Chystá sa Rusko na výnimočný stav a dlhú vojnu?
04 | 03 | 2023 I Milan Laca

Putin schválil dekrét o opatreniach, v prípade narušenia obranného poriadku štátu počas stanného práva.

Ruský prezident Vladimir Putin podpísal dekrét , podľa ktorého,  v prípade vyhlásenia stanného práva v spoločnostiach, ktoré porušia podmienky obranného poriadku štátu, zavedú externé riadenie. Práva akcionárov takýchto spoločností budú pozastavené.

Budú kontrolovať zbrojovky

Ako informuje denník Kommersant, podľa vyhlášky je vláda poverená aj vytvorením pracovnej skupiny pre činnosť spoločností, ktoré sa podieľajú na plnení obranných príkazov štátu počas vojenských konfliktov. Jej členovia budú posudzovať plnenie obranných príkazov štátu v podnikoch, ako aj menovať  manažérov, v prípade podnikov, ktoré budú externe riadené. Podnikom, ktoré zmeškajú termíny, ministerstvo priemyslu a obchodu, podľa vyhlášky, určí externú riadiacu organizáciu. Minulý rok na jeseň schválil Putin zmeny v Trestnom zákone, ktoré počítajú s trestom odňatia slobody až na desať rokov, za porušenie podmienok obranného poriadku štátu.

Nová pomoc Ukrajine: Ukrajina dodá vojakov, USA a NATO to ostatné
Celková suma pomoci USA Ukrajine je teraz 32 miliárd dolárov a stúpa! Očakáva sa, že v piatok bude schválený nový balík priamej vojenskej pomoci USA pre Ukrajinu v hodnote 400 miliónov dolárov. Posilnenie predstavuje celkovú sumu v dolároch... Čítať ďalej
03 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Rozširuje právomoci štátu

V decembri 2022 dal Putin pokyn upraviť parametre vojensko-priemyselného komplexu a obranného poriadku štátu. Minister obrany Sergej Šojgu vyhlásil, že v roku 2022 bola úroveň plnenia úloh štátneho obranného poriadku pre hlavné druhy zbraní a vojenského vybavenia 91 %. V roku 2023 sa, podľa neho objem obranných zákaziek štátu zvýši 1,5-násobne. Vláda v januári predložila do parlamentu návrh zákona, ktorý umožní generálnej prokuratúre prístup k platbám za obranné príkazy štátu.

Chystá  sa  stanné právo?

Doteraz Rusko vyhlásilo  stanné právo v Doneckej a Luganskej ľudovej republike a v Záporožskej a Chersonskej oblasti. Federálne stanné právo nebolo vyhlásené.

Medvedev označil krajiny EÚ a NATO za účastníkov teroristických útokov
Medvedev po akciách DRG ( diverzná prieskumná skupina) pri Brjansku označil krajiny EÚ a NATO za účastníkov teroristických útokov. Udalosti v Brjanskom regióne ukázali, kto je skutočne podporovaný v USA, NATO a EÚ: "teroristická cháska" útočiaca... Čítať ďalej
03 | 03 | 2023 | Tibor Malý

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme