Zelenskij pristál v Londýne
08 | 02 | 2023 I Ivan Brožík

Ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského privítali v britskom hlavnom meste Londýn. Oznámil to úrad britského premiéra Rishi Sunaka. Informuje spiegel.de.

Ako (podľa spiegel.de) informovala tlačová agentúra Reuters, Zelenského "spontánna" zahraničná cesta zahŕňa návštevu ukrajinských vojakov, ktorí sú v súčasnosti na výcviku vo Veľkej Británii. Plánovaný je aj prejav pred Britskou Dolnou snemovňou.

Sunakova kancelária medzitým oznámila, že výcvik ukrajinských vojakov v Spojenom kráľovstve sa rozšíri. V súlade s tým majú byť vojaci odteraz cvičení na použitie ako piloti bojových lietadiel a v námorníctve. Výcvik by mal umožniť pilotom ovládať lietadlá používané NATO. Urýchliť by sa malo aj poskytovanie vojenského materiálu.

"Návšteva prezidenta Zelenského v Spojenom kráľovstve je dôkazom odvahy jeho krajiny," uviedol britský premiér Sunak v aktuálnom vyhlásení. Návšteva tiež ukazuje „nerozbitné priateľstvo medzi oboma krajinami“, povedal Sunak.

Bidenov prejav o stave Únie - prítomní ho vypískali
Prezident Biden v utorok večer miestneho času predniesol svoj druhý prejav o stave Únie, ktorý slúžil ako odštartovanie jeho prezidentskej kandidatúry v roku 2024. Vyslúžil si posmech republikánov za riešenie situácie s migrantmi a stav sociálneho... Čítať ďalej
08 | 02 | 2023 | Ivan Brožík

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Jaroslav Naď mal rozhovor s ministrom obrany Ukrajiny: Veci majú byť dotiahnuté do konca
Nová pomoc pre Ukrajinu nebola témou stredajšieho rokovania vlády. V dohľadnej dobe by sa však ďalší balík pomoci pre Ukrajinu mohol schváliť. Po stredajšom rokovaní vlády to uviedol dočasne poverený minister obrany SR Jaroslav Naď (OĽANO). Podľa... Čítať ďalej
08 | 02 | 2023 | Gabriela Fedičová/TASR

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik