Vyhranené názory, či konšpirácie a bludy? Posúďte sami, ako sú na tom naše celebrity
11 | 02 | 2022 I Diana Zaťková

Viaceré slovenské hviezdy a hviezdičky svojimi názormi často ovplyvňujú davy, ktoré ich neraz nasledujú. Ich postoje však môžu byť dosť často diskutabilné. Ktoré z celebrít to svojimi statusmi či názormi prepískli?

Jožo Ráž

Hudobná legenda je už roky známa svojimi nemennými postojmi hlavne vo vzťahu k Rusku. Rusko jednoducho miluje a Vladimíra Putina obdivuje.

„Ja mám Rusko veľmi rád. Prešiel som ho celé, a spomínam na to strašne rád. V Rusku sa môžete s vodičom autobusu porozprávať o filozofii, básnikoch. V Amerike sa môžete rozprávať o Coca-Cole a hamburgeroch,“ povedal spevák v známom rozhovore pre českú internetovú televíziu DVTV pred pár rokmi.

Spevák v interview taktiež hovorí o tom, že svojim presvedčením je komunistom. Jedno je však jasné. Jožo Ráž svoje názory nemení! Rusko miloval pred dvadsiatimi rokmi a má ho rád aj dnes.

Majk Spirit

Raper sa preslávil svojimi motivačnými piesňami, no okrem hudby aj dlhodobo šíri najrôznejšie konšpirácie, a preto si vyslúžil aj prezývku „Silvia Šuvadová slovenského rapu“. Jeden z najsledovanejších hudobníkov na našej scéne totiž verí konšpiráciám o Iluminátoch, páde dvojičiek či o tom, že elity obchodujú s mimozemšťanmi, píše portál brainee.hnonline.sk.

„Chemtrails na oblohe - súčasť plánu, prasacia chrípka - je súčasť plánu, a vtáčia chrípka - bola súčasť plánu, AIDS - to je súčasť plánu, a aspartam - je tiež súčasť plánu, Prozac - to je súčasť plánu, vakcinácia - je súčasť plánu,“ spieva Spirit v známej konšpiračnej piesni Súčasť plánu, ktorú nahral so svojou skupinou H16 ešte v roku 2009.

V minulosti sa vyjadril aj o časopise Zem a Vek, ktorého šéfredaktor Rostas bol minulý rok odsúdený na peňažný trest za šírenie hanobenia národa, rasy a presvedčenia. Známy raper časopis označil za „skvelý". Informoval o tom portál O médiách.

Alex Wortex

Influencerka púta pozornosť okrem svojich výstredných outfitov aj zdieľaním hoaxov. Počas pandémie bagatelizovala závažnosť koronavírusu, kritizovala ľudí, ktorí dodržiavajú opatrenia, a neváhala ani šíriť absolútne bludy o covide. Dokonca sa ňou zaoberala aj polícia. 

Najstaršia krčma fungovala vyše 1000 rokov. Čo s ňou bude ďalej?  
Pandémia koronavírusu trvá už od roku 2020. Najviac zasiahla gastro odvetvie a turizmus. Svoje o tom vedia aj súčasní prevádzkovatelia najstaršieho podniku vo Veľkej Británii. Slávna krčma Ye Olde Fighting Cocks v mestečku St. Albans severne od... Čítať ďalej
10 | 02 | 2022 | Ján Papuga

„Na Instagrame, teda konkrétne na profile „alexwortex69", sa cez tzv. instastory (príspevok zmizne po 24 hodinách) šírila dezinformácia, podľa ktorej vraj môžu zaočkované osoby negatívne vplývať na osoby nezaočkované. Vraj nezaočkované ženy majú problém s menštruáciou, ak sa stretnú so zaočkovanou osobou. Dokonca prítomnosť zaočkovanej osoby môže vyvolať samovoľné potraty,“ napísala Polícia na svojom profile Hoaxy a podvody - Polícia SR ešte minulý rok.

Ibrahim Maiga

Spevák a herec Ibi Maiga trávi síce väčšiu časť roka v Mali, kde sa aj oženil, no sociálne siete vie rozvíriť aj na Slovensku. 

„V Mali nemusíme nosiť masky, nemusíme si povinne robiť testy, nemáme povinné očkovanie a nepomreli sme. Žijeme,“ tvrdil herec vo videu, ktoré uverejnil na svojom Facebooku minulý mesiac. Taktiež vysvetľuje, že dôvodom jeho odchodu zo Slovenska bol pocit neslobody.

Počas minulého roka Maiga šíril napríklad hoax o smrti moderátora Jula Viršíka. Jeho smrť totiž spájal s očkovaním. Aj Maigu riešila polícia. 

Zomri reaguje NA Marcela Merčiaka. Zasmejte sa (fotogaléria)
No kto by to do neho povedal! Jednému z našich najlepších a najoceňovanejších športových komentátorov Marcelovi Merčiakovi praskli nervy. A poriadne. Počas komentovania ZOH v Pekingu nastala chyba. A Merčiak si kvôli nej "podal" svojich kolegov... Čítať ďalej
09 | 02 | 2022 | Gabriela Fedičová

Koňýk

Spevák kultovej punkovej kapely Zóna A v posledných rokoch vyvolal vlnu kontroverzie tým, že sa odfotil s neonacistickým politikom Marianom Kotlebom, ktorého aj verejne podporuje.

Okrem toho sa líder punkovej kapely, ktorý sa občianskym menom volá Peter Schredl, zúčastňoval aj na protestoch proti islamizácii a NATO, vystupoval proti utečencom či Rómom a homosexuálom. 

Život bez Facebooku a Instagramu? Ako by skončila Qeen Plačková?
Technologický gigant Meta Platforms pohrozil vypnutím sužieb Facebooku a Instagramu v Európe. Naráža tu totiž na všeobecné nariadenie EÚ o ochrane údajov (GDPR). Čo by to znamenalo pre vás? A čo by si počali influenceri? Komplikácia pre... Čítať ďalej
11 | 02 | 2022 | Diana Zaťková

Pomáhame si navzájom

Vážení čitatelia, ďakujeme Vám za prečítanie článku.

Ak máte pocit, že si zaslúži, aby si ho pozreli viacerí, poprosíme vás o zdieľanie pomocou tlačidla f – zdieľať.

Do našej ponuky sme zaradili aj rubriku Regióny, pomocou ktorej chceme byť k vám ešte informačne bližšie.

Články z tejto rubriky si môžete prečítať kliknutím na Regióny v hlavičke našej webovej stránky www.hlavnydennik.sk alebo zrolovaním stránky dolu až nad baner blog.

Ak máte záujem pracovať pre nás z domu a máte žurnalistické skúsenosti, píšte na [email protected]. Ak nás zaujmete, určite sa ozveme.

Ďakujeme za vaše návštevy. Redakcia HD.