... a zas im dajú pár sto miliónov
04 | 03 | 2023 I Milan Laca

USA dodajú Kyjevu ďalšie zbrane za stovky miliónov.

Minister Blinken ohlásil nový balík vojenskej pomoci pre Ukrajinu v hodnote 400 miliónov dolárov.

Čo im ešte dajú 

Nový balík  bude zahŕňať dodatočnú muníciu pre viacnásobné raketomety Himars, húfnice a vozidlá  Bradley, povedal Blinken.
Jeho vyhlásenie zverejnila tlačová služba ministerstva zahraničia.

Samé zbrane

Podľa Blinkena sa ďalší balík pomoci stal tridsiatym tretím  od augusta 2021. Ide o muníciu pre systémy Himars, ktoré  predtým  dopravili na Ukrajinu, o húfnice a bojové vozidlá pechoty Bradley, pontóny  a ďalšie vybavenie. Zabezpečuje tiež údržbu, školenia a inú podporu pre Kyjev, uvádza sa vo vyhlásení.

Spájajú celý svet!

Podľa ministra zahraničných vecí Washinton pokračuje v „stmeľovaní sveta“ na podporu Ukrajiny. "Sme radi viac  ako 50-tim  krajinám, ktoré sa spojili v solidarite s Ukrajinou, aby poskytli podporu pri ochrane jej suverenity a územnej celistvosti," povedal Blinken. Nový balík pomoci oznámila 2. marca administratíva amerického prezidenta Joea Bidena, podrobnosti však neuviedla.

Nová pomoc Ukrajine: Ukrajina dodá vojakov, USA a NATO to ostatné
Celková suma pomoci USA Ukrajine je teraz 32 miliárd dolárov a stúpa! Očakáva sa, že v piatok bude schválený nový balík priamej vojenskej pomoci USA pre Ukrajinu v hodnote 400 miliónov dolárov. Posilnenie predstavuje celkovú sumu v dolároch... Čítať ďalej
03 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Štedrí pomocníci 

24. februára, v deň výročia ruskej vojenskej operácie na Ukrajine, šéf Pentagonu Lloyd Austin informoval, že za posledný rok Washington poskytol Kyjevu bezpečnostnú pomoc v hodnote 32 miliárd dolárov. Podľa jeho slov, je to viac ako 1600 protilietadlových systémov Stinger, vyše 8500 protitankových systémov Javelin, 232 húfnic a viac ako 2 milióny kusov delostreleckej munície, 38 systémov a munície Himars, batériu protivzdušnej obrany Patriot, 109 bojových vozidiel pechoty Bradley a 31 tankov Abrams.

NATO

Ukrajinu aktívne podporujú aj európske krajiny. Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg odhadol za posledný rok celkovú vojenskú a finančnú pomoc Kyjevu zo strany západných krajín na 120 miliárd USD  Šéf diplomacie Európskej únie Josep Borrell v januári povedal, že objem vojenskej, humanitárnej, ekonomickej a finančnej pomoci, ktorú už EÚ poskytla Ukrajine, sa blíži k  50 miliardám eur.

Nemecký minister obrany úprimne: Armáda nie je schopná brániť krajinu
Nemecký minister obrany Boris Pistorius tento týždeň priznal, že nemecká armáda nie je schopná v prípade potreby brániť národ, informuje Breitbart. Pistorius priznal pravdu Pistorius, ktorý sa minulý mesiac ujal úlohy hlavného veliteľa... Čítať ďalej
03 | 03 | 2023 | Diana Zaťková

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a zdieľaním pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Zdieľať tento článok