Jaroslav Naď mal rozhovor s ministrom obrany Ukrajiny: Veci majú byť dotiahnuté do konca
08 | 02 | 2023 I Gabriela Fedičová/TASR

Nová pomoc pre Ukrajinu nebola témou stredajšieho rokovania vlády. V dohľadnej dobe by sa však ďalší balík pomoci pre Ukrajinu mohol schváliť. Po stredajšom rokovaní vlády to uviedol dočasne poverený minister obrany SR Jaroslav Naď (OĽANO).

Podľa slov Naďa v utorok (7. 2.) mal bilaterálny rozhovor cez videotelekonferenciu s ministrom obrany Ukrajiny, riešili problematiku ďalšieho balíka pomoci. "Je to konzultácia, ktorá prebieha. Budúci týždeň sa stretávame v Bruseli, kde bude rokovanie Ramstein formátu, kde dotiahneme veci do konca. V dohľadnej dobe podľa mňa vláda schváli ďalší balík pomoci Ukrajine," povedal Naď.                 

Poznamenal, že Ukrajinci stále potrebujú systém protivzdušnej obrany, ťažkú pozemnú techniku a letectvo. "Otázka je, na čom sa dohodli s inými krajinami a čo im poskytujú," povedal. Poukázal na to, že teraz im poskytnú pomoc napríklad Nemci či Taliani. Naď predpokladá, že budúci týždeň v Bruseli sa dohodnú závery, ktoré sa budú týkať aj Slovenskej republiky.

Dodal, že ak bude pomoc pre Ukrajinu schválená na vláde, oznámi to.

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik