VIDEO: Dr. Bukovský nesúhlasí s tzv. „pandemickou amnestiou“
07 | 02 | 2023 I Eka Balaskova

MUDr. Igor Bukovský bol od začiatku jedným z tých, ktorí propagovali užívanie vitamínu D a varovali pred nosením rúšok, či respirátorov. Štúdie z renomovanej inštitúcie jemu a tým, ktorí oponovali „ideovým vodcom“, po čase dávajú za pravdu.

Bukovský nesúhlasí ani s tzv. „pandemickou amnestiou“, o ktorej sa na svetovej úrovni už začína hovoriť. Bukovský pri svojich informáciách čerpá z Cochrane Library, ktorá zhromaždila a vyhodnotila štúdie o účinku rúšok a respirátorov. Podľa Bukovského je čas na to, aby sa konflikt zahojil a to sa môže stať len v takom prípade, keď aj tí, ktorí nás doteraz nútili k opatreniam, uznali pravdu. Hovorí sa tiež už aj o následkoch "protipandemických" opatrení na deti.

Nezabúdajme

„Viem, že tí, ktorí tu dva a pol roka šikanovali a mediálne lynčovali svojich kritikov a názorových oponentov a ich ideoví vodcovia, sa tomu nebudú venovať a v lepšom prípade budú pedálovať dozadu a budú sa dovolávať pandemickej amnestie. Lebo veď oni to mysleli iba dobre... Nie. S najlepším úmyslom sa nešíria dezinformácie,“hovorí Igor Bukovský.

A práve k tomu, k šíreniu dezinformácie zásadnou mierou prispeli práve tým, že zastavili akúkoľvek diskusiu a vytesnili z nej opodstatnené otázky oponentov.

„Preto im to treba stále pripomínať a my na to nesmieme zabúdať,“ myslí si Dr. Bukovský.

Slovensko má najnedôveryhodnejšiu vládu vyspelého sveta
Oficiálna stránka OECD (Organizácia pre hospodársku spoluprácu a rozvoj) zverejnila prieskum, ktorý pre Slovensko vyznieva hrozivo. Spomedzi najvyspelejších krajín sveta nás predbehli štáty ako Kolubia, Kostarika, Čile ale aj Grécko a dokonca aj... Čítať ďalej
07 | 02 | 2023 | Ivan Mihale

Odkiaľ Bukovský čerpá

Cochrane Library je inštitúcia, ktorej výstupy sú považované za zlatý štandard vo svete výskumu a klinickej medicíny a MUDr. Bukovský z nej čerpal informácie veľakrát.

„Analýza z ich dát, ktorú poskytol John Joanidis, významný lekár a štatistik, hovorí o tom, že z ich dát vyplynulo, že zhruba iba 5 percent všetkých poskytovaných medicínskych a fyzioterapeutických a iných diagnostických a liečebných postupov je založených na najprísnejších vedeckých kritériách,“ hovorí Bukovský, pričom nevyvracia, že 95 percent postupov škodí, ale ak chceme najvyššie vedecké kritériá, tak Cochrane Library ich má.

„Ťažko hocikto zo slovenských lekárov, alebo členov bývalej pandemickej komisie poskytne lepší zdroj, pokiaľ ide o štúdie, ktorými sa oni už tri roky oháňajú,“ dopĺňa Bukovský.

Čo hovoria dáta

„Dáta o účinku nosenia chirurgických masiek, ktoré sa tu zvykli nazývať rúška a spracovanie dát na najvyššej úrovni o účinku nosenia respirátorov, teda ochranných masiek N95, dopadli pre tie masky katastrofálne,“ vysvetľuje Bukovský.

„78 globálnych štúdií z predcovidových časov, ktoré skúmali vplyv rúšok a masiek N95 na šírenie chrípkových a chrípke podobných vírusov a dáta, ktoré už sú dostupné za tieto dva a pol roka, už v súvislosti s c-19 ukázali, že nosenie rúška znižuje riziko prenosu infekcie zhruba o päť a menej percent. To je štatisticky nevýznamný pozitívny účinok,“odhaľuje výsledky výskumov Bukovský.

Máziková Matovičovi: Starajme sa všetci o seba! (GALÉRIA)
Speváčka Eva Máziková (74) je známa svojou otvorenosťou, až prostorekosťou. A netýka sa to len šoubiznisu, či jej samotnej, ale aj politiky. Tentokrát sa vyjadrila k Igorovi Matovičovi a jeho vyjadreniam na adresu LGBT+ ľudí. Mladším generáciám... Čítať ďalej
07 | 02 | 2023 | Eka Balaskova

U rúškarov riziko väčšie

„Dokonca zistili, že tí, ktorí nosili rúška, mali o jedno percento vyššie riziko pozitívneho testu na c-19,“ hovorí Bukovský, pričom pripúšťa bezvýznamnosť štatistickej odchýlky na to, aby sa z toho dal urobiť nejaký záver.

Respirátory sú na tom lepšie, ale...

„Chirurgické masky, teda respirátory N95 poskytujú ochranu na úrovni 30 percent. Lenže štúdie, ktoré boli k dispozícii nemerali a nehodnotili negatívny dopad používania rúšok a respirátorov na zdravie, na psychický stav, na stres, imunitu a podobne. Je podľa ich názoru dosť možné, že riziká a negatívne následky nosenia aj respirátorov môžu zásadne prevážiť aj nad benefitom zníženia rizika prenosu,“ vysvetľuje Bukovský.

Čo v číslach nie je zahrnuté

„To stále hovoríme len o rizikách prenosu. Nie, do akej miery to znížilo mieru hospitalizácie na JIS-kách, ale čo možno očakávať od opatrenia, ktoré v skutočnosti nebráni šíreniu vírusu? Možno od toho očakávať nejaký zásadný vplyv na zmiernenie hospitalizovaných, alebo počtu úmrtí?“ Kladie rečnícku otázku Bukovský a hneď si aj odpovedá, že to je medicínsky, aj matematicky vylúčené.

Dosť sektárskym lžiam a podvodom na občanoch!
"Pravda a láska zvíťazí nad lžou a nenávisťou" - pamätáte sa ešte? Určite nie. Veď ten slogan sa nenosí už roky. A ani jeho autor nebol vždy pravdivý a láskavý. Na Slovensku je 33 rokov po prevrate a osem a pol mesiaca pred voľbami je v kurze práve... Čítať ďalej
06 | 02 | 2023 | Ivan Brožík

„Kontroverzný“ D-vitamín

Jeho užívanie podľa štúdie znížilo riziko hospitalizácie na JIS o 72 percent.

„Užívanie vitamínu D znížilo úmrtnosť na c-19 o päťdesiat percent oproti ľuďom, ktorí ho neužívali, alebo ho nemali v dostatočnej miere,“ dodáva MUDr. Bukovský.

Čo s tým spravia?

MUDr. Bukovský sa pýta, čo s tým spravia ti, ktorí nám tvrdili, že respirátor musíme mať ešte aj v lese.

„Šikanovali nás, umlčiavali diskusiu, zosmiešňovali efekt a pozitívne účinky vitamínu D a už v máji 2020 známy pozitívny vplyv práve na to riziko infekcie, ťažkého priebehu a úmrtia,“ pripomína Bukovský to, o čom hovorí od začiatku. 

Zvlášť pripomína vplyv rúšok a respirátorov na školákov a ich psychické zdravie, prípadne schopnosť učiť sa cudzie jazyky s obmedzením videnia do tváre.

Máme právo na víťazné kolo

„Je najvyšší čas, aby sme pozbierali energiu a nebáli sa tieto informácie prijímať, zaoberať sa nimi, šíriť ich. Dozrel čas na to, aby sme začali organizovať víťazné kolo,“ myslí si MUDr. Bukovský. Pripomína, že informácií, ktoré dávajú za pravdu tým, ktorým sa nadávalo do popieračov c-19 stále pribúda.

Slovenské zdravotníctvo v praxi: Tu bola za hypochondra, dnes sa radšej lieči v Česku
Slovenské zdravotníctvo má evidentne problém. Už to nie je len o nosení si príborov, či toaletného papiera do nemocníc, už je to o tom, že odborné ambulancie nie sú schopné ani najzávažnejšie ochorenia diagnostikovať včas. Príkladom je žena z... Čítať ďalej
06 | 02 | 2023 | Eka Balaskova

Bez pravdy niet odpustenia

„Nosenie rúšok a respirátorov nijako neprispelo k verejnému zdraviu a vitamín D, ktorý mohol zásadne prispieť k zníženiu hospitalizácií na JIS-kách a mohol zabrániť 50-tim percentám úmrtí, tak tento efekt sa tu aj z najvyšších úrovní potláčal, zosmiešňoval, bagatelizoval,“ vyčíta kompetentným Bukovský.

„Priznať a správne pomenovať, čo sa dialo, je jediná cesta, ako môžeme začať hojiť spoločenský konflikt a ako môžeme vyvodiť poznanie z toho, čím sme prešli,“ uzatvára MUDr. Bukovský.

 

Raj pre respiračné ochorenia

Za posledné tri roky je tohtoročná chrípková sezóna prvou, kedy sa nenosia rúška a respirátory, ľudia nemajú obmedzený pohyb cez zákaz vychádzania, žiaci sa neučia z domu. Opatrenia predchádzajúcich období nebránili v šírení len kovidu. Ani iné infekčné ochorenia nemali toľko príležitostí, aby sme sa s nimi "stretli a spoznali".

AJ TOTO SÚ NÁSLEDKY PANDEMICKÝCH OPATRENÍ! Najviac trpia deti
Na Slovensku vzrástol počet prípadov rôznych typov infekčných ochorení dýchacích ciest na nakmer 45-tisíc. Je to o 10-tisíc ochorení viac, ako v rovnakom období minulého roka. Lekári hlásia enormné množstvo chorých detí a aj hnisavé zápaly pľúc. Na... Čítať ďalej
04 | 12 | 2022 | Alica Kočišová

Potrebujeme Vašu pomoc

Stojíme na vašej strane, stojíme na strane čitateľov, ako dobrá protiváha mainstreamu. V Hlavnom denníku nájdete to, čo inde zbytočne hľadáte. Dnes potrebujeme vašu pomoc a podporu.

Číslo účtu pre finančné dary: IBAN SK91 0200 0000 0043 7373 6457

Podporiť nás môžete finančným darom v ľubovoľnej výške, do poznámky prosíme uviesť "dar". Spoločne dokážeme byť silní!

Ďakujeme

Ďakujeme, že nás čítate, že nás sledujete a ZDIEĽANÍM pomáhate alternatíve. Vážime si vašu podporu. Nájdete nás aj na sociálnej sieti Facebook a aj na Telegrame tu: https://t.me/hlavnydennik

Potrebujeme vašu podporu, ktorú nám môžete prejaviť ZDIEĽANÍM našich článkov. Myslite na to a po prečítaní článku kliknite na ZDIEĽAŤ. ĎAKUJEME!