, keď ti všetko svieti do očí, nevidíš, kam stúpiš, sú tam samé pasce na teba nachystané,"zhodnotil v rozhovore Ráž.

Akousi nepísanou hymnou Jožových fanúšikov bola pieseň Voda, čo ma drží nad vodou, ktorú Ráž naspieval len krátko pred svojou nehodou. Tragicky zahynul aj autor textu k tejto piesni, Jožo Urban.

Prichádza o zrak

„Už nevidím dobre, takže mi manželka číta knihy. Špionážne romány,”priznal svojho času muzikant. Jeho manželkou je Barbora, dcéra Štefana Nosáľa, ktorého meno je neodmysliteľne spojené s Lúčnicou.

„Že má problémy so zrakom je stará vec, lebo je to dôsledok jeho nehody. Nedeje sa žiadna senzácia, žiaden ,prúser´.Je spokojný a má konečne na všetko čas. Na svoje záľuby, na oddych, na všetko,“  asistentka.  Po nehode sa mu veľmi zmenil aj hlas a už nevytiahol jeho povestné výšky.

„Mám talent od Boha. Základ úspechu však je starať sa o hlasivky a spievať tak, aby to malo gule. Keď to nevieš, nepomôže ti nič,“ poznamenal Ráž na margo talentu a starostlivosti o hlasivky.

TOP 10: Najväčšie hlasy Slovenska (GALÉRIA)
Ľudia milujú rôzne rebríčky - zaujíma nás, kto je najbohatším Slovákom, najkrajšou Slovenkou, najobsadzovanejším hercom, či najlepšie platenou modelkou. Kto sú však najpopulárnejší speváci v slovenskej populárnej hudbe a jej histórii? Dobrý... Čítať ďalej
06 | 02 | 2023 | Eka Balaskova

Nie je otrokom techniky

„Áno, je to tak, nepoužíva ho a nepotrebuje ho. Povedal to zopár krát aj on. Nie je ako vy či ja, že si bez neho nevieme deň ani len predstaviť. Nestal sa jeho otrokom,“  povedala o Jožovom vzťahu k mobilu jeho asistentka Karolína Halenárová.

Neposkytuje rozhovory

Čítali ste v ostatných piatich rokoch nejaké vyjadrenia Joža Ráža, či „novinky“ o ňom? Halenárová vás vyvedie z omylu.

„Elán ukončil svoju činnosť a odvtedy nie je činný ani Jožo. Konečne si žije taký svoj obyčajný ľudský život. Všetky články, ktoré sa objavia v médiách po roku 2018 a citujú ho, sú smiešne.  Jožo totiž nič nepovedal. Sú to len veci vyťahané z archívov. On od roku 2018 neposkytol žiaden rozhovor a nemá o to ani záujem,“uvádza veci na pravú mieru Halenárová.

Jožo Ráž prehovoril. Prekvapivá VÝZVA fanúšikom
Legendárny slovenský spevák Jožo Ráž sa podľa portálu Báječná žena v poslednom čase neskrývane utieka k viere. Zrejme na to poukazuje aj jeho nová nádherná pieseň. Čítať ďalej
05 | 09 | 2021 | Ivan Mihale

Ave Maria

Ráž pred dvoma rokmi predsa len prekvapil – naspieval svetoznámu pieseň Ave Maria. Tú mu veľa rokov pred tým upravil vtedajší textár Elánu - Pavol Jursa, no podľa Rážových slov ešte na ňu nebol čas.

„Vtedy som žil dosť búrlivý rockerský život so všetkým, čo k tomu patrí. Necítil som, že by bola vhodná doba na to, aby sme ju zverejnili. Teraz je situácia veľmi vážna, ba až kritická a mám pocit, že teraz je vhodná doba sa modliť,“ komentoval Ráž.

Vyhranené názory

Hudobná legenda je už roky známa svojimi nemennými postojmi hlavne vo vzťahu k Rusku.

„Ja mám Rusko veľmi rád. Prešiel som ho celé, a spomínam na to strašne rád. V Rusku sa môžete s vodičom autobusu porozprávať o filozofii, básnikoch. V Amerike sa môžete rozprávať o Coca-Cole a hamburgeroch,“ povedal spevák v známom rozhovore pre českú internetovú televíziu DVTV pred pár rokmi.

Vyhranené názory, či konšpirácie a bludy? Posúďte sami, ako sú na tom naše celebrity
Viaceré slovenské hviezdy a hviezdičky svojimi názormi často ovplyvňujú davy, ktoré ich neraz nasledujú. Ich postoje však môžu byť dosť často diskutabilné. Ktoré z celebrít to svojimi statusmi či názormi prepískli? Jožo Ráž Hudobná legenda je už... Čítať ďalej
11 | 02 | 2022 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme