Bidenov prejav o stave Únie - prítomní ho vypískali
08 | 02 | 2023 I Ivan Brožík

Prezident Biden v utorok večer miestneho času predniesol svoj druhý prejav o stave Únie, ktorý slúžil ako odštartovanie jeho prezidentskej kandidatúry v roku 2024. Vyslúžil si posmech republikánov za riešenie situácie s migrantmi a stav sociálneho zabezpečenia. Prejav vysielala aj stanica Fox news.

Chaos nakrátko vypukol v snemovni, kde prezident prejav prednášal už po tom, čo Biden zopakoval starú (podľa niektorých prítomných) lož   - "niektorí republikáni chcú, aby sociálne zabezpečenie zaniklo," tvrdil v prejave podľa Fox news Biden.

Trápne žehlenie

"Nehovorím, že je to väčšina," pokračoval, keď členovia republikánskeho kongresu začali protestovať. "Každý, kto o tom pochybuje, kontaktujte moju kanceláriu, dám vám kópiu. Dám vám kópiu návrhu." Na to sa v sále ozval krik "klamár"! 

Biden ustúpil a povedal: "Nehovorím, že je to väčšina z vás. Dokonca si nemyslím, že je to významné - ale navrhujú to jednotlivci. Zdvorilo ich neuvádzam, ale niektorí z vás to navrhujú." ."

Republikáni vypískali Bidena za Trumpa, štátny dlh a iné, podľa nich nezmysly

Dokonca aj ľavicovo orientované médiá po prejave prezidenta uviedli, že Bidenova charakteristika plánov na sociálne zabezpečenie a zdravotníctvo je zavádzajúca. 

Biden tiež zopakoval zavádzajúce tvrdenie o počte celkových pracovných miest, ktoré „vytvoril“ od svojho nástupu do úradu v roku 2021.

"Pred dvoma rokmi sa naša ekonomika potácala," povedal prezident. "Keď tu dnes večer stojím, vytvorili sme rekordných 12 miliónov nových pracovných miest, viac pracovných miest vytvorených za dva roky, ako ktorýkoľvek prezident za štyri roky vytvoril."

Podľa Bureau of Labor Statistics však ekonomika pod vedením Bidena vytvorila celkovo len 2,7 milióna pracovných miest, pretože zvyšok zanikol počas pandémie COVID-19. Pripomína foxnews.com.

Prvá dáma Jill Biden a druhý "pán" Doug Emhoff sa pred Bidenovým prejavom pobozkali

Moment sa okamžite stal virálnym na Twitteri.

Prezident Biden okrem iného začal svoj prejav sériou omylov, napríklad predstaviteľa väčšiny v Senáte Chucka Schumera označil za „vodcu menšín“.

Republikánsky predseda Snemovne reprezentantov Kevin McCarthy a viceprezidentka Kamala Harrisová sa pri prezidentovom prejave rozprávali a smiali.

Štyria sudcovia Najvyššieho súdu – Clarence Thomas, Sam Alito, Sonia Sotomayor a Neil Gorsuch – sa rozhodli, že sa prejavu ani len nezúčastnia.

FOTOGALÉRIA Zemetrasenia v Turecku a Sýrii: Počet obetí môže stúpnuť na 20 TISÍC! Pomáhajú aj Slováci
OSN tvrdí, že počet obetí jedného z najsilnejších zemetrasení, ktoré zasiahlo región za posledné storočie, môže vzrásť na viac ako 20 000! K medzinárodnej pomoci sa pripojilo aj Slovensko. Pri vyhľadávaní ľudí zasypaných v troskách bude pomáhať 10... Čítať ďalej
07 | 02 | 2023 | Diana Zaťková

VIDEO:

Copy Code

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik