Módny expert: Djokovič dal v Austrálii neprajníkom "po nose" (FOTO+VIDEO)
02 | 03 | 2023 I Eka Balašková

Rodák z Bratislavy Miroslav Šimonič sa vďaka tomu, že pracuje s hviezdami svetového modelingu, dostal do celého sveta.  V dobe Covid-ovej sa nenechal zastrašiť. Zastupoval okrem iných aj Adrianu Sklenaříkovú a nebál sa hovoriť to, čo si myslí.

V rozhovore s Mimi Šramovou prezradil, prečo dal na sociálnu sieť v deň výročia vpádu Ruska na Ukrajinu foto Slavína, ako vníma zbytočné aféry okolo Djokoviča, ako sa stavia k invektívam v súvislosti s Covidom a koho z politikov si váži. Svoj názor má aj na „protiputinovskú“ rebéliu. V minulosti bol jeden z mála kritikov, ktorí upozornili na modelku Emu Čaputovú, ako na čisto marketingový ťah.

Karol Farkašovský: Ani novinári nie sú anjeli (FOTO)
Karol Farkašovský pozná prácu novinára, ale aj poslanca NR SR doslova „na vlastnej koži“ – obe si totiž vyskúšal. Preto aj on sleduje spor strany Smer-SSD s RTVS. Novinárom pripomína, že tiež nie sú anjeli a oprávnenú kritiku musia prijať aj... Čítať ďalej
28 | 02 | 2023 | Eka Balašková

Nebolo to o politike

Šimonič na svojej nástenke na sociálnej sieti v deň výročia Ruského vstupu na Ukrajinu, vyvesil bežnú fotku pamätníka Slavín, čo rozpútalo vlnu čudných reakcií. Pritom si len okopíroval peknú fotku od kamaráta z detstva s tým, že toto je jeho rodné mesto, prezrádza Šimonič u Mimi Šramovej.

„Tie moje sociálne siete sú väčšinou v angličtine, keďže komunikujem nie len s ľuďmi od nás, ale aj zo sveta, tak aby to bolo ľahko zrozumiteľné. Rozpútala sa tam debata, z ktorej som bol sám prekvapený, ale to je v dnešných dňoch úplne bežná záležitosť. Slavín je Slavín. Vždy tu bol. Nevidel som na tom nič zlé a absolútne som nečakal, že to rozpúta takúto debatu,“hovorí Šimonič.

Djokovičove peripetie

Šimonič bol jedným z tých, ktorí tenisovej hviezde držali stranu aj pri šikanovaní úradmi kvôli tomu, že sa nedal zaočkovať. Podľa Šimoniča celá táto polarizácia prišla s covidom.

„Facebook je veľmi zlatý v tom, že ti vyhodí to, čo sa dialo pred rokom. Mne to teraz vyhodilo a spomenul som si, čo tam všetko bolo a boli tam tie odkazy. Teraz, keď Djoko znova prišiel do Austrálie, zrazu už to neboli zákony, už nebol chrapúň, podvodník a všetky tie invektívy, čo na jeho adresu boli povedané. Prišiel tam a dokázal to, čo by dokázal aj pred rokom – vyhral,“ baví sa módny expert.

Karol Farkašovský: Ani novinári nie sú anjeli (FOTO)
Karol Farkašovský pozná prácu novinára, ale aj poslanca NR SR doslova „na vlastnej koži“ – obe si totiž vyskúšal. Preto aj on sleduje spor strany Smer-SSD s RTVS. Novinárom pripomína, že tiež nie sú anjeli a oprávnenú kritiku musia prijať aj... Čítať ďalej
28 | 02 | 2023 | Eka Balašková

Doma nepodľahli
„Moje telo, moje rozhodnutie“ 

„Naša mama sa rozhodla, že nebude sama. Všetci sme sa stretávali a nepodľahli sme tej hystérii. Ja to všetko chápem. Ľudia sa mohli báť a urobili to, čo urobili,“myslí si Šimonič s tým, že mu prekážali vyjadrenia o tom, ako by sme mali kvičať ako svine na bitúnku.

Screenshot z Denníka SME | Aj Šimoničovi prekážala dnes už pamätná hláška P. Schutza o neočkovaných

Covid "rušil" kamarátstva

„Ale tá karta sa obracia a prichádzame na to, že o čom to celé bolo a čo to vlastne znamenalo,“ konštatuje módny expert a pripomína, ako absurdne dnes vyzerajú aj videá, ako policajti chodili kontrolovať prevádzky. S tým mnohí v jeho súkromnom čete súhlasili. Neskôr tam pridal foto z demonštrácie vo Viedni, ktorá sa konala práve proti opatreniam a už sa s ním nebavili tí, s ktorými sa kamarátil po celý život...

Rozhoduješ sa sám za seba

„Vypočul som si invektívy od výmyslu sveta, koľko ľudí sa so mnou prestalo baviť, ale ja som nikomu nič neurobil. Rozhodol som sa sám za seba a všetky tie drísty, ktoré okolo toho boli povedané, ako budeš chrániť druhých, sa ukázali ako absolútny podvod,“ pripomína Šimonič. Pritom verí, že pocit frustrácie tých, ktorí tomu všetkému podľahli, musí byť veľmi nepríjemný.

Krčméry mal pravdu

Profesor Krčméry bol jedným z tých, ktorým na začiatku pandémie veril aj Šimonič, pretože ho osobne poznal.

„Už dávno bude covid za nami, keď prídeme na to, že tie psychické následky, ktoré vyvolá tá izolácia budú mať oveľa ďalekosiahlejšie a devastačnejšie dôsledky. Vidíme to dnes, keď vidíme, koľko samovrážd a tých psychických problémov, ktoré ľudia dnes majú, sú dôsledkom toho,“pripomína Šimonič Krčméryho výrok zo začiatku covidu.

Poznajte európske pasce na peňaženky turistov (FOTO)
Ak máte radi dovolenku, kde skombinujete oddych na pláži s poznávaním miestnych atrakcií, už ste sa s tým určite stretli. Všetci známi vás ubezpečujú, že tam musíte ísť, veď videli krásne fotky, či dokumenty a na mieste vás ku konkrétnej atrakcii... Čítať ďalej
27 | 02 | 2023 | Eka Balašková

Koho si váži

„Je to človek, ktorý má cez 80 rokov, má pokoru k životu, bol to premiér, bol to minister financií a bol prezident. Je to logicky človek, ktorý neprišiel len tak zo dňa na deň, ale niečo dokázal,“ hovorí Šimonič o Václavovi Klausovi, ktorého si vždy rád vypočuje a pritom vníma jeho názory na aktuálne dianie. Páči sa mu myšlienka práve Klausa, ktorý upozorňoval na to, že novinári kedysi vysvetľovali, komunikovali, ako k tomu, o čom píšu, prišlo.

Václav Klaus / Facebook (European Parliament)

Zvláštne praktiky médií

„Teraz dostaneme hotovú vec, takto to je a je vybavené. A keď nejdeš s týmto, tak si dezolát a dezinformátor,“ nepáči sa Šimoničovi, ktorý to vie pochopiť pri generácii našich rodičov. U nás je dôvera v médiá takmer najnižšia v celej Európe. Má to pôvod aj v tom, že množstvo vecí, ktoré naše médiá označovali za hoaxy, sa nakoniec ukázali, ako pravdivé.

Pripomína MUDr. Pekovú, ktorú takmer „ukrižovali“ a dnes je to, čo ona hovorila od začiatku, už priznaná realita. Navyše v médiách to podľa neho funguje tak, že každý chce presadiť svoju moc, ale vždy by mal rozhodovať „sedliacky rozum“ a človek sám vie prijať, alebo neprijať autoritu, ktorá mu je predostretá.

O Ukrajine

„Nikdy to nie je vec jedného človeka. To nebolo to, že ruský prezident sa ráno zobudil a povedal si... Keď niekto má ten pocit, tak nech sa zobudí, lebo hlavne v dnešnej dobe to nie je možné, aby bolo rozhodnutie na jednom človeku. Na veci sa treba pozerať zo širšieho uhla pohľadu,“ myslí si Šimonič a upozorňuje, že ani správy v médiách nie sú také úplne jednoznačné, akými sa ich snažia médiá robiť.

"Modrí" sa rozpadli skôr, ako sa spojili
"Modrá koalícia stále nemala snem, Dzurindovi Modrí sa vracajú k svojim vlastným aktivitám - informuje agentúra TA SR. O Modrej koalícii, ktorá svoj vznik oznámila pred mesiacom, nepočuť, lebo strana Spolu-OD nie je schopná alebo ochotná urobiť... Čítať ďalej
28 | 02 | 2023 | Ivan Brožík/TA SR

Dôvera v slovenských politikov

„Niektorých poznám osobne. Mám na to svoj názor, ale nepoviem,“ smeje sa Šimonič, ktorému pripadá komické odstraňovať si z priateľov niekoho len preto, lebo s ním nesúhlasí. Lenže to, čo sa deje, nie je fenomén Slovenska. Ľudia aj v USA, či v Čechách šli voliť niečo nové, lebo chceli zmenu a z nej ostali sklamaní.

„Je to katarzia, ktorou prechádza celý svet. Niečo sa veľmi mení a hýbe,“ uzatvára Šimonič.

Svetrami proti Putinovi

Šimonič sa vždy baví na tých ľuďoch, ktorí „vyjdú na barikády“, keď je dobre, no keď už príde na lámanie chleba, práve oni z celej situácie vyjdú smiešne.

„Tieto výkriky do tmy a hneď „revolúcie“, už sme na to dosť starí, aby sme len tak hlásali do vetra čo sa deje a čo sa nedeje. Nik z nás to nevie ovplyvniť a vieme len tie útržkovité detaily, ktoré mocní chcú, aby sme vedeli a zariadili sa podľa toho,“popisuje Šimonič svoj realistický názor na veci.

Prezidentkina dcéra

„Vo svete by podľa môjho názoru neu­spela. Pani prezidentku si veľmi považujem, je to najdôležitejší človek tohto štátu, ale nalejme si čistého vína. Organizátori, ktorí si jej dcéru pozývajú na prehliadky, nech sa netvária. Dobre vedia, že to je výborný marketingový ťah,“ upozornil pred časom Miro Šimonič, ktorý ešte doplnil, že žiadny ideál krásy neexistuje a ani nikdy nebol. 

Emma Čaputová by vo svete ako modelka neuspela, TVRDO zhodnotil EXPERT
Verejnosť si zrejme spomenie na to ako poslanec a šéf Život Národná strany Tomáš Taraba vyjadril svoj názor na „krásu“ prezidentkinej dcéry Emmy, ktorá sa rozhodla kráčať cestou modelky. Odvtedy sa k danej téme vyjadrili viacerí „odborníci“, ktorí... Čítať ďalej
02 | 09 | 2022 | Tibor Malý

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme